Презентація на тему «Альтернативні джерела енергії» (варіант 5)


Рейтинг презентації 3.43 на основі 7 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Альтернативні джерела енергії» (варіант 5) - Слайд #1

Альтернативні джерела енергії
Підготувала
Оленченко Катерина, 11-Б


Слайд #2
Презентація на тему «Альтернативні джерела енергії» (варіант 5) - Слайд #2

Зараз, як ніколи раніш, гостро постало питання: що чекає на людство ? Очевидно, що зараз людство переживає енергетичну кризу: бажані потреби людства у електричній енергії у декілька разів перевищують виготовлення! Матеріальні потреби людства як і популяція людей постійно збільшуються, тому потреба у енергії збільшується геометрично.


Слайд #3
Презентація на тему «Альтернативні джерела енергії» (варіант 5) - Слайд #3

За останнє десятиліття інтерес до альтернативних джерел енергії постійно зростає, оскільки в багатьох відносинах вони необмежені. У міру того як постачання палива стає менш надійним і більш дорогим, ці джерела стають усе більш привабливими і більш економічними.


Слайд #4
Презентація на тему «Альтернативні джерела енергії» (варіант 5) - Слайд #4

Енергія річок
Багато тисячоліть служить людині енергія, що міститься в текучій воді. Запаси ціеї енергії величезні. Люди навчились використовувати цю енергію раніше за всі інші.


Слайд #5
Презентація на тему «Альтернативні джерела енергії» (варіант 5) - Слайд #5

Переваги:
Недоліки
Постійно відновлювальний запас енергії
Простота в користуванні
Відсутність забруднення атмосфери
Мала собівартість електроенергії
Затоплення великих площ
Зміна кліматичних умов регіону
Порушення біоценозу
Велика вартість будівництва


Слайд #6
Презентація на тему «Альтернативні джерела енергії» (варіант 5) - Слайд #6

Отже повний перехід на видобування енергії лише з річкових потоків може бути не менш небезпечним, ніж використання паливних ресурсів. Зараз ми можемо казати лише про часткове енергокористування річками у тих місцях, де постійні розливи річок стають справжніми стихійними лихами


Слайд #7
Презентація на тему «Альтернативні джерела енергії» (варіант 5) - Слайд #7

Енергія припливів
У припливах і відпливах, що змінюють один одного двічі на день, також зосереджена величезна енергія. Припливи – це результат гравітаційного притягання великих мас води океанів з боку Місяця і Сонця. При обертанні Землі частина води океану піднімається і якийсь час утримується в цьому положенні гравітаційним притяганням. Коли «горб» підйому води досягає суші настає приплив. Подальше обертання Землі послабляє вплив Місяця на цю частину океану, і приплив спадає.
Середня висота припливу складає усього лише 0,5 м, за винятком тих випадків, коли водяні маси переміщаються у відносно вузьких межах. У таких випадках виникає хвиля, висота якої може в 10-20 разів перевищувати нормальну висоту припливного підйому.


Слайд #8
Презентація на тему «Альтернативні джерела енергії» (варіант 5) - Слайд #8

Наслідки будівництва припливних електростанцій
Коли ми дивимося на припливи з їх загрозливою енергією, нам варто подумати про вплив на навколишнє середовище припливних басейнів.
Припливні води, що надходять, можуть піднятися на 15 см, а це здатне привести до вторгнення морської води в прибережні колодязі і створити загрозу для будівель, розташованих поблизу верхньої відмітки припливу.
Можливе прискорення берегової ерозії, а низинні ділянки, включаючи дороги, будуть затоплятися, коли шторми і припливи, що збільшилися, об'єднають зусилля. Берегова смуга буде практично непридатна для використання через більш високі припливи.


Слайд #9
Презентація на тему «Альтернативні джерела енергії» (варіант 5) - Слайд #9

Наслідки будівництва припливних електростанцій
Відплив, що може виявитися нижче на 15 см, здатний утруднити доступ до човнів і до води з причалів.
Збільшена висота припливу може викликати надходження більш солоної води в устя річок і цим змінити співвідношення водних організмів, що живуть там.
Зі збільшенням амплітуди припливів виникнуть посилені припливні плини, що може привести до розмивання і переносу піщаних відмілин і до заповнення піском існуючих судноплавних рукавів


Слайд #10
Презентація на тему «Альтернативні джерела енергії» (варіант 5) - Слайд #10

Енергія вітру
Енергія повітряних мас, що постійно рухаються, у сотні разів перевищує запаси гідроенергії усіх річок планети. Всюди і постійно на землі дмуть вітри: від легкого вітерця до могутніх ураганів.
Уже сьогодні в Данії вітроенергетика покриває близько 2% потреб країни в електроенергії. У США на декількох станціях працює близько 17 тисяч вітроагрегатів загальною потужністю до 1500 Мвт. Вітроенергетичні пристрої випускаються не тільки в США і Данії, але і Великій Британії, Канаді, Японії і деяких інших країнах.


Слайд #11
Презентація на тему «Альтернативні джерела енергії» (варіант 5) - Слайд #11

Енергія вітру
У нашій країні вітряки можна будувати на узбережжях Чорного і Азовського морів, у степових районах, а також у горах Криму і Карпат. У нинішню епоху високих цін на паливо можна вважати, що вітродвигуни виявляться конкурентноздатними по вартості і зможуть брати участь у задоволенні енергетичних потреб країни.


Слайд #12
Презентація на тему «Альтернативні джерела енергії» (варіант 5) - Слайд #12

Енергія Сонця
Сонячна енергія – це кінетична енергія випромінювання (в основному світла), що утворюється в результаті реакцій у надрах Сонця. Оскільки її запаси практично невичерпні (її відносять до поновлюваних енергоресурсів.
Світлове випромінювання можна вловлювати безпосередньо, коли воно досягає Землі. Це
називається прямим використанням сонячної енергії.


Слайд #13
Презентація на тему «Альтернативні джерела енергії» (варіант 5) - Слайд #13

Перспективи сонячної енергетики
Використання сонячної енергії може бути корисно в декількох аспектах:
По-перше, при заміні нею викопного палива зменшується забруднення повітря і води.
По-друге, заміна викопного палива означає скорочення імпорту палива, особливо нафти.
По-третє, заміняючи атомне паливо, ми знижуємо погрозу поширення атомної зброї.
Нарешті, сонячні джерела можуть забезпечити нам деякий захист, зменшуючи нашу залежність від безперебійного постачання паливом.


Слайд #14
Презентація на тему «Альтернативні джерела енергії» (варіант 5) - Слайд #14

Перспективи сонячної енергетики
З погляду навколишнього середовища і стійкого розвитку ці альтернативні джерела електрики цілком надійні. На жаль, вони ніяк не вирішують проблему скорочення запасів сирої нафти, що, як і раніше, необхідна для транспорту.
Пасивні сонячні нагрівальні системи дуже рентабельні, і має сенс включати їх у проекти всіх нових будинків. Однак, поки ще існуючі і використовувані будинки не зміняться, споживання традиційних енергоресурсів не знизиться; у кращому випадку сповільниться його ріст.


Слайд #15
Презентація на тему «Альтернативні джерела енергії» (варіант 5) - Слайд #15

Висновок
Розглянувши найбільш перспективні заміни паливній енергетиці можна прийти до висновків, що майбутнє світової енергетики саме за океанічною енергетикою. Незважаючи на те, що зараз найбільша увага приділяється атомній енергетиці, я вважаю, що в наступному сторіччі людство прагнутиме до "чистої" енергетики, до того ж, така енергетика може стати рентабільнішою за традиційну.


Слайд #16
Презентація на тему «Альтернативні джерела енергії» (варіант 5) - Слайд #16

Дякую за увагу!!!