Презентація на тему «Бернард Шоу» (варіант 1)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Бернард Шоу» (варіант 1) - Слайд #1

Бернард Шоу


Слайд #2
Презентація на тему «Бернард Шоу» (варіант 1) - Слайд #2

Джордж Бернард Шоу 
 
(26 липня 1856 — 2 листопада 1950) — англійський драматург і публіцист ірландського походження, родом з Дубліна, лауреат Нобелівської премії з літератури за 1925, помер в Ейот-Сент-Лоренс, Англія


Слайд #3
Презентація на тему «Бернард Шоу» (варіант 1) - Слайд #3

На українській сцені вперше ставив п'єси Шоу Лесь Курбас у «Молодому театрі» («Кандіда», 1918) й Театрі ім. Т. Шевченка («Учень диявола», 1922); пізніше в Театрі ім. І. Франка були виставлені «Свята Йоанна» (1924) й «Учень диявола» (1948).


Слайд #4
Презентація на тему «Бернард Шоу» (варіант 1) - Слайд #4

Саме Б. Шоу разом із Г. Ібсеном і А. Чеховим був «батьком» гостро соціальної, інтелектуальної драми, «драми ідей». Продовжуючи на новій основі традиції ібсенівського театру, Б. Шоу творив неповторно своєрідну драматургічну систему.
Ібсен
Чехов


Слайд #5
Презентація на тему «Бернард Шоу» (варіант 1) - Слайд #5

Погляди Бернарда Шоу


Слайд #6
Презентація на тему «Бернард Шоу» (варіант 1) - Слайд #6

Прочитавши «Капітал» Маркса, Шоу відразу й беззастережно прийняв ідеї соціалізму. Відтепер і назавжди він вважав себе пропагандистом соціалізму, а вже потім письменником,
драматургом, громадським діячем. У 1884 р. він вступив до Фабіанського товариства, мета якого полягала в перетворенні суспільства з капіталістичного в соціалістичне. У товаристві Шоу виступав з лекціями, у яких виявився його унікальний ораторський талант. Беручи
участь у мітингах, він відточував свою ораторську майстерність, дар сатирика й уміння поглянути на звичні речі під незвичним кутом зору.


Слайд #7
Презентація на тему «Бернард Шоу» (варіант 1) - Слайд #7

Свої найзначніші праці за 30-річний період громадської діяльності Шоу опублікував у збірці «Нариси фабіанського соціалізму». У статтях цієї збірки він, окрім іншого, виступав на підтримку соціалізму і проти анархізму. Громадська діяльність Шоу не обмежувалася полемічними виступами, політичними памфлетами й літературою — він працював також у місцевому управлінні того району, у якому жив, потім — муніципальним радником. На цих посадах він діяв у комітетах охорони здоров'я, водопровідному, житлового будівництва. 


Слайд #8
Презентація на тему «Бернард Шоу» (варіант 1) - Слайд #8

Захопившись такого роду діяльністю, Шоу навіть висунув у 1924 р. свою кандидатуру до лондонської Ради графства від прогресивної партії. Проте, відмовившись від звичайних методів передвиборної боротьби, не бажаючи йти на компроміси з опонентами й не прагнучи сподобатися рядовому виборцю, він в діалогах з ними виявив небажання миритися з їхніми переконаннями, висміював їхні забобони і знання. Отже, у результаті, відштовхнув від себе всіх — католиків, лібералів, консерваторів, звичайних виборців і, зрозуміло, не пройшов до парламенту.


Слайд #9
Презентація на тему «Бернард Шоу» (варіант 1) - Слайд #9

Бернард Шоу у 30-х роках виступав за
вбивство людини, якщо вона є паразитом у
суспільстві і нічого не здатна зробити для
суспільства корисного. Він послуговувався
ідеями Карла Маркса та Фрідріха Енгельса.
Спочатку його ідеї сходились із послідовниками 
Гітлера, але пізніше він відмовився від
підтримки Гітлера, оскільки вважав, що пара-
зити суспільства є не тільки серед євреїв. 
Бернард Шоу виступав за застосування 
гуманного газу,
як спосіб позбавлення від «паразитів»
суспільства. Пізніше, як відом о, цей
газ буде винайдений і широко
застосований у концентраційних
таборах фашистської Німеччини.
Карл Маркс
Фрідріх Енгельс


Слайд #10
Презентація на тему «Бернард Шоу» (варіант 1) - Слайд #10