Презентація на тему «Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса» - Слайд #1

Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса
Підготували учениці 10 класу
Гаєвська Зоряна,
Коломієць Валентина,
Бондарчук Юлія


Слайд #2
Презентація на тему «Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса» - Слайд #2

Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса
Підготували учениці 10 класу
Гаєвська Зоряна,
Коломієць Валентина,
Бондарчук Юлія


Слайд #3
Презентація на тему «Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса» - Слайд #3

Загальна інформація
Львівський театр імені Леся Курбаса був створений не так давно – у 1988 році, але колектив цього театру вже став відомим як на просторах України, так і перед світовою аудиторією. Ініціатором створення театру імені Леся Курбаса став талановитий актор і режисер Володимир Кучинський.
Цей театр став першим в Україні лауреатом премії поета та письменника Василя Стуса. В 2006 Львівський театр імені Леся Курбаса було відзначено високою нагородою в галузі мистецтва - Національною премією ім. Т. Г. Шевченка, а через рік присвоєно статус академічного.


Слайд #4
Презентація на тему «Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса» - Слайд #4

У Львівському театрі ім. Леся Курбаса є особливий підхід до вистав, що відрізняє його від інших театрів. Основна особливість у подані творчого процесу полягає у тому, що у постановках немає поділу режисер-виконавець, а існують лише співтворці. Крім того, курбасівці багато імпровізують, вдаються до інтуїтивних методів театрального мистецтва. Можливо, саме цей підхід реалізує швидкий зліт на арени світових сцен театру імені Леся Курбаса.
Театр імені Леся Курбаса часто виїжджає з гастролями по містах України, а також за кордон. Так, глядачі на міжнародних фестивалях були вражені виставами даного колективу, зокрема такими постановками як «Хвала Еросу» та «Silenus Alcibiadis» за творами Платона, «Чекаючи на Ґодо» за поемою С. Беккета та багато інших, як за творами українських, так і зарубіжних мислителів та письменників. Зокрема, колектив Львівського театру імені Леся Курбаса першим здійснив сценічні постановки творів Платона, Григорія Сковороди, Василя Стуса, Ліни Костенко.
Крім того, при Львівському театрі імені Леся Курбаса довгий час діяла акторська робітня, у якій розробляли тренінги акторської майстерності, пластики, співу тощо. Варто наголосити, що Львівський театр імені Леся Курбаса тяжіє до інтелектуального позиціювання театрального мистецтва.


Слайд #5
Презентація на тему «Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса» - Слайд #5

Актори театру
Микола Береза
Водичев Андрій
Горгішелі Тамара
Каспрук Тетяна
Козак Андрій
Козакевич Оксана
Копитчак Марія
Кравчук Олексій
Онещак Олег
Рибка-Пархоменко Наталія
Рачинська Мирослава
Селецький Андрій
Соколов Денис
Стефан Олег
Федорчук Ярослав
Цьона Олег


Слайд #6
Презентація на тему «Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса» - Слайд #6