Презентація на тему «Храми Індії» (варіант 2)


Рейтинг презентації 4.6 на основі 5 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Храми Індії» (варіант 2) - Слайд #1

Презентація храми Індії
учня 11-Б класу
гімназії №117
ім. Лесі Українки
м. Києва
Мусієнка Андрія


Слайд #2
Презентація на тему «Храми Індії» (варіант 2) - Слайд #2

Тадж-Махал
Цей величезний мавзолей розташований у Агрі й побудований із білого мармуру за наказом імператора моголів Шаха Джахана на згадку про його кохану дружину.


Слайд #3
Презентація на тему «Храми Індії» (варіант 2) - Слайд #3

Будівництво грандіозного мавзолею, що перевершував красою й розмірами всі інші, тривало понад двадцять років. У роботі брали участь понад двадцять тисяч людей.


Слайд #4
Презентація на тему «Храми Індії» (варіант 2) - Слайд #4

Висота Тадж-Махала разом із куполом досягає 74 метрів. По кутках мавзолею здіймаються чотири витончених мінарети висотою по 42 метри. Стіни Тадж-Махала викладені білим полірованим мармуром, що сяє як сніг під променями полуденного сонця.


Слайд #5
Презентація на тему «Храми Індії» (варіант 2) - Слайд #5

Прекрасний своїми досконалими формами, Тадж-Махал вражає й деталями - витонченою різьбою, ажурними решітками й дорогоцінними кольоровими камінчиками, що виблискують у білосніжних стінах. Склепінчасті переходи прикрашені арабською в'яззю, що увічнила на камені деякі із сур Корану.


Слайд #6
Презентація на тему «Храми Індії» (варіант 2) - Слайд #6

Печери Аджанти
Печери Аджанти були створені у II столітті до н.е зі скелі у формі підкови уздовж ріки Вагора. Вони використовувалися буддистськими ченцями як молитовні зали й монастирі протягом приблизно дев'яти століть, після чого несподівано були покинуті. Відкриті знову 1819 року.


Слайд #7
Презентація на тему «Храми Індії» (варіант 2) - Слайд #7

Печери пронумеровані зі сходу на захід, від 1 до 29. Сьогодні всі печери з'єднані між собою терасою, але у стародавні часи до кожної з печер вів окремий хід від набережної.


Слайд #8
Презентація на тему «Храми Індії» (варіант 2) - Слайд #8

Тут зберігається безліч шедеврів буддистського мистецтва. Будда тут зображений тільки в символічній формі, у вигляді трону або слідів. В інших печерах розташовуються барвисті фрески і статуї, що зображують життя (й колишні життя) Будди.


Слайд #9
Презентація на тему «Храми Індії» (варіант 2) - Слайд #9

Храм Вірупакші
Храм Вірупакші розташований у невеликому поселенні Хампі на півдні Індії, у штаті Карнатака. Найбільш ранні згадки про храм датовані VII століттям, проте достеменно відомо, що культові споруди тут існували задовго до появи імперії. Але саме з формуванням Віджаянагара храм Вірупакші здобув свою велич і перетворився на великий комплекс.


Слайд #10
Презентація на тему «Храми Індії» (варіант 2) - Слайд #10

Храм Вірупакші зберігся досить добре, й зараз є вкрай популярним, приваблюючи не лише паломників, але й просто туристів і мандрівників. Тут проводиться безліч фестивалів та яскравих свят, наймасовішим із яких є фестиваль весілля Вірупакші й Пампи, що влаштовується у грудні.


Слайд #11
Презентація на тему «Храми Індії» (варіант 2) - Слайд #11

Храмовий комплекс Вірупакші складається з основного храму та прилеглих до нього інших будівель, таких як вхідна брама, колонна аркада, невеликі святилища, внутрішні двори та інші будівлі. Основний храм представлений святилищем, трьома палатами, що примикають до нього, критою залою з колонами й відкритим майданчиком із колонами. Східна надбрамна вежа - гапурам - здіймається на 50 метрів і має цілих 9 рівнів.