Презентація на тему «Моя улюблена рослина»


Рейтинг презентації 4.5 на основі 6 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Моя улюблена рослина» - Слайд #1

C:UsersDanielleDesktopу києвіIMG_7914.jpg
Проект
"Моя улюблена рослина"
Лихвенко
Даніель
Лаванда


Слайд #2
Презентація на тему «Моя улюблена рослина» - Слайд #2

Походження лаванди
Лаванда - морозостійкий вічнозелений чагарник, природне середовище проживання якого - Середземноморський регіон, Канарські острови та Індія. Назва походить від латинського lava - мити, і відображає те, що римляни додавали лаванду в свої ванни для свіжості та аромату.
Історія любові людини до лаванди починається з стародавнього Риму, в якому її використовували в гігієнічних і косметичних цілях. Римляни познайомили з лавандою Європу, і з тих пір лаванда вирощувалася ченцями в монастирських садах.


Слайд #3
Презентація на тему «Моя улюблена рослина» - Слайд #3

Королева ароматерапії
Визнана королева ароматерапії. Римляни любили запах лаванди і повсякденно користувалися в лазнях лавандової водою. У Греції і Римі в кімнатах спалювали прутики лаванди як засіб проти заразних хвороб. Завдяки тонкому запаху воно знаходить широке застосування в парфумерії. Запах легкий , тонкий , холодний , м'який , квітково- трав'яний , свіжий.
Пізніше , коли звернули більш пильну увагу на ароматичні і медичні якості рослини , лаванду стали вирощувати у великих кількостях і продавати на ринках. З 17 століття лаванда вирощується промислово у Франції для виробництва парфумів .


Слайд #4
Презентація на тему «Моя улюблена рослина» - Слайд #4

Застосування
Застосовують лаванду, як правило, і в кулінарії. В Італії, Іспанії, на півдні Франції нею приправляють салати, соуси, грибні, овочеві і рибні супи, другі страви з овочів, смажену і тушковану баранину. Страви посипають порошком лаванди так само, як перцем. У США пряністю ароматизують зелений китайський чай, домашні напої та овочеві салати. У ряді країн вона входить до складу трав'яних чаїв. У старих куховарських книгах листям лаванди рекомендують перекладати яблука при мочінні. Лаванду применяют при производстве мыла, освежителей воздуха, дезодорантов, средств бытовой химии, косметики и духов. Используется в пищевой промышленности.


Слайд #5
Презентація на тему «Моя улюблена рослина» - Слайд #5

Медичне застосування
Лаванда усуває перезбудження, безсоння, плаксивість, істеричні реакції. Застосовується при запаленні, почервонінні і лущення шкіри, підходить для догляду за будь-яким типом шкіри. Ліквідує лупу і ламкість волосся, допомагає позбутися дерматитів різного походження, регенерує шкіру після опіків. Обезболивающе діє при мігрені, спазмах головного мозку, головних болях, зменшує негативні прояви атеросклерозу і інсульту.


Слайд #6
Презентація на тему «Моя улюблена рослина» - Слайд #6

Кінець