Презентація на тему «Сучасні субкультури»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Сучасні субкультури» - Слайд #1

Презентація
Сучасні субкультури


Слайд #2
Презентація на тему «Сучасні субкультури» - Слайд #2

Визначення
Cубкультури- це група людей у межах більшого суспільства з відмінними стандартами та моделями поведінки


Слайд #3
Презентація на тему «Сучасні субкультури» - Слайд #3

Види субкультур
Бітники
Хіп-хоп
Готи
Хіпі
Панки
Скінхеди
Емо
Фріки
Металісти


Слайд #4
Презентація на тему «Сучасні субкультури» - Слайд #4

Бітники
«Класичним» образом бітника є довговолосий бородань у латаних штанах, що обожнює джазову музику, захоплюється літературою та філософією, мандрує дорогами Америки, вживає наркотики, користується спеціальним жаргоном. Бітники ставили собі за мету епатувати суспільство поміркованих.


Слайд #5
Презентація на тему «Сучасні субкультури» - Слайд #5

Хіп-хоп
Всім відомі і знайомі люди. Вони носять широкий і вільний одяг, більшість захоплюється баскетболом, бітбоксом і, звичайно, написанням репу


Слайд #6
Презентація на тему «Сучасні субкультури» - Слайд #6

Готи
Гот обов'язково одягнений у чорне і в нього обов'язково мармурово-біла шкіра. Проте сенс життя готів – ця сама готика – як кут сприйняття життя, а зовсім не культ смерті. Готика – явище естетичне, а похмурі образи - не більше ніж епатаж. Безглуздо шукати сенс життя в смерті – його там немає. Смерть - це нагадування, привід прагнути до життя.


Слайд #7
Презентація на тему «Сучасні субкультури» - Слайд #7

Хіпі
Незалежно від статі - довге волосся зачесане на прямий проділ , особлива стрічка навколо голови , на руках - " фенечки " тобто саморобні браслети або намиста , найчастіше зроблені з бісеру , дерева або шкіри , часто непропорційно великий в'язаний светр , прикрашений бісером або вишивкою джинсовий мішечок на шиї для зберігання грошей і документів , колір одягу в основному світлий , але не помітний . Останнє покоління хіпі відрізняють такі атрибути , як рюкзачок і три -чотири колечка в вухах , рідше в носі.


Слайд #8
Презентація на тему «Сучасні субкультури» - Слайд #8

Панки
Їх можна відразу впізнати по ірокезові на голові. Часто носять чорні шкіряні куртки, люблять пірсинги. В їх стилі завжди присутня неохайність і недбалість. Грубий жаргон, близький до жаргону "зони". Поведінка непристойна. Багато хто з них вживає наркотики, спиртні напої, токсичні речовини.


Слайд #9
Презентація на тему «Сучасні субкультури» - Слайд #9

Скінхеди
Це неофашистські молодіжні угрупування закритого типу. Проповідують культ сильної особи, расизм, шовінізм, культ чорної магії, систематично займаються фізичною підготовкою. Не приховують своїх поглядів.Часто на чолі такого молодіжного угрупування стоїть доросла людина з профашистськими поглядами.


Слайд #10
Презентація на тему «Сучасні субкультури» - Слайд #10

Емо
За традиційну зачіску емо вважається косий, рваний чубок до кінчика носа, що закриває одне око, а ззаду коротке волосся, що стирчить в різні боки. Перевага віддається жорсткому прямому чорному волоссю. У дівчат можливі дитячі, смішні зачіски — два маленькі хвостики, яскраві заколочки — сердечка з боків, бантики. Часто емо-кіди проколюють вуха або роблять тунелі. Окрім того, на обличчі емо-кіда може бути пірсинг Їх легко можна впізнати по кольорах в одязі: рожевий і чорний. 


Слайд #11
Презентація на тему «Сучасні субкультури» - Слайд #11

Фріки
Люди, які люблять яскраво одягатися і поводитися, привертати до себе увагу. Тут і яскраві кольори одягу, і тату і різний пірсинг. По суті, ці люди не лише яскраво виглядають, вони і яскраво мислять. Зазвичай такі люди - це співаки, письменники, композитори. Взагалі, знову люди творчої натури.


Слайд #12
Презентація на тему «Сучасні субкультури» - Слайд #12

Металісти
Їх зовнішній вигляд зухвало агресивний: чорний одяг з великою кількістю металу, зображенням черепів, крові, написом "сатана" англійською мовою. Хоча одяг чистий, охайний. Класичні металісти носять вузькі чорні джинси, заправлені у високі черевики або «козаки», шкіряні куртки з косою блискавкою , сережки в лівому вусі, персні із зображенням черепів або інших чорних магічних символів Але їх зовнішня агресивність і похмурість найчастіше є засобом епатажу оточуючих людей. Ті, яким за 25 років, займаються серйозною роботою, як правило, миролюбні, хоча інколи можуть побешкетувати разом з тими, хто молодший.


Слайд #13
Презентація на тему «Сучасні субкультури» - Слайд #13

Висновок
Групи субкультур формуються через потребу втечі від загалу і намагаються знайти нове значення речей — вони постають з колективної і майже стихійної потреби по-новому визначити щось важливе для суспільства. Люди у пошуках розв'язань знаходять інших із подібними проблемами і починають усвідомлювати, з якою субкультурою вони хочуть себе ідентифікувати.


Слайд #14
Презентація на тему «Сучасні субкультури» - Слайд #14

Кінець
Виконала учениця 8-б класу
Тихонова Ольга