Презентація на тему «Майбутнє альтернативного палива» (варіант 1)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Майбутнє альтернативного палива» (варіант 1) - Слайд #1

Презентація
З хімії
На тему :
” Майбутнє альтернативного палива”
Виконала учениця 7-А класу
Швець Анна


Слайд #2
Презентація на тему «Майбутнє альтернативного палива» (варіант 1) - Слайд #2

Презентація
З хімії
На тему :
” Майбутнє альтернативного палива”
Виконала учениця 7-А класу
Швець Анна


Слайд #3
Презентація на тему «Майбутнє альтернативного палива» (варіант 1) - Слайд #3

Па́ливо альтернати́вне  — це паливо, що є альтернативою (заміною) відповідним традиційним видам палива і яке виробляється (видобувається) з нетрадиційних джерел та видів енергетичної сировини.


Слайд #4
Презентація на тему «Майбутнє альтернативного палива» (варіант 1) - Слайд #4

Сьогодні автомобілі заправляють переважно бензином та дизелем, але виготовляється дедалі більше біопального. Які перспективи в "альтернативного" палива?


Слайд #5
Презентація на тему «Майбутнє альтернативного палива» (варіант 1) - Слайд #5

Сьогодні автомобілі заправляють переважно бензином та дизелем, але виготовляється дедалі більше біопального. Які перспективи в "альтернативного" палива?


Слайд #6
Презентація на тему «Майбутнє альтернативного палива» (варіант 1) - Слайд #6

Від біопалива ще більше шкоди?
Згідно з дослідженням міжнародної групи хіміків під керівництвом Пауля Круцена, біопаливо може спричиняти більшу шкоду довкіллю, ніж чисте викопне паливо, тобто вугілля, нафта чи природний газ.
Зважаючи на це, а також на той факт, що для вирощування сировини для біопалива використовується велика кількість сільськогосподарських угідь, в ЄС вимагають, щоб таке пальне виділяло як мінімум на 35 відсотків менше парникових газів, ніж "традиційне".


Слайд #7
Презентація на тему «Майбутнє альтернативного палива» (варіант 1) - Слайд #7

Паливо з рослинної сировини виробляється зазвичай з рапсу, кукурудзи чи цукрової тростини. 


Слайд #8
Презентація на тему «Майбутнє альтернативного палива» (варіант 1) - Слайд #8

 З рапсу, наприклад, можна також виробити й чисту рослинну олію. Олія для салатів, як виявляється, дуже добре спалюється у перероблених дизельних двигунах. Утім, через надмірну густину вона ж може й зашкодити деяким дизельним двигунам. Вирішення проблеми - використання біодизельного палива. Воно відрізняється від салатної олії хімічним складом. Якщо сільгоспвиробники можуть виготовити рослинну олію самотужки, то біодизель продукується з того ж самого рапсу, але на спеціально обладнаних, високотехнологічних установках.


Слайд #9
Презентація на тему «Майбутнє альтернативного палива» (варіант 1) - Слайд #9

Для роботи двигунів внутрішнього згорання треба використовувати біоетанол, якщо немає бажання використовувати бензин. Виготовлення біоетанолу: спочатку відбуваються процеси бродіння цукрового буряку, тростини чи кукурудзи, а потім - дистилювання. У багатьох державах такий етанол змішується з бензином. У Німеччині ця суміш з'явилася на ринку у 2008 році під назвою "Супер Е10". Вона містить 10 відсотків біоетанолу. У деяких країнах Латинської Америки у бензин домішується зазвичай 20 відсотків біоетанолу.


Слайд #10
Презентація на тему «Майбутнє альтернативного палива» (варіант 1) - Слайд #10

Сировина - водорості та деревина
Сировиною для біопалива можуть бути й водорості з природним вмістом олії. Їхня велика перевага полягає у тому, що для вирощування певної кількості потрібно в десять разів менше площі, ніж для рапсу чи кукурудзи. Через те, що переробка деяких видів водоростей дозволяє отримати високу частку олії, їх можна використовувати для виробництва авіаційного керосину. Біокеросин - як його називають - до цього часу вироблявся з рапсової та пальмової олії, а також з олії горіхів "ятрофа".


Слайд #11
Презентація на тему «Майбутнє альтернативного палива» (варіант 1) - Слайд #11

Їхати з газом
Автомобілі з двигунами внутрішнього згорання можуть їхати не тільки на рідкому паливі, а й на газі. Заправками для автомобілів з такими двигунами вже нікого не здивуєш - їх достатньо у багатьох країнах. Особливо популярне використання таких двигунів у міських автобусних парках та на вантажівках, оскільки при зростанні цін на бензин та дизельне пальне вартість природного газу не змінюється. Крім тог о, газ згорає більш чисто, ніж дизель, оскільки у процесі згоряння продукується менше дрібного пилу. Тому автомобілі, які їздять на газі, видаються ідеальними у великих містах, перенасичених смогом.


Слайд #12
Презентація на тему «Майбутнє альтернативного палива» (варіант 1) - Слайд #12

Природний газ, утім, не обов'язково має викопне походження, його можна видобути з біомаси. Якщо рештки м'яса, фекалій та рослин згнивають у спеціальних установках, то виробляється біогаз. Це суміш різноманітних газів, що виділяються у процесі бродіння з високою часткою метану. Навіть на закритих сміттєзвалищах часто протягом наступних десятиліть можна здобувати біогаз, оскільки органічне сміття продовжує розкладатися.


Слайд #13
Презентація на тему «Майбутнє альтернативного палива» (варіант 1) - Слайд #13

Струм з газу
З водню чи чадного газу, а також з природного газу можна виробити рідке паливо. Уже з початку ХХ століття відома складна технологія здобуття синтетичного рідкого палива з газових сумішей. Для цього потрібен певний каталізатор. Але йому також треба енергія. Тому використання такої технології на практиці є більш затратним, ніж виробництво бензину чи дизелю


Слайд #14
Презентація на тему «Майбутнє альтернативного палива» (варіант 1) - Слайд #14

Утім, шляхом каталізу водень також можна перетворити на природний газ. Так, у процесі Сабатьє метан виникає при реакції водню та діоксиду вуглецю при підвищеній температурі та тиску з використанням нікелевого каталізатора. Цей метан можна або спрямувати до мережі природного газу, або для автодвигунів.


Слайд #15
Презентація на тему «Майбутнє альтернативного палива» (варіант 1) - Слайд #15

Викопне паливо
Викопне паливо також останніми роками переживає ренесанс. Нові методи видобутку - як от гідравлічний розрив пластів - дозволяють освоювати зони, які ще кілька десятків років тому були недоступними.  Екологи натомість технологію "фрекінгу" критикують, оскільки під час видобутку газу хімічний коктейль під тиском потрапляє в землю.


Слайд #16
Презентація на тему «Майбутнє альтернативного палива» (варіант 1) - Слайд #16

Викопне паливо
Викопне паливо також останніми роками переживає ренесанс. Нові методи видобутку - як от гідравлічний розрив пластів - дозволяють освоювати зони, які ще кілька десятків років тому були недоступними.  Екологи натомість технологію "фрекінгу" критикують, оскільки під час видобутку газу хімічний коктейль під тиском потрапляє в землю.


Слайд #17
Презентація на тему «Майбутнє альтернативного палива» (варіант 1) - Слайд #17

Зараз у людства є багато шляхів, за якими можна піти. Крім розглянутих у цій роботі варіантів є й багато хто інші шляхи, які вже розроблені або ще розробляються. Вирішувати яким шляхом піде населення планети належить вирішувати новим вченим, винахідникам і інженерам.