Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 3)


Рейтинг презентації 3.32 на основі 25 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 3) - Слайд #1

Музеї світу
Підготував учень *-го класу
************


Слайд #2
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 3) - Слайд #2

Що ж таке музеї?
Музеї – це не тільки скарбниці предметів старовини та витворів мистецтва, але й вражаючі приклади майстерності архітекторів. З одного боку ми можемо побачити футуристичні будівлі неймовірних форм, мінімалістичні каркаси та хвилеподібні вигини модерну, а з іншого боку знаходяться класичні музеї з багатою історією та віковими стінами, які були відреставровані.


Слайд #3
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 3) - Слайд #3

Музей ісламського мистецтва в Досі, Катар.


Слайд #4
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 3) - Слайд #4

Музей ісламського мистецтва в Досі, Катар
Музей ісламського мистецтва ( араб. متحف الفن الإسلامي ) - музей , розташований в столиці Катару Досі і створений за проектом архітектора Бей Юймінь . Внутрішній дизайн галерей музею був розроблений командою архітектора Жана-Мішеля Вілмотта. Будівля музею виконано в стилі стародавньої ісламської архітектури , але володіє унікальним дизайном. Він став першим у своєму роді в арабських державах Перської затоки і містить велику колекцію ісламського мистецтва, дослідницький інститут і бібліотеку. До музею також відноситься IDAM , ресторан високого класу, що пропонує французьку середземноморську кухні з арабськими мотивами. Сабіха Аль-Хемірі , туніськаписьменниця і мистецтвознавець, працювала в якості засновника і директора музею з 2006 по 2008 рік.


Слайд #5
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 3) - Слайд #5

Ермітаж у Санкт-Петербурзі.


Слайд #6
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 3) - Слайд #6

Ермітаж у Санкт-Петербурзі.
Державний Ермітаж в Санкт-Петербурзі (від фр. ermitage — місце всамітнення) — один із найбільших у світі художніх і культурно-історичних музеїв. Виник в 1764 як приватне зібрання Катерини II. Пройшов довгий шлях від зібрання імператорської родини до музею, частково відкритого для відвідин у 1852р. Містить колекції пам'ятників культур Стародавнього та Далекого Сходу, Давнього Єгипту, Античності та Середньовіччя, мистецтва Західної і Східної Європи, археологічних та мистецьких пам'яток Азії, слов'янської культури VIII — XIX століть.
На підставі указу Катерини II від 1795 р. з Варшави було вивезено бібліотеку Залуських, що налічувала майже 300 тис. томів, 10 тис. рукописів і величезне зібрання гравюр.(1930 року заради поліпшення відносин з Польщею більшовицький уряд повернув значну частину бібліотеки Залуських у Варшаву.) Саме вона й художні зібрання Королівського замку, двірських ансамблів «Лазенки» і «Вілянов», замку Вавель, садиб в Пулавах і Сєняві, Нєсвіжі, Підгірцях і Мітаві стали основою Імператорської публічної бібліотеки, Ермітажу і Арсеналу.


Слайд #7
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 3) - Слайд #7

Музей д'Орсе


Слайд #8
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 3) - Слайд #8

Музей д'Орсе
Музей д'Орсе (фр. Musée d'Orsay) — національний музей мистецтв у Парижі, розташований в колишньому вокзалі на лівому березі Сени. В музеї представлені переважно французький живопис, скульптура та прикладне мистецтво 1848–1914 років. Основу експозиції музею складають роботи імпресіоністів тапостімпресіоністів. Музей відомий в першу чергу шедеврами Моне, Деґа, Ренуара, Ван Гога. Будівля музею раніше була вокзалом д'Орсе, побудованим в самому центрі Парижа до Всесвітньої виставки 1900року. На цьому місці височили руїни колишнього палацу, що згорів під час Паризької Комуни. Наприкінці 19 століття, коли планувалася Всесвітня виставка в Парижі, Орлеанська кампанія залізниць скористувалася привідом для заміни руїн на вокзал та готель. Проект створив професор Академії мистецтв — Віктор Лалу (1850–1937). Будівля в стиліеклектика використовувалась близько 35 років, поки не була визнана застарілою. Її покинули і майже 40 років вона ніяк не використовувалась.


Слайд #9
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 3) - Слайд #9

Королівський музей Онтаріо


Слайд #10
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 3) - Слайд #10

Королівський музей Онтаріо
Королівський музей Онтаріо , англ.  Royal Ontario Museum , відомий також під абревіатурою ROM , знаходиться в місті Торонто , провінція Онтаріо , Канада . Це найбільший канадський культурний і природно-історичний музей, [1] а також 5-й за величиною музей Північної Америки. Колекція музею включає більше 6 млн предметів і понад 40 галерей. Музей відомий своїми колекціями динозаврів , мистецтва Близького Сходу , Африки і Східної Азії , європейської та канадської історії. У музеї також часто організовуються виставки.
Музей знаходиться на розі Блур-Стріт і Авеню-Роуд, на північ від Парку Королеви (Квінс-Парк) і на схід від Доріжки Філософа ( англ.  Philosopher's Walk ) в Торонтському університеті .
Музей був заснований в 1857 р як Музей природної історії і витончених мистецтв при Торонтонської нормальній школі. У 1912 р урядом провінції Онтаріо було прийнято Постанову про королівському музеї Онтаріо. До 1968 р музеєм керував Торонтський університет, потім він став самостійною установою, проте до теперішнього часу він підтримує тісні зв'язки з університетом, нерідко звертається за допомогою до його експертам або надає свої ресурси для досліджень.


Слайд #11
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 3) - Слайд #11

Лувр


Слайд #12
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 3) - Слайд #12

Лувр
Лувр (фр. Musée du Louvre) — один з найбільших музеїв світу, розташований на правому березі Сени в першому окрузі Парижа. Музей Лувр демонструє 35 000 експонатів, від найдавніших часів до 19 століття на площі понад 60 000 м².
Музей розташований в палаці Лувру, який був побудований як фортеця наприкінці 12 століття при Філіпі II.Будівля розширювалась багато разів, сформувавши сучасний палац Лувр. В 1682 році Людовик XIV вибравВерсальський палац як свою резиденцію, а Лувр перетворився в місце зберігання королівської колекції, зокрема, з 1692 року, колекції античної скульптури. Під час Французької революції, Національна Асамблеяпостановила, що Лувр повинен використовуватися як музей, демонструючи культурні шедеври країни.
Починаючи з 2008 року, експонати музею розділені на 8 колекцій: Стародавній Схід, Стародавній Єгипет,Стародавня Греція, Етрурія та Рим, Мистецтво ісламу, Скульптури, Предмети мистецтва, Образотворче мистецтво, Графічне мистецтво. Лувр — найбільш відвідуваний художній музей у світі, в 2009 році його відвідали 8,5 млн людей


Слайд #13
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 3) - Слайд #13

Музей природознавства (Відень)


Слайд #14
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 3) - Слайд #14

Музей природознавства (Відень)
Музей природознавства (нім. Naturhistorisches Museum) в Відні є одним із найбільших музеїв Австрії, а також одним з найважливіших музеїв світу. Відкритий у 1889 р. одночасно з розташованим навпроти Музеєм історії мистецтв. Музей природознавства був побудований для розміщення в ньому колекцій природних експонатів Габсбурґів.
Знамениті та унікальні експонати, такі як Вілендорфська Венера і скелет диплодока, а також вимерлі 200 років тому рослини і тварини, як, наприклад, стеллерова корова, представлені в 39 залах. Близько 1750 року імператор Франц I Стефан купив найбільшу на той час колекцію, що нараховувала біля 3000 природних експонатів, серед яких були рідкісні види равликів, коралів, раковин, дорогоцінного каміння і рідкісних мінералів.
З часом колеція стала настільки більшою, що в приміщеннях Хофбургу стало не вистачати місця. В ході заходів по зносу бастіону, що уже не відповідав духу того часу, для побудови Рінгштрассе в 1857 році була запланована також побудова двох великих музеїв. Обидва музеї збудували за кресленнями архітекторівГотфріда Земпера і барона Карла фон Хазенауера. Будівництво музею тривало з 1871 по 1889 рік.


Слайд #15
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 3) - Слайд #15

Потала (храм)


Слайд #16
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 3) - Слайд #16

Потала (храм)
Палац Потала (тиб. པོ་ཏ་ལ; вайлі: Po ta la; тиб. пін.: Bodala; кит. 布达拉宫) в місті Лхаса в Тибеті — царський палац та буддійський храмовий комплекс, є основною резиденцією далай-лами. Розташований на міському пагорбі. Загальна площа комплексу становить 260 тис. м².
Сьогодні палац Потала є унікальним музеєм, що активно відвідується туристами, залишаючись місцем паломництва буддистів та продовжуючи використовуватися в буддистських обрядах. В 1994 році віднесений в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.


Слайд #17
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 3) - Слайд #17

Музей Гетті


Слайд #18
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 3) - Слайд #18

Музей Гетті
Музей Гетті (J. Paul Getty Museum) - найбільший художній музей в Каліфорнії. З грудня 1997 року розташований Лос-Анджелесі, в сучасній будівлі Центру Гетті, будівництво якого обійшлося у 1,2 млрд доларів (архітектор Річард Мейер). Музейні колекції античного періоду експонуються на Віллі Гетті в Малібу(побудована за зразком Вілли папірусів в Геркуланумі). Вхід до музею безкоштовний.
Музей був заснований нафтовим магнатом Полом Гетті (1892-1976), який був до часу смерті найбагатшою людиною світу. Залишені ним на потреби музею багатомільярдні статки зробили музей Гетті найспроможнішим набувачем творів «старих майстрів» та античної скульптури на престижних аукціонахЛондона і Нью-Йорка.
Керівництво музею настільки завзято взялося за скупку полотен великих художників, що протягом 1980-х років їх звинувачували у створенні штучного ажіотажу на ринку творів мистецтва, який призвів до позамежного зльоту цін. У 2006 р. Центр Гетті виявився замішаним у скандалі, пов'язаному з контрабандним вивезенням античних старожитностей з Італії та Греції (таких, як бронзовий «Атлет з Фано»). Італійський уряд зажадав у музею повернути всі цінності, вивезені з країни незаконним шляхом


Слайд #19
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 3) - Слайд #19

Британський музей


Слайд #20
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 3) - Слайд #20

Британський музей
Британський музей — головний музей Великобританії в Лондоні, один з найбільших музеїв у світі. Музей розташований на Great Russell Street, відвідування музею безкоштовне. Історія[ред. • ред. код]
Ганс Слоун
Монтегю-Хаюс, Блумсбері
Британський музей заснований декретом Британського парламенту 1753 року. Для нього придбали та переоблаштували будинок лорда Галіфакса Монтегю-Хаюс в Блумсбері, в приміщенні якого музей офіційно відкрили 1759 року. Початок колекції Британського музею поклала приватна особа — лікар сер Ганс Слоун, який в 1751 році запропонував парламенту придбати його коштовну наукову колекцію за 200 тисяч фунтів стерлінгів. Парламент погодився, а пізніше придбав зібрання рукописів Роберта Гарлі та доєднав до них бібліотеку, подаровану сером Робертом Коттоном. Усі колекції купувались не за державний кошт, а на доходи від національної лотереї. За час її проведення вдалось зібрати фонд в 300 000 фунтів стерлінгів. Хоча парламент і заснував музей, проте встановив для нього настільки мізерне річне утримання, що на прийом відвідувачів грошей не вистачало. Відвідування музею було суворо обмеженим, і впродовж багатьох років після свого відкриття Британський музей приймав не більше 60 осіб на день. За півстоліття ця цифра зросла тільки до 120 відвідувачів на день. При цьому музей працював для відвідувачів перші 4 дні тижня, і тільки для осіб пристойного вигляду. Відвідувачів пускали групами по 15 осіб в кожній. До 1836 року Британський музей не працював у вихідні та святкові дні, аби обмежити приток представників «низів»Лондона.


Слайд #21
Презентація на тему «Музеї світу» (варіант 3) - Слайд #21

Дякую за увагу!