Презентація на тему «Моя улюблена тварина»


Рейтинг презентації 3.48 на основі 21 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Моя улюблена тварина» - Слайд #1

Моя улюблена тварина – Дельфін


Слайд #2
Презентація на тему «Моя улюблена тварина» - Слайд #2

Дельфіни – одні з самих загадкових тварин на нашій планеті. Інтелект цих морських мешканців вважають настільки високим, що їх називають «людьми моря». Вчені стверджують, що дельфіни розумніше і кмітливіше за всіх інших тварин.Дельфіни плавають винятково швидко, зграйки дельфінів часто слідують за пароплавами і кораблями. Дельфіни, як і всі китоподібні, дихають повітрям, періодично з'являючись на поверхню, щоб зробити вдих через єдину видозмінену ніздрю – дихало, розташоване на тімені. Харчуються переважно рибою й кальмарами, хоча деякі види віддають перевагу креветкам та іншим ракоподібним, а косатки поїдають також морських черепах, водних ссавців і птахів. Після періоду вагітності, що становить, в залежності від виду, від 12 до 16 міс., народжується єдине дитинча. Мати вигодовує його під водою молоком не менше півроку, а іноді до двох років, починаючи відлучати від соска через 6-18 міс. Максимальна тривалість життя 20-25 років.


Слайд #3
Презентація на тему «Моя улюблена тварина» - Слайд #3

Дельфіни живуть у зграях. Вони завжди допомагають один одному і ніколи не кидають один одного в біді. Ці високорозвинені морські тварини дуже схожі на людей, їм властиво самопожертвування. Якщо вони чують звуки з берега, схожі на дельфіновий крик про допомогу – вони викидаються на сушу, при цьому гинучи.Більшості дельфінових властивий широкий репертуар звуків. По-перше, це імпульсні сигнали двох основних типів: ехолокаційні і виражають емоційний стан. По-друге, дельфіни видають монотональние звуки, що нагадують свист. У особин деяких видів його частота індивідуальна і використовується для розпізнавання один одного членами зграї. Крім цього, гучність і періодичність свисту відбивають емоційний стан дельфіна


Слайд #4
Презентація на тему «Моя улюблена тварина» - Слайд #4

Довгий час учених ставив в глухий кут питання про те, як дельфіни сплять. Адже в морі можна легко потонути або стати жертвою нападу інших хижаків. Однак тепер з'ясувалося, що сон дельфінів не схожий на сон звичайних тварин – під час сну одна півкуля мозку дельфіна відпочиває, а друга – не спить. Таким чином, дельфін завжди контролює ситуацію і, в той же час, отримує повноцінний відпочинок.Дельфін і людина влаштовані у фізіологічному плані дуже схоже. В обох чотирикамерне серце, обидва дихають легенями, вага мозку приблизно однаковий. І люди і дельфіни – теплокровні істоти, і навіть розміри у нас приблизно рівні: з середньому, дельфін досягає в довжину 1,5 – 2 метри і людина теж. Існує версія, що колись у далекому-далекому минулому у дельфіна та людини був спільний предок.


Слайд #5
Презентація на тему «Моя улюблена тварина» - Слайд #5

Доброзичливе ставлення дельфінів до людини – нез'ясовне явище. Дельфіни як ніби вважають нас за своїх родичів. Вони щиро радіють, побачивши людей, вітають стрибками з води, абсолютно не бояться нас, рятують потопаючих. Дельфін, який рятує своїх родичів часто ціною власного життя, так само пливе на допомогу і людині. Він витягне на берег потопаючу людину, врятує його від акули, покаже дорогу заблукали морякам.


Слайд #6
Презентація на тему «Моя улюблена тварина» - Слайд #6

За це я їх так люблю.


Слайд #7
Презентація на тему «Моя улюблена тварина» - Слайд #7

За це я їх так люблю.


Слайд #8
Презентація на тему «Моя улюблена тварина» - Слайд #8

Автор презентації: Сидоренко Валерія Валеріївна