Презентація на тему «Балет» (варіант 1)


Рейтинг презентації 4.33 на основі 6 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Балет» (варіант 1) - Слайд #1

Балет


Слайд #2
Презентація на тему «Балет» (варіант 1) - Слайд #2

Балет (італ.ballare — танцювати)  — синтетичний вид сценічного мистецтва, в якому зміст вистави розкривається в основному засобами танцю, міміки і музики. Джерела виникнення балетного жанру закладені в народних іграх, хороводах, сюжетних танцях тощо.


Слайд #3
Презентація на тему «Балет» (варіант 1) - Слайд #3

Як самостійний жанр хореографічного мистецтва балет в Україні починає розвиватись за часів радянської влади. В 1919 в Києві був поставлений балет «Жізель» А. Адана (балетмейстер М. Мордкін).


Слайд #4
Презентація на тему «Балет» (варіант 1) - Слайд #4

Балерина Анна Павлова
Анна Павлівна Павлова (31 січня 1881, 1931) — російська артистка балету, одна з найвидатніших балерин XX століття.


Слайд #5
Презентація на тему «Балет» (варіант 1) - Слайд #5

Після закінчення Ваганівського училища, в 1899 році була прийнята в трупу Маріїнського театру. В 1906 році стала провідною танцівницею трупи.
В 1907 році в Маріїнськім театрі Анна Павлова вперше виконала поставлену для неї М. Фокіним хореографічну мініатюру «Лебідь» (пізніше Умираючий лебідь), що стала згодом одним із символів російського балету XX століття.


Слайд #6
Презентація на тему «Балет» (варіант 1) - Слайд #6

Уляна Лопаткіна
Відома на весь світ балерина народилася в Керчі. У дитинстві вона багато займалося не тільки танцями, але і гімнастикою. У 10 років за порадою матері Уляна вступила до Академії російського балету імені Ваганової в Ленінграді. Там її вчителькою стала Наталія Дудинська. У 17 років Лопаткіна перемогла на всеросійському конкурсі імені Ваганової. У 1991 році балерина закінчила академію і була прийнята в Маріїнський театр. Уляна швидко домоглася для себе сольних партій. Вона танцювала в "Дон Кіхоті ", " Сплячій красуні", " Бахчисарайському фонтані ", "Лебединому озері ". Талант був настільки очевидний, що в 1995 році Лопаткіна стала примою свого театру.


Слайд #7
Презентація на тему «Балет» (варіант 1) - Слайд #7

Кожна її нова роль викликає захоплення і у глядачів, і у критиків . При цьому саму балерину цікавлять не тільки класичні ролі, а й сучасний репертуар. Так, однією з улюблених ролей Уляни є партія Бану в "Легенді про кохання" постановки Юрія Григоровича. Найкраще балерині вдаються ролі загадкових героїнь. Відмінною ж її особливістю є відточені рухи, притаманна тільки їй драматичність і високий стрибок. Глядачі вірять танцівниці, адже вона на сцені абсолютно щира. Лопаткіна є лауреатом численних вітчизняних та міжнародних премій.
Вона - народна артистка Росії .


Слайд #8
Презентація на тему «Балет» (варіант 1) - Слайд #8

Матильда Кшесинська (1872-1971)
Незважаючи на своє польське ім'я, народилася балерина під Санкт -Петербургом і завжди вважалася російської танцівницею. Вона з раннього дитинства заявила про своє бажання танцювати, ніхто їз рідних і не думав їй перешкоджати в цьому бажанні. Матильда блискуче закінчила Імператорське театральне училище, потрапивши в балетну трупу Маріїнського театру. Там вона прославилася блискучим виконань партій "Лускунчика", "Млади“ та інших. Кшесинську відрізняла фірмова російська пластика, в яку вклинилися нотки італійської школи. Саме Матильда стала улюбленицею балетмейстера Фокіна, який задіяв її в своїх роботах "Метелики", "Ерос", " Евніка ".


Слайд #9
Презентація на тему «Балет» (варіант 1) - Слайд #9

Роль Есмеральди в однойменному балеті в 1899 році запалила нову зірку на сцені. З 1904 року Кшесинська гастролює Європою. Кажуть, що Кшесинська була фавориткою самого імператора Миколи II.


Слайд #10
Презентація на тему «Балет» (варіант 1) - Слайд #10

Майя Плісецька
Складно заперечувати той факт , що самої знаменитої російської балериною є саме вона. Та й кар'єра її виявилася рекордно довгою. Любов до балету Майя ввібрала ще в дитинстві, адже її дядько і тітка також були відомими танцюристами.
Знаковою для неї стала постановка "Попелюшки" і партія феї Осені в 1945 році. Далі були класичні вже постановки "Раймонда“, "Спляча красуня", "Дон Кіхот", "Жизель", "Коник-Горбоконик ". Плісецька блищала в " Бахчисарайському фонтані “, де змогла продемонструвати свій рідкісний дар - буквально зависати в стрибку на якісь миті.


Слайд #11
Презентація на тему «Балет» (варіант 1) - Слайд #11

З 1983 року Плісецька працює в Римській опері, а з 1987 року в Іспанії. Там вона очолює трупи, ставить свої балети. Остання вистава Плісецької відбулася в 1990 році. Велика балерина обсипана безліччю нагород не тільки на своїй Батьківщині, а й в Іспанії, Франції, Литві. У 1994 році вона організувала міжнародний конкурс, давши йому своє ім'я. Тепер "Майя" дає можливість пробитися молодим талантам .


Слайд #12
Презентація на тему «Балет» (варіант 1) - Слайд #12

Презентацію виконала учениця 11-А класу Алдакімова Анастасія