Презентація на тему «Податки» (варіант 5)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Податки» (варіант 5) - Слайд #1

Податки
Робота учениці 10-Б класу
Лагно Анни


Слайд #2
Презентація на тему «Податки» (варіант 5) - Слайд #2

пода́тки — це встановлені вищим органом законодавчої влади обов'язкові платежі, які сплачують фізичні та юридичні особи до бюджету у розмірах і у термінах, передбачених законодавством.


Слайд #3
Презентація на тему «Податки» (варіант 5) - Слайд #3

Історія виникнення податків
Першими джерелами податків були оподатковувані базові цінності: земля, худоба, раби. І самі податки були «прямими», справлялися безпосередньо з громадян, що одержують прибуток від майна.


Слайд #4
Презентація на тему «Податки» (варіант 5) - Слайд #4

Класифікація податків


Слайд #5
Презентація на тему «Податки» (варіант 5) - Слайд #5

Податкова система – це сукупність загальнодержавних і місцевих податків, зборів та інших обов`язкових платежів до бюджетів і державних цільових фондів, а також принципи і методи їх стягнення.


Слайд #6
Презентація на тему «Податки» (варіант 5) - Слайд #6

Система оподаткування - це нормативно визначені платники податків, їхні обов'язки та права, об'єкти оподаткування, види податків; зборів і платежів, а також порядок їх стягнення.
Система оподаткування характеризується її елементами
Суб'єкт
Об'єкт
оподаткування
Податкова
ставка
Джерело
сплати


Слайд #7
Презентація на тему «Податки» (варіант 5) - Слайд #7

Платник податку — юридична чи фізична особа, яка володіє певним майном або отримує відповідні доходи і безпосередньо зобов'язана сплачувати податки до бюджетів різних рівнів. Платник здебільшого є транзитною, посередницькою ланкою під час проходження доходів. Він не стільки сплачує податки до бюджету, скільки перераховує туди частину отриманих коштів від покупця


Слайд #8
Презентація на тему «Податки» (варіант 5) - Слайд #8

Об'єкт оподаткування - це доходи (прибуток), додана вартість продукції (робіт, послуг), вартість продукції (робіт, послуг), спеціальне використання природних ресурсів, майно юридичних і фізичних осіб, інші об'єкти, визначені законодавством про оподаткування.


Слайд #9
Презентація на тему «Податки» (варіант 5) - Слайд #9

Податкова ставка - розмір податку з одиниці об'єкта оподаткування. Джерело сплати - дохід (заробітна плата, прибуток тощо), із якого сплачується податок; собівартість; частина виручки від реалізації продукції.


Слайд #10
Презентація на тему «Податки» (варіант 5) - Слайд #10

Податкова ставка - розмір податку з одиниці об'єкта оподаткування. Джерело сплати - дохід (заробітна плата, прибуток тощо), із якого сплачується податок; собівартість; частина виручки від реалізації продукції.


Слайд #11
Презентація на тему «Податки» (варіант 5) - Слайд #11

Дякую за увагу!