Презентація на тему «Молода муза»


Рейтинг презентації 3.57 на основі 14 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Молода муза» - Слайд #1

Презентація на тему:
«Молода муза»
Виконав
учень 10 класу
Драчук Микола


Слайд #2
Презентація на тему «Молода муза» - Слайд #2

«Молода муза» — літературне угрупування у Львові виникло як ланка загальноєвропейського руху за оновлення літератури в 1906 році та проіснувало до 1909.
До складу входили:


Слайд #3
Презентація на тему «Молода муза» - Слайд #3

«Молода муза» — літературне угрупування у Львові виникло як ланка загальноєвропейського руху за оновлення літератури в 1906 році та проіснувало до 1909.
До складу входили:


Слайд #4
Презентація на тему «Молода муза» - Слайд #4

Що ж являла собою "Молода муза" як мистецьке явище? У вислові М. Рудницького, що "молодомузівці" схожі були на подружжя , яке постійно сперечається, але жити одне без одного не може , є глибший сенс. Молодомузівців об'єднувало щось більше , ніж товариські стосунки молодих літераторів ,художників , музикантів, що сходилися в кав'ярні на площі Бернандинів поговорити про мистецькі проблеми. Їх об'єднувало прагнення шукати в мистецтві нових шляхів , визволитися від етнографізму і вкючитися в річище загальноєвропейського культурного розвитку.


Слайд #5
Презентація на тему «Молода муза» - Слайд #5

площа Бернандинів


Слайд #6
Презентація на тему «Молода муза» - Слайд #6

Ще один принцип поетики "молодомузівців" — проголошення культу поезії як краси, як практичної безвартісності, антиутилітарості, поезії, що не може обмежуватись роллю пропагандиста певної ідеологічної доктрини. Цей принцип сприймався і трактувався часто так, що"молодомузівці" дотримувались гасла "мистецтва для мистецтва".
"Молода муза" існувала порівнянно недовго — від 1907 року до першої світової війни , отже , якихось сім — вісім років .Але вона вписала свою сторінку в історію української літератури, була певним етапом на шляху її подальшого розвитку.


Слайд #7
Презентація на тему «Молода муза» - Слайд #7

Та хоч би як трактувати вплив "Молодої музи" на дальший розвиток української літератури , її не можна викинути з історії нашої культури, як не можна викинути "Української хати", авангардизму 20-х років , празької школи української поезії чи нью-йоркської групи років шістдесятих...
Бо тоді випадають ланки художнього розвитку, обриваються єдність і цілісність процесу."Молодомузівці" вписали свою сторінку в історію української літератури.


Слайд #8
Презентація на тему «Молода муза» - Слайд #8

«Молода муза»
The End