Презентація на тему «Сніговик»


Рейтинг презентації 3.8 на основі 5 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Сніговик» - Слайд #1

Сніговик


Слайд #2
Презентація на тему «Сніговик» - Слайд #2

Сніговик (він же - «Снігова баба») — проста сніжна скульптура створювана взимку — здебільшого дітьми.
Ліплення сніговиків — з давніх часів дитяча зимова гра.


Слайд #3
Презентація на тему «Сніговик» - Слайд #3

Походження Сніговика
Походження сніговика неясне. Та все ж, Боб Екштейн, автор «Історії сніговика», дослідивши художні зображення в європейських музеях, картинних галереях і бібліотеках, стверджує, що сніговики відомі з середньовічної доби. Найбільш ранній документ — ілюстрації на берегах (полях) книги під назвою Часослов за 1380 рік, знайденої у Королівській бібліотеці Нідерландів у Гаазі.
Імовірне зображення сніговика. Часослов, XIV ст.


Слайд #4
Презентація на тему «Сніговик» - Слайд #4

Ілюстрація до дитячої книги Die Welt im Kleinen", 1867
Танок навколо сніговика. Манускрипт, 1511 р.


Слайд #5
Презентація на тему «Сніговик» - Слайд #5

Тіло Сніговика
Найпростіший сніговик складається з трьох снігових куль, одержуваних шляхом ліпленнясніжок і накочування на них лежалого снігу. Найбільша куля стає черевцем сніговика, поменше - грудьми, а найменший - головою. Реалізації інших частин тіла можуть варіювати, але є канонічне уявлення про сніговика, якому реальні сніговики можуть не відповідати, але воно поширене в казках і мультфільмах.


Слайд #6
Презентація на тему «Сніговик» - Слайд #6

“Костюм” Сніговика
Руки сніговика можуть бути представлені двома гілками, але іноді робляться символічні руки з двох невеликих грудок снігу. У "руки" сніговикові часто дається заступ або мітла яку встромляють в сніг поряд із фігурою. Іноді сніговик забезпечується двома ступнями зі сніжних грудок, які ніби визирають з-під поли його шуби. Канон вимагає, щоб ніс сніговика був зроблений з моркви , але в реальності сучасних умов частіше використовуються доступніші підручні матеріали (камінці, палички вугілля) якими позначаються і інші риси обличчя. На голову сніговикові іноді надягають відерце.


Слайд #7
Презентація на тему «Сніговик» - Слайд #7

Сніговики-рекордсмени
У 2008 році, в місті Бетел, штату Мен, зробили сніговик висотою 37 м і вагою 6000 т.


Слайд #8
Презентація на тему «Сніговик» - Слайд #8

Напередодні Різдва 2010 року англійським вченим Девідом Коксом спільно з колегами був створений символ сніговика з двох горошин сплаву олова розміром 0,01 мм . Ніс сніговика зроблений з платини, діаметр його становить всього 0,001 мм. Обличчя і посмішка сніговика були вирізані за допомогою сфокусованого пучка іонів.