Презентація на тему «Японські сади»


Рейтинг презентації 5 на основі 2 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Японські сади» - Слайд #1

У чотирьох годинах їзди на автобусі від вируючого і шумного Токіо, в містечку Кітакюшу (Kitakyushu), знаходиться просто дивовижне місце - сад квітів Каваті Фудзі (Kawachi Fuji Garden), що складається з мільйонів квітів неймовірної краси.
Японські сади


Слайд #2
Презентація на тему «Японські сади» - Слайд #2

Головною особливістю саду є мільйони квітів, які тут звисають водоспадами зі своєрідної "стелі". Це гліцинії. Гліцинію (або по лат. Wisteria) в Японії називають - Фудзі (fuji). Символ Японії - Фудзіяма носить те ж ім'я, що і ці квіти. У Японії гліцинія символізує молодість, поезію і жіночу красу, а також зцілення і захист. Ця рослина дуже поширена в Японії і за популярністю майже не поступається знаменитій японській сакуру.


Слайд #3
Презентація на тему «Японські сади» - Слайд #3

Листопадні ліани гліциній всіх кольорів і відтінків веселки, що звисають зі спеціальних каркасів, можна зустріти майже в будь-якому парку на території Японії. Але саме в Каваті Фудзі їх настільки багато, що вони створюють просто неймовірне відчуття. За деякими даними ідея про дерево життя з "Аватара" взята саме звідси.


Слайд #4
Презентація на тему «Японські сади» - Слайд #4

   Класичні японські сади:
У класичному японському саду велике значення надається трьом основним елементам: воді, дереву та каменю. Серцем японського саду є вода, що символізує швидкоплинність життя. Камені символізують стійкість і довговічність, дерево - поступальний розвиток і вдосконалення. Японці люблять довго дивитися на камені і воду, які, на їхню думку, мають магічну силу.


Слайд #5
Презентація на тему «Японські сади» - Слайд #5

В основі філософії японського садівництва лежить відтворення природного ландшафту Японії в мініатюрі, зазвичай у вигляді гірського пейзажу з водоспадами і струмками. Секрет впливу такого саду полягає в посиленні враження від навколишнього середовища за допомогою хитрих художніх прийомів.


Слайд #6
Презентація на тему «Японські сади» - Слайд #6

Сади створюють у відповідності зі строгими правилами, відшліфованими століттями. Дуже важлива ретельна обробка рельєфу і використання його можливостей, застосування природного каменю різних відтінків і форм, гармонійна і не яскрава кольорова гама. Крім каменю різних порід, традиційними матеріалами, використовуваними в японському саду, є гравій, дерево, бамбук.


Слайд #7
Презентація на тему «Японські сади» - Слайд #7

Іншою важливою умовою є баланс. Перше, що кидається в очі європейцеві при погляді на японський сад це деяка «порожнеча». Це викликає почуття неспокою у садівників, які звикли заповнювати весь вільний простір в саду для надання йому пишності і помпезності, але ця «порожнеча» ключовий елемент японського садового мистецтва. Нам завжди хочеться мати більше на маленькому просторі.


Слайд #8
Презентація на тему «Японські сади» - Слайд #8

Але якщо скеля виглядає гармонійно на березі безкрайнього моря, уявіть, як вона буде виглядати на 6-ти сотках землі? Так що з особливою ретельністю підбирайте елементи дизайну.Можна відокремити сад живоплотом, посадивши, наприклад, кизильник блискучий (Cotoneaster lucidus) або спирею гостру (Spiraea x arguta).Японський сад не завжди підходить для сімейного відпочинку, оскільки в ньому не можуть грати діти. Це сад самоти і споглядання.


Слайд #9
Презентація на тему «Японські сади» - Слайд #9

Сад храму Реан-дзі, Кіото, Японія.Храм Монастир Рьоан з історичним садом Дзен більше п'яти століть притягує в Кіото паломників.


Слайд #10
Презентація на тему «Японські сади» - Слайд #10

Дзен – японский сад каменів.
Японський сад каменів - це одне з найзагадковіших для європейців явищ. При всій незвичайності японського садово -паркового мистецтва сад з каменів - ще більш фантастичне видовище . Мабуть , в жодній світовій культурі не виникло нічого подібного. Такі сади ще називають «сухими » або « філософськими ».


Слайд #11
Презентація на тему «Японські сади» - Слайд #11

Дякуємо за увагу