Презентація на тему «Рональд Рейган» (варіант 2)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Рональд Рейган» (варіант 2) - Слайд #1

Рональд Рейган
Роботу виконала:
Учениця 11 класу
Сальвенчук Світлана


Слайд #2
Презентація на тему «Рональд Рейган» (варіант 2) - Слайд #2

Акторська кар'єра, служба в армії
У 1930-их роках Рональд Рейган переїхав до Лос-Анджелеса, де розпочав кар'єру актора. Його кінодоробок є доволі солідним — він виконав ролі у 77 телевізійних та художніх фільмах у яких Рейган виконував друго­планові ролі ковбоїв або палких коханців.
29 квітня 1937 року, після проходження 14-ти заочних військових курсів, Рейган був включений до лав армійського резерву як рядовий В-класу.
1941 року вступив добровольцем до армії, але оскільки медична комісія встановила, що Рейган має поганий зір, то його участь у війні обмежилася зйомками навчальних та патріотичних художніх фільмів для підйому духу армії, відтак військовою службою Рейгана стала фактично кіноробота в Голлівуді.


Слайд #3
Презентація на тему «Рональд Рейган» (варіант 2) - Слайд #3

На президентському посту
На початку свого першого терміну, 30 березня 1981, пережив спробу замаху. На посту президента висунув ряд нових політичних і економічних ініціатив. Як і під час перебування на посту губернатора, президент Рейган дотримувався стратегії найменшого втручання уряду в регулювання економіки, скорочення державних витрат, зниження податків, контролю над інфляцією (подібна економічна політика пізніше отримала назву «Рейганоміка»).


Слайд #4
Презентація на тему «Рональд Рейган» (варіант 2) - Слайд #4

Рейгано́міка (англ. Reaganomics) — державна економічна політика аме­риканського уряду Рональда Рейгана (звідси — назва) в 1981—1988 роках для по­долання економічної кризи 1980—1982 років та її наслідків.


Слайд #5
Презентація на тему «Рональд Рейган» (варіант 2) - Слайд #5

Подолання економічної кризи здійсновалося шляхом запровадження системи реформ і заходів таких як:
відмова від кейнсіанських принципів державного регулювання економіки, які перестали себе виправдовувати, та повернення до економічних концепцій неокон­серватизму та неолібералізму (монетаризму);
жорсткі антиінфляційні заходи, в тому числі:
скорочення видатків державного бюджету і федеральних соціальних програм з їх заміною програмами штатів та муніципалітетів;


Слайд #6
Презентація на тему «Рональд Рейган» (варіант 2) - Слайд #6

стимулювання інвестицій шляхом значного зниження податків на корпорації (з 70 до 50 відсотків, а потім — до 34 відсотків) та фізичних осіб з високими і середніми доходами (з 50% до 28 і 15%) та звільнення від оподаткування 6 млн. громадян з низькими доходами;
дерегулювання підприєм­ницької діяльності;
лібералізація процентних ставок за банківськими депозитами, що призвело до підвищення ставок і припливу іноземних капіталів до банків США;
зняття обмежень на про­ведення прямого інвестування промисловості комерційними банками, які були запроваджені ще урядом «Нового курсу» президента Теодора Рузвельта.


Слайд #7
Презентація на тему «Рональд Рейган» (варіант 2) - Слайд #7

Наслідками «рейганоміки» були: приток зарубіжних грошових коштів до американських банків; підвищення завантаженості промислових потужностей з 70 до 85 відсотків; скорочення безробіття з 11 до 5,5 відсотків; зростання питомої долі США у промисловому вироб­ництві капіталістичних країн з 32 до 35 відсотків та їх товарообігу з 18 відсотків до 21 відсотків і санації національної економіки в цілому.


Слайд #8
Презентація на тему «Рональд Рейган» (варіант 2) - Слайд #8

Перший термін ознаменувався безпрецедентним тиском на Радянський Союз, шляхом розміщення ядерного арсеналу в країнах Західної Європи. 1983 року Рейган в своїй промові проголосив СРСР «імперією зла», відмовився від політики розрядки, що виразилося в прямій конфронтації з комунізмом, гонкою озброєнь і підтримкою антикомуністичних рухів в усьому світі.
Його адміністрація доклала величезних зусиль для ліквідації Сандіністського режиму в Нікарагуа. Зброя, гроші та інструктаж надавалися людям, які боролися з урядом «Контрас», а навчені ЦРУ «командос» ставили міни в нікарагуанських портах, що призвело до підриву кількох радянських торгових суден.


Слайд #9
Презентація на тему «Рональд Рейган» (варіант 2) - Слайд #9

У жовтні 1983 Рейган віддав наказ здійснити збройне вторгнення в Гренаду. Здійснювалася активна масована підтримка сил опозиції, що діяли проти контингенту радянських військ в республіці Афганістан.
У березні 1983 року Рональдом була оголошена довгострокова і широкомасштабна програма по досягненню військової переваги в космічному просторі (так звана Стратегічна оборонна ініціатива, або програма «Зоряних воєн»), що мала своєю метою максимально економічно ослабити СРСР.


Слайд #10
Презентація на тему «Рональд Рейган» (варіант 2) - Слайд #10

У ході президентської кампанії 1984 Рейган запустив ефективну телеінформаційну кампанію «Ранок в Америці» і на президентських виборах 1984 року отримав значну перемогу над кандидатом від Демократичної партії Волтером Мондейла, отримавши 525 з 538 голосів вибірників і поступившись лише в рідному штаті Мондейла і в окрузі Колумбія.
Другий термін президентства був відзначений значними кроками вперед до закінчення холодної війни, хоча в період з 1985 по 1986 роки радянсько-американські відносини пережили масу шпигунських скандалів. Рейган провів кілька зустрічей (перша — в Рейк'явіку, в жовтні 1986-го), вступивши в переговори з генеральним секретарем ЦК КПРС Михайлом Горбачовим, що призвело до підписання 1987 року Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності між СРСР і США. Пізніше лідери двох країн провели переговори про скорочення ядерного арсеналу.


Слайд #11
Презентація на тему «Рональд Рейган» (варіант 2) - Слайд #11

У квітні 1986 Рейган віддав наказ про нанесення авіаударів по Лівії.
У ході епідемії СНІДу, яка розгорілася в США в середині 80-х рокі, уряд Рейгана через ЗМІ вів пропагандистсько-просвітницьку роботу серед молоді. Президентська адміністрація виявилася замішаною в безлічі скандалів, найбільшим з яких стала справа «Іран-контрас». Щоправда, цей скандал майже не позначився на рейтингу довіри виборців США. 1986 року відбулося обвальне падіння цін на нафту, що економісти пов'язують із зовнішньою політикою Рейгана.


Слайд #12
Презентація на тему «Рональд Рейган» (варіант 2) - Слайд #12

Після президенства
Рейган залишив посаду 1989 року по завершенню другого терміна. Його наступником став Джордж Буш-старший, який був віце-президентом під час обох термінів Рейгана.
1994 року Рейгану поставили діагноз — хвороба Альцгеймера. 1995 року нагороджений дипломом «Хранитель Вогню» від Центру політики безпеки США.
Рейган помер 5 червня 2004 в Лос-Анджелесі у віці 93 років.