Презентація на тему «Міжнародний олімпійський комітет»


Рейтинг презентації 3.67 на основі 3 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Міжнародний олімпійський комітет» - Слайд #1

Презентація на тему: “Міжнародний олімпійський комітет”
Учениці 10-А класу
ЗНЗ №19
м. Чернігова
Купко Катерини


Слайд #2
Презентація на тему «Міжнародний олімпійський комітет» - Слайд #2

Гасло Citius, Altius, Fortius
(Швидше, вище, сильніше)
Заснування 23 червня 1894
Тип Спортивна федерація
Штаб-квартира Лозанна, Швейцарія
Членство 205 національних олімпійських комітетів
Офіційні мови Англійська, Французькаі якщо це потрібно, також офіційна мова країни-організатора олімпійських ігор
Президент Жак Рогге
Веб-сайт www.Olympic.org


Слайд #3
Презентація на тему «Міжнародний олімпійський комітет» - Слайд #3

Концепція сучасного олімпізму належить П'єру де Кубертену, з чиєї ініціативи в червні 1894 р. у Парижі відбувся Міжнародний атлетичний конгрес . 23 червня 1894 самозаснувався Міжнародний олімпійський комітет ( МОК). У серпні 1994 р. в Парижі відбувся XII Олімпійський конгрес століття, який отримав назву " Конгрес єдності ".
Олімпізм являє собою філософію життя, що звеличує та об'єднує в гармонійне ціле якості тіла, волі та розуму. Поєднуючи спорт з культурою та освітою, прагне до створення способу життя, базується на радості від зусилля, освітній цінності доброго прикладу та повазі до універсальних фундаментальних етичних принципів.


Слайд #4
Презентація на тему «Міжнародний олімпійський комітет» - Слайд #4

Метою олімпізму є повсюдне становлення спорту на службу гармонійного розвитку людини з тим, щоб сприяти створенню мирного суспільства, яке зацікавлене в збереженні людської гідності. Для цього олімпійський рух, поодинці або у співпраці з іншими організаціями, здійснює діяльність, спрямовану на зміцнення миру.
Олімпійський рух, кероване МОК, бере початок у сучасному олімпізму.


Слайд #5
Презентація на тему «Міжнародний олімпійський комітет» - Слайд #5

Під верховною владою МОК олімпійський рух об'єднує організації, спортсменів та інших осіб, які згодні керуватися Олімпійською хартією. Критерієм приналежності до олімпійського руху є визнання Міжнародним олімпійським комітетом. Організацію та управління у спорті повинні здійснювати незалежні спортивні організації, визнані такими.
Мета олімпійського руху - сприяти побудові кращого світу і виховувати молодь засобами спорту без будь-якої дискримінації і в дусі дотримання принципів олімпізму, що включає в себе взаєморозуміння, дружбу, атмосферу солідарності та чесної гри.


Слайд #6
Презентація на тему «Міжнародний олімпійський комітет» - Слайд #6

Діяльність олімпійського руху носить постійний і універсальний характер. Вона охоплює п'ять континентів. Вершиною його є об'єднання спортсменів світу на великому спортивному святі - Олімпійських іграх.
Заняття спортом - одне з прав людини. Кожен повинен мати можливість займатися спортом відповідно до його або її потребами .


Слайд #7
Презентація на тему «Міжнародний олімпійський комітет» - Слайд #7

Олімпійська хартія зводить у єдиний кодекс основоположні принципи, правила та офіційні роз'яснення, прийняті МОК. Вона управляє організацією та функціонуванням олімпійського руху та встановлює умови проведення Олімпійських ігор


Слайд #8
Презентація на тему «Міжнародний олімпійський комітет» - Слайд #8

П'єр де Кубертен (Coubertin) (1863-1937) - французький спортивний і суспільний діяч, історик, педагог, літератор; барон. Ініціатор організації сучасних Олімпійських ігор (1896 р.).
Активно займався боксом, фехтуванням, веслуванням, верхівковою їздою.
Вивчаючи життя і культуру Древньої Греції, поступово прийшов до висновку, що спорт необхідно повернути в систему виховання, адже саме спорт робив древніх греків фізично зробленими і витривалими.


Слайд #9
Презентація на тему «Міжнародний олімпійський комітет» - Слайд #9

Жак Рогге
(2 травня 1942) — бельгійський лікар і спортсмен;
президент 
Міжнародного олімпійського комітету (2001–2013)


Слайд #10
Презентація на тему «Міжнародний олімпійський комітет» - Слайд #10

Президент Національного олімпійського комітету (НОК) України Сергій Бубка подасть свою кандидатуру на пост президента Міжнародного олімпійського комітету (МОК).
Вибори нового глави МОК відбудуться у вересні 2013 року в Буенос-Айресі. Саме тоді Жак Рогге, який очолює організацію з липня 2001 року, складе свої повноваження. Додамо, що Сергій Назарович є олімпійським чемпіоном зі стрибків з жердиною, а також шестиразовим чемпіоном світу. Крім того, він - чинний володар світового рекорду (6,15 м). Бубка очолює НОК України з 2005 року.