Презентація на тему «Транспорт XIX століття»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Транспорт XIX століття» - Слайд #1

Транспорт XIX століття
Підготував Венцеславський Данило


Слайд #2
Презентація на тему «Транспорт XIX століття» - Слайд #2

Паровий ліфт початку XIX століття
Застусування парових машин на транспорті значно збільшило можливості зв'язку і комунікацій, спілкування людей.
Парова турбіна Джованні Бранка.


Слайд #3
Презентація на тему «Транспорт XIX століття» - Слайд #3

Американський винахідник Роберт Фултон в 1807 р. побудував перше річкове судно з паровим двигуном, яке розвивало швидкість близько 9-10 км на годину.


Слайд #4
Презентація на тему «Транспорт XIX століття» - Слайд #4

Англійський інженер Джордж Стефенсон в 1829 створив паровоз із символічною назвою «Ракета». Він набирав швидкість до 38 км на годину і пересував вагони вагою до 90 т. Конструкція «Ракети» була настільки вдалою, що принципово не мінялася аж до середини ХХ ст., коли паровози поступилися місцем тепловозам й електровозам.


Слайд #5
Презентація на тему «Транспорт XIX століття» - Слайд #5

Винахід же двигуна внутрішнього згоряння привів до виникнення принципово нового виду транспорту — автомобільного. У 1885—1886 рр. німецькі інженери Готтліб Даймлер і Карл Бенц сконструювали перші зразки автомобілів, а вже в 90-і роки в ряді країн Європи й Америки почалося їх промислове виробництво. Попит на автомобілі стрімко зростав, тому не дивно, що саме на автомобільних заводах Генрі Форда в США був застосований конвеєр.


Слайд #6
Презентація на тему «Транспорт XIX століття» - Слайд #6

На рубежі XIX і ХХ ст. здійснилася мрія людини про політ над Землею. Спочатку з'явилися літальні апарати легші за повітря — дирижаблі, але незабаром вони були витіснені літаками (аеропланами). У 1903 р. американські авіаконструктори брати Вілбер і Орвілл Райт встановили на літаку легкий і компактний бензиновий двигун і здійснили перший в світі повітряний політ тривалістю 59 секунд.


Слайд #7
Презентація на тему «Транспорт XIX століття» - Слайд #7

Застосування двигунів внутрішнього згоряння й електрики зробило реальністю ще одну фантастичну ідею — підводне плавання. Підводні човни стали будувати в останні роки XIX ст., передусім в Німеччині з військовою метою.


Слайд #8
Презентація на тему «Транспорт XIX століття» - Слайд #8

Дякую за увагу!
Роботу виконав учень 9-А класу НВК № 7 Боднарук Владислав