Презентація на тему «Мірей Матьє»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Мірей Матьє» - Слайд #1

Мірей Матьє. Життєвий і творчий шлях


Слайд #2
Презентація на тему «Мірей Матьє» - Слайд #2

Мірей Матьє народилася 22 липня 1946 року в Авіньйоні, в родині муляра, де була старшою з чотирнадцяти братів і сестер. Сім'я жила бідно, в холодному бараку; тільки після народження восьму дитину вони отримали чотирикімнатну квартиру в муніципальному будинку.


Слайд #3
Презентація на тему «Мірей Матьє» - Слайд #3

У школі Мірей була круглою двієчниця, але пов'язано це було з відношенням до неї першої вчительки. Справа в тому, що дівчинка від народження була лівшею, а вчителька вимагала, щоб вона писала правою рукою; коли Мірей намагалася писати лівою, вчителька била її по руці лінійкою. У результаті Мірей стала запинатися при читанні, і вчителька вирішила пересадити її на останню парту. Після цього Мірей взагалі перестала слухати вчительку. Хоча в наступному класі у неї з'явилася інша вчителька, всі переживання сильно відбилися на Мірей, і в 13 років вона кинула школу і пішла працювати на фабрику з виготовлення конвертів.


Слайд #4
Презентація на тему «Мірей Матьє» - Слайд #4

Коли Мірей було 15 років, сім'я перебралася жити в кімнатної квартири, субсидувалася урядом, де була незнана досі розкіш - ванна кімната!«Це був найкращий день у моєму житті, - згадує Мірей, -я вперше прийняла ванну! Це було надзвичайне відчуття ».


Слайд #5
Презентація на тему «Мірей Матьє» - Слайд #5

Мірей з раннього дитинства любила співати і багато в чому була зобов'язана цим своєму батькові, прекрасному тенору.  Вона співала у церковному хорі, співала в дуеті зі своїм батьком, пристрасно любив оперу. У шістнадцятирічному віці вона взяла участь у міському конкурсі і зайняла друге місце. У 1965 році вона зуміла перемогти на цьому конкурсі, і мерія Авіньйона послала її в Париж для участі у телешоу «Гра фортуни» каналу «Теле-Діманш».


Слайд #6
Презентація на тему «Мірей Матьє» - Слайд #6

21 листопада 1966 Мірей Матьє вперше з'явилася перед французькими телеглядачами, виконавши пісню «Jezebel». Її виступ викликав фурор. Багатьом здавалося, що на сцені знову виступає Едіт Піаф, - так схожий був голос Мірей на голос співачки, що пішла з життя за три роки до цього виступу. А через день її батько і професійний продюсер Джонні Старк підписали контракт. C цього дня для Мірей почалася робота професійної співачки. Її навчали всього, що складає ремесло співака: вокалу, нотної грамоти, умінню триматися на сцені, правильно говорити, етикету і багато чому іншому, чому Мірей не могла навчитися в дитинстві.


Слайд #7
Презентація на тему «Мірей Матьє» - Слайд #7

Напередодні Різдва 1966 Мірей виступила на сцені найпрестижнішого концертного залу Франції - «Олімпія». На її прем'єрі були присутні багато зірок французької естради.