Презентація на тему «Боллівуд» (варіант 1)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Боллівуд» (варіант 1) - Слайд #1

“Боллівуд”


Слайд #2
Презентація на тему «Боллівуд» (варіант 1) - Слайд #2

Боллівуд - це синонім кіноіндустрії індійського міста Мумбаї (колишня Бомбей), названої так за аналогією з Голлівудом (Hollywood) в Каліфорнії (США).
Кіно Індії знімається не тільки в Боллівуді. Боллівуд - це фільми, переважно зняті на хінді. На півдні країни діють Толлівуд (фільми на телугу) і Коллівуд (фільми на тамільською мовою)


Слайд #3
Презентація на тему «Боллівуд» (варіант 1) - Слайд #3

Відомими кіностудіями Боллівуда є Filmalaya і Film City, розташовані в північній частині Мумбаї. Щорічно на кіностудіях Боллівуда випускається близько 200 фільмів, в основному на мові хінді, але також і на урду і панджабі.


Слайд #4
Презентація на тему «Боллівуд» (варіант 1) - Слайд #4

В останні десятиліття боллівудські фільми стали набувати популярності в західних країнах. З здобувших популярність картин виділяються - «Hum Dil De Chuke Sanam» («Навіки твоя», 1998), «Kabhi Khushi Kabhie Gham» («І в смутку і в радості ...», 2001), «Kal Ho Naa Ho» («настане завтра чи ні », 2003).


Слайд #5
Презентація на тему «Боллівуд» (варіант 1) - Слайд #5

Першим повнометражним індійським німим фільмом став «Раджа Харішчандра» в 1913 році. До 1930 року в країні щорічно вироблялося по 200 кінострічок. Першим звуковим фільмом стала стрічка Алам Ара («Світло світу») (1931) режисера Ардешіра Ірані, одержала великий успіх у прокаті. Після цього в Індії почався процес масового переходу до звукового кінематографу


Слайд #6
Презентація на тему «Боллівуд» (варіант 1) - Слайд #6

У 1930-і і 1940-і роки, в умовах всесвітньої економічної кризи, участі у Другій світовій війні, зростання руху за незалежність Індії індійські фільми часто відрізнялися відвертим ескапізмом, проте багато стрічки використовували і гострі соціальні питання в сюжетах


Слайд #7
Презентація на тему «Боллівуд» (варіант 1) - Слайд #7

У 1937 році Ардешір Ірані відзначився ще одним революційним для місцевого кінематографа досягненням, знявши перший кольоровий фільм на хінді – “Кіса канья”. У наступному році він зняв ще одну кольорову стрічку. Однак кольорове кіно стало популярним лише в кінці 1950-х років. З цього часу в індійському кіно стали переважати романтичні мюзикли і мелодрами, що стали згодом візитною карткою Боллівуда.


Слайд #8
Презентація на тему «Боллівуд» (варіант 1) - Слайд #8

Період з кінця 1940-х і до 1960-х років вважається «Золотим століттям» індійського кіно. У цей період був знятий ряд знакових картин, які на даний момент визнані класикою жанру.


Слайд #9
Презентація на тему «Боллівуд» (варіант 1) - Слайд #9

Серед найвідоміших режисерів того періоду виділялися Мехбуб Кхан, К. Асіф, Біма Рой, Камал Амрохі, Віджай Бхатт. Фільми Гуру Датта «Жага» і «Паперові квіти» були включені в список 100 кращих фільмів усіх часів за версією журналів Time і Sight & Sound, а сам режисер названий одним з найвидатніших режисерів всіх часів.


Слайд #10
Презентація на тему «Боллівуд» (варіант 1) - Слайд #10

На рубежі 1960-х і 1970-х років в боллівудську моду увійшли романтичні фільми з елементами бойовиків. Романтична складова сюжету часто розгорталася на тлі бандитських сутичок. У середині 1970-х Амітабх Баччан створив образ «сердитого молодої людини», поліцейського, самостійно протистоїть злу.


Слайд #11
Презентація на тему «Боллівуд» (варіант 1) - Слайд #11

У 1975 році на екрани вийшли такі знакові для Боллівуда фільми, як “Помста і закон”, “Стіна”, «Salaam Bombay!» .


Слайд #12
Презентація на тему «Боллівуд» (варіант 1) - Слайд #12

У 1990-ті роки на перший план вийшли комедійні фільми з екшн-сценами.
У 2000-ті роки якість зйомки в Боллівуді фільмів неухильно зростало. Багато фільмів стали затребуваними не тільки на азіатському, але і на світовому ринку. Серед таких картин виділяються «Мене звуть Кхан» (2010), що піднімає гострі соціальні та міжнаціональні питання.


Слайд #13
Презентація на тему «Боллівуд» (варіант 1) - Слайд #13

Кіно в Індії постійно розвивається. Часто виходять на екрани високохудожні фільми, сильні драми де виконана велика творча робота на всіх рівнях. Однак більшість фільмів знімаються за шаблоном. Стереотипний сюжет, актори, працюючі за мікроскопічні гонорари. Величезна увага в кіно Боллівуда приділяється музичної складової. Часто саме від якості музики і пісень залежить успіх фільму.


Слайд #14
Презентація на тему «Боллівуд» (варіант 1) - Слайд #14

Значна частина аудиторії - представники нижчих верств населення країни, даний фактор також враховується при зйомці фільмів. Центральне місце в сюжеті часто займає проста людина, яка силою свого духу може протистояти несправедливості і злу. Достаток фарб, красивих костюмів і музики допомагають глядачам на кілька годин забути про життєві проблеми.


Слайд #15
Презентація на тему «Боллівуд» (варіант 1) - Слайд #15

Дякую за увагу)