Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 2)


Рейтинг презентації 4.22 на основі 59 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 2) - Слайд #1

Молодіжні субкультури
Підготувала
учениця 11-А класу
Зимноводівської ЗОШ №1
Бутрак Анастасія


Слайд #2
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 2) - Слайд #2

Субкультура – це частина культури того чи іншого суспільства, яка відрізняється від більшості окремими ознаками: поведінкою, поглядами, думками, зовнішністю, мовою, системою цінностей і т.д.


Слайд #3
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 2) - Слайд #3

Це одна із старої молодіжної субкультури. У основі ідеології хиппі лежить філософське учення, пов'язане з «рухом Ісуса». Вони дотримуються пацифістських поглядів (основний символ руху хіппі - «пацифік», сповідають ідею «непротивлення злу насильством», схильні до творчості.
Хіппі нерідко поривають з будинком, подорожуючи практично без коштів для існування. Відома любов хіппі до квітів (одна з назв руху - «діти квітів») і до ходіння босоніж.
 Субкультуру хіппі слід віднести до субкультури, якій властиве прагнення до самопізнання і самоусвідомлення.
Субкультура хіппі


Слайд #4
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 2) - Слайд #4

 Рух панків зародився в середині 1970-х років XX століття в Англії. Головне гасло панків - «Немає майбутнього». Вони остаточно вирішили, що змінити мир на кращий не можна, і тому на житті і кар'єрі в старому розумінні цього слова був поставлений хрест.
По політичних пристрастях панки вважаються анархістами. Звідси їх основний символ - стилізована буква «А».
Панки


Слайд #5
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 2) - Слайд #5

Стрейт-едж (англ. Straight edge - шлях напростець, скорочено sxe) - філософське відгалуження панк-руху, характерними рисами якого є повна відмова від наркотиків (включаючи законний алкоголь і тютюн), а також політичні погляди, характерні всьому панк-руху.
Стрейт-еджери поділяються на хардлайнерів (найбільш строгі адепти руху, які нехтують навіть кофеїном, ведуть боротьбу за захист тварин), мілітантів (найбільш безкомпромісні представники, які громлять алкогольні магазини, а також магазини з хутром і шкірою), веганів (захоплені вегетаріанством). Є серед стрейт-еджерів і скінхеди.
Стрейт-едж


Слайд #6
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 2) - Слайд #6

Мабуть, це найагресивніші з неформалів. Ідеї у них типово нацистські: -«Смерть євреям (Неграм, китайцям, кавказцям...)!». Ідеальним політичним діячем для них є А. Гітлер. Скіни, як правило (але не завжди), виділяються начисто поголеною головою.  Основну масу скінхедів складають молоді люди від 14 до 22 років, переважно вихідці з робочих кварталів і околиць, студенти, що вчаться технікумах. Багато скінхедів фанати якого-небудь футбольного клубу.  
Скінхеди


Слайд #7
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 2) - Слайд #7

Хіп-хоп включає в себе 4 основні елементи: ді-джеїнг, графіті, емсіінг, брейкінг. Також часто 5-им основним елементом вважається вуличне знання. До початку 1990-х рр. хіп-хоп став частиною молодіжної культури у багатьох країнах світу. Хоч вищеперераховані елементи разом складають хіп-хоп як субкультуру, вони живуть окремим життям. Сьогодні бі-бої рідко танцюють під реп, графіті малюють вже далеко не тільки репери. Тому в наш час хіп-хоп часто асоціюється в першу чергу зі стилем музики.
Хіп-хоп


Слайд #8
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 2) - Слайд #8

 Одягаються вони у все чорне, в крайньому випадку в темно-сіре. Зачіска гота - справжній витвір мистецтва.  Справжні готи, крім турбот про одяг, прагнуть підтримувати і відповідний спосіб життя. Готи рясно і охоче запозичують декадентську, кладовищенську, вампірську естетику. Вітається все, що відноситься до темної сторони буття, пов'язано із смертю. Улюблені місця зборищ - кладовища. 
Готи


Слайд #9
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 2) - Слайд #9

Вираження емоцій - головне правило для емо-кідів. Їх відрізняє: самовираження, протистояння несправедливості, особливе, чуттєве світовідчуття. Найчастіше емо-кід - ранимий і депресивний . Існує стереотипне уявлення про емо як про плаксивих хлопчиків і дівчаток. Прихильники емо дуже чутливі, емоційні діти, які виносять протест «сірому, буденному» суспільству. Але, найголовніше, цей протест може бути небезпечним для самих представників цієї субкультури, оскільки носить саморуйнівний характер.
Емо


Слайд #10
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 2) - Слайд #10

Кожна молодіжна субкультура має свою центральну ідею або систему ідей, яка визначає її характер і є тотожною меті її існування. У субкультурах трансформуються традиційні погляди й формується “свій”образ світу і способи буття в ньому.
Молодіжна субкультура становить форму соціальної адаптації молоді.


Слайд #11
Презентація на тему «Молодіжні субкультури» (варіант 2) - Слайд #11

Дякую за увагу!!!