Презентація на тему «Мій рідний Київ»


Рейтинг презентації 3.61 на основі 28 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Мій рідний Київ» - Слайд #1

Мій рідний Київ
Історія Києва - найбільшого міста України - нараховує, принаймні, 1200 років. Згідно з літописом, Київ був заснований трьома братами: Києм, Щеком, Хоривом та їх сестрою Либіддю і названий на честь Кия, старшого брата. Інша легенда розповідає, що поява великого міста на горбистих берегах річки Дніпро було передбачене Андрієм Первозванним.


Слайд #2
Презентація на тему «Мій рідний Київ» - Слайд #2

Золоті ворота - одна з небагатьох пам'яток оборонного зодчества Київської Русі періоду правління Ярослава Мудрого.При Ярославі Мудрому територія міста активно розросталася. Місто Ярослава Мудрого оточували земляні вали загальною довжиною 3,5 кілометра, проходили вони за нинішніми вулицями центру Києва - від Львівської площі вздовж вулиці Ярославів вал до Золотих воріт, спускалися до площі Незалежності і знову піднімалися вгору до Михайлівської площі.
Золоті ворота


Слайд #3
Презентація на тему «Мій рідний Київ» - Слайд #3

Михайлівський монастир
У 1108 році два брати, сини київського князя Ізяслава Ярославича - Петро-Ярополк і Михайло-Святополк - заснували в Києві, на місці древнього Дмитрівського монастиря, Михайлівський монастир.


Слайд #4
Презентація на тему «Мій рідний Київ» - Слайд #4

Софіївський собор
Собор Святої Софії (Софійський собор) - храм, побудований в XI столітті в центрі Києва за наказом Ярослава Мудрого. На межі XVII-XVIII століть був зовні перебудований в стилі українського бароко. Всередині собору збереглися деякі оригінальні фрески і мозаїки, в тому числі знаменита мозаїка Богоматір Оранта.


Слайд #5
Презентація на тему «Мій рідний Київ» - Слайд #5

Пам'ятник Богдану Хмельницькому
Монумент гетьману стоїть на одній з найважливіших і найстаріших площ Києва - Софійської. Великий полководець, борець з турками і поляками, пришпорюють коня і пильно дивиться в далечінь: чи немає поблизу якого ворога, якого треба навчити розуму.


Слайд #6
Презентація на тему «Мій рідний Київ» - Слайд #6

Києво-Печерська лавра
Сьогодні Києво-Печерська лавра одна з головних православних святинь, у давнину - одна з перших обителей, побудованих на Русі. Датою заснування Лаври вважається 1051 рік.


Слайд #7
Презентація на тему «Мій рідний Київ» - Слайд #7

Андріївський узвіз
Андріївський узвіз у Києві - один із старовинних шляхів, що з'єднують Верхнє місто, його центральну частину, з торговим Подолом.


Слайд #8
Презентація на тему «Мій рідний Київ» - Слайд #8

Андріївський узвіз
Андріївський узвіз - історико-архітектурний заповідник з найвищою щільністю музеїв, визначних будівель та історичних місць у Києві. На 300 метрах вмістилися ажурна Андріївська церква, «Будинок Турбіних» і ще дюжина чарівних будиночків. Тут же розгортається головний сувенірний базар з писаними підносами, антикварної мелочевкой і розшитими сорочками по сільській моді 200-річної давності.


Слайд #9
Презентація на тему «Мій рідний Київ» - Слайд #9

Андріївський узвіз
Це знаменитий пам'ятник Булгакову М. О. Його відкрили у 2007 р. біля будинку-музею Булгакова.


Слайд #10
Презентація на тему «Мій рідний Київ» - Слайд #10

Меморіальний комплекс "Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років".
Національний музей історії ВВВ являє собою меморіальний комплекс, розташований на схилах правого берега Дніпра на околиці Печерська, одного з історичних районів міста.


Слайд #11
Презентація на тему «Мій рідний Київ» - Слайд #11

Майдан Незалежності
Майдан Незалежності - це серце столиці України, яке б'ється в унісон з тими, подіями, які переживає держава і, зокрема, Київ. Носити звання головної площі країни - це велика честь і недарма саме Майдан Незалежності був удостоєний такого почесного титулу.


Слайд #12
Презентація на тему «Мій рідний Київ» - Слайд #12

Фунікулер
Фунікулер у Києві, незважаючи на те, що є одним з видів транспорту, входить до числа пам'яток архітектури 19 століття. Саме слово "фунікулер" латинського походження, перекладається на українську мову, як "мотузка", і означає канатний підйомно-транспортний засіб, який використовується для перевезення пасажирів на невеликі відстані при значних кутах підйому. Київський фунікулер являє собою систему, що йде з Подолу у Верхнє місто у Києві.


Слайд #13
Презентація на тему «Мій рідний Київ» - Слайд #13

Пирогово - історія архітектури і побуту України
Музей "Пирогово" це архітектурно-ландшафтний комплекс під відкритим небом. Понад 300 пам'яток народної архітектури XVI-XX століть було завезено сюди з різних регіонів України: середнього Придніпров'я, Полтавщини, Слобожанщини, Полісся, Поділля, Карпат і півдня України. інструменти, робоче приладдя.


Слайд #14
Презентація на тему «Мій рідний Київ» - Слайд #14

Музей "Пирогово"
Музей був заснований на околиці Києва в 1976 році. Експонати, представлені в "Пирогово", знайомлять відвідувачів з архітектурою українських сіл, селянським побутом і народною творчістю українців. Ви буквально переміщаєтеся назад в минуле: старовинні українські мазані хати, церкви 16-17 століть, вітряні млини, У кожному будиночку влаштований міні-музей, де показані побут українців минулих сторіч - меблі, посуд, одяг, музичні інструменти, робоче приладдя.


Слайд #15
Презентація на тему «Мій рідний Київ» - Слайд #15

Мамаєва Слобода
Понад триста років тому ці землі належали Михайлівському Золотоверхому монастирю. Серед діброви над витоком Либіді приблизно в тому ж самому місці, де зараз міститься „Мамаєва Слобода", стояла монастирська пасіка з хутором та ставом. Минуло кілька століть і знову на пагорбах довкруг витоку Либіді, розкинулись мальовничі гаї, які чагарниковим живоплотом в'юняться на луки, створюючи ландшафт з унікальним краєвидом долини, характерний для Наддніпрянщини.


Слайд #16
Презентація на тему «Мій рідний Київ» - Слайд #16

Архітектура будинку з химерами
Буди́нок із химе́рами — цегляна споруда з прикрасами на міфологічні та мисливські сюжети, є головною архітектурною спорудою раннього декоративного стилю модерн міста Києва, столиці України. Свою назву отримала через скульптурні прикраси, тематика яких — тваринний наземний та підводний світи, атрибути полювання, казкові істоти.


Слайд #17
Презентація на тему «Мій рідний Київ» - Слайд #17

Співоче поле(виставка квітів)
Саме поняття Співоче поле з'явилося в нашому лексиконі не так давно. Співочим полем зазвичай називають відкритий простір для проведення різного роду концертів, пісенних конкурсів і фестивалів.


Слайд #18
Презентація на тему «Мій рідний Київ» - Слайд #18

Дитячий парк на Пейзажній алеї


Слайд #19
Презентація на тему «Мій рідний Київ» - Слайд #19

Арка Дружби Народів
Центральним об'єктом Хрещатого парку (колишнього Купецького саду) є скульптурна композиція з аркою Дружби Народів, яка з'явилася в листопаді 1982 року в ході підготовки до святкування 1500-річчя Києва, замінивши Літню естраду.


Слайд #20
Презентація на тему «Мій рідний Київ» - Слайд #20

Театр юного глядача


Слайд #21
Презентація на тему «Мій рідний Київ» - Слайд #21

Центральний ботанічний сад ім. М.М. Гришка


Слайд #22
Презентація на тему «Мій рідний Київ» - Слайд #22

Дякуємо за перегляд.
Автор: Савагірова Мар'яна учениця 5-А класу