Презентація на тему «Художники епохи відродження»


Рейтинг презентації 3.92 на основі 24 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Художники епохи відродження» - Слайд #1

Художники епохи відродження


Слайд #2
Презентація на тему «Художники епохи відродження» - Слайд #2

Найповніше і найпослідовніше еволюція Відродження проходила в Італії. Відродження — це могутній культурний рух у межах XIV — початку XVII ст., в ході якого відбулося подолання духовної диктатури і деспотії церкви, виникла нова культура, звернена до земних справ, прагнення людей до щасливого життя, а також нова система національних літератур, нова філософія і наука; небувалого розквіту досягло у ту пору образотворче  мистецтво.


Слайд #3
Презентація на тему «Художники епохи відродження» - Слайд #3

Відродження, або Ренеса́нс (культурно-філософський рух кінця Середньовіччя— початку Нового часу, що ґрунтувався на ідеалах гуманізму та орієнтувався на спадщину античності. За своєю основою Ренесанс - антифеодальний за спрямуванням, йому властивий гуманістичний світогляд, звернення до культурної спадщини античності, її «відродження» (звідси і походження терміну).  В малярстві піонером була Флорентійська школа на чолі з Філліппо Брунеллескі (1377—1446), Донателло (1386—1466), Мазаччо (1401—бл.1428). Це період так званого «Раннього Відродження».


Слайд #4
Презентація на тему «Художники епохи відродження» - Слайд #4

Живопис в період 1490—1520 рр.
В період 1490—1520 рр. живопис Італії переживає справжній розквіт і вищу фазу свого розвитку. Ще в повну силу працюють талановиті представники кватроченто — Доменіко Гірляндайо,  Сандро Боттічеллі, Перуджино, Джованні Белліні . Але підросла і активно захоплює провідні позиції в мистецтві нахабна нова генерація митців, що мало рахується з живими авторитетами нещодавнього мистецького минулого. Їх значно менше, ніж майстрів 15 століття (кватроченто за італійцями), але їх обдарованість і майстерність — майже недосяжні.


Слайд #5
Презентація на тему «Художники епохи відродження» - Слайд #5

Леона́рдо да Ві́нчі (італ. Leonardo da Vinci, 15 квітня 1452 в Анкіано, коло Вінчі —2 травня 1519 в замку Кло-Люсе, Амбуаз) — видатний італійський вчений, дослідник, винахідник і художник, архітектор, анатоміст  інженер, одна з найвизначніших постатей італійського Відродження.


Слайд #6
Презентація на тему «Художники епохи відродження» - Слайд #6

Тіціан Вечелліо (бл. 1480-1485, П'єве ді Кадоре — 27 серпня  1576, Венеція) – італійський живописець епохи Високого та Пізнього Відродження у Венеції. Мав великий вплив на творчість митців різних країн і епох.
Дженті́ле Беллі́ні(італ. Gentile Bellini) —італійський художник. Народився, як вважається, в 1429 році у Венеції, помер у 1507 році там само.


Слайд #7
Презентація на тему «Художники епохи відродження» - Слайд #7

Тінторетто (повне справжнє ім'я Якопо Робусті італ. Jacopo Robusti, Jacopo Comin, Tintoretto; * 29 вересня 1518 — 31 травня 1594) — італійський художник з міста Венеція, представник пізнього венеціанського Відродження і маньєризму. Малював портрети, релігійні і алегорочні композиції.
Лукас ван Фалькенборх (нід. Lucas van Valckenborch, бл. 1535, Лувен - 2 лютого 1597, Франкфурт-на-Майні)- нідерландський художник 16 століття, один з послідовників національного митця на ім'я Пітер Брейгель Старший. Робив пейзажі, побутові сцени з пейзажами, іноді портрети.


Слайд #8
Презентація на тему «Художники епохи відродження» - Слайд #8

Антоніс Мор (Антоніс Мор фан Дасхорст нід. Anthonis Mor van Dashorst, англ. Anthonis Mor, італ. Antonio Moro, 1517/1520, Утрехт - 1576/1577,Антверпен) — художник з Нідерландів 16 століття. Займався релігійним живописом, але відомий як талановитий портретист 16 ст. в різних країнах Західної Європи. Більше відомий під італьянізованим прізвищем Антоніо Моро.
Філіппіно Ліппі, справжнє ім'я Філіппо Ліппі (італ. Filippino Lippi, *бл.1457, Прато — †18 квітня 1504, Флоренція) — відомий художник доби італійського Відродження. Талановитий портретист.


Слайд #9
Презентація на тему «Художники епохи відродження» - Слайд #9

Рафае́ль Са́нті (італ. Raffaello Santi, Raffaello Sanzio; * березень чи квітень 1483, Урбіно — † 6 квітня 1520, Рим) — італійський живописець, графік, скульптор і архітектор епохи Відродження. Втілив у своїх творах гуманістичні ідеали високого Відродження.


Слайд #10
Презентація на тему «Художники епохи відродження» - Слайд #10

Виконала учениця 8-Б класуКонстантій Тетяна.