Презентація на тему «Історія професії»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Історія професії» - Слайд #1

Історія професії
Виконала Зоряна Гаєвська


Слайд #2
Презентація на тему «Історія професії» - Слайд #2

Журналістика – це друковані періодичні видання , які могли виникнути тільки після винаходу друкарства. Але з часу винаходу друкарства мине півтора століття, як друкарська техніка почне використовуватися для тиражування журналісткої періодики.
Процес становлення і розвитку фаху журналіста започаткувався ще в другій половині ХІХ ст. Розпочавши відлік професійної діяльності 15.05.1848 р., працівники преси поступово накопичували креативний досвід, що проявлявся у фаховому вмінні давати глибокі й правильні пояснення конкретних історичних подій, супроводжувати їх політич- ними й психологічними коментарями.
На початку 1920-х рр. в українській
журналістиці працювали здебільшого особи,
дипломовані за різними фахами – юридичним,
теологічним, педагогічним.


Слайд #3
Презентація на тему «Історія професії» - Слайд #3

На межі XIX і XX століть винайшли радіо і телебачення. Радіо стало важливим засобом масової інформації вже у 20-х роках, а телебачення – наприкінці 40-х років ХХ століття. До 80-х років розвиток всіх трьох типів каналів масової інформації завдяки успіхам радіоелектроніки створило єдину систему журналістики.


Слайд #4
Презентація на тему «Історія професії» - Слайд #4

У вільному демократичному суспільстві роль журналістики незмірно зростає, вона сама перетворюється на «фабрику новин», її працівники самі збирають, обробляють і виготовляють інформацію, без якої неможливе існування жодного іншого суб'єкта суспільної дійсності.
Таке велике значення журналістики як соціального інституту сьогодні.