Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 4)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 4) - Слайд #1

Франклін Делано РузвельтПолітичний шлях.Цікаві Факти.
Підготувала учениця 10 класуМіланець Діана


Слайд #2
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 4) - Слайд #2

Фра́нклін Де́лано Ру́звельт (Franklin Delano Roosevelt) (30.01.1882 – 12.04.1945)


Слайд #3
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 4) - Слайд #3

Біографія
Тридцять другий президент США 1933-1945,демократ.Став президентом під час Великої депресії, почав економіку нових справ, реформу соціальних програм, що зробило його дуже популярним серед населення. Рузвельт –єдина людина що обиралась на посаду президента 4 рази.


Слайд #4
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 4) - Слайд #4

Політичний шлях
- У 1910 році він був обраний в сенат штату Нью-Йорк. - 1912 року у передвиборній президентській кампанії він активно підтримав демократа Томаса Вудро Вільсона.- Протягом 1913-1920 років, виступав за посилення військово-морської могутності США.- 1914 року він зробив спробу отримати місце сенатора в Конгресі США, але зазнав невдачі. - В 1920 під гаслом вступу США до Ліги Націй Рузвельт балотувався від Демократичної партії у віце-президенти США в парі з кандидатом у президенти Джеймсом Коксом. (Зазнав поразки і повернувся до приватної юридичної практики та підприємництва. )


Слайд #5
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 4) - Слайд #5

- З серпня 1921 року, Рузвельт захворів поліомієлітом. В результаті лікарської помилки хірурга Рузвельту було призначено неправильне лікування яке призвело до паралічу. Після цього  Рузвельт на три роки відійшов від політики. - У 1928 році Рузвельта було обрано губернатором в Нью-Йорку. Пробувши два терміни на посаді губернатора, Рузвельт придбав дуже цінний досвід, що знадобився йому в роки президентства.


Слайд #6
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 4) - Слайд #6

- В 1931 році, в момент загострення економічної кризи, він створив у штаті Тимчасову надзвичайну адміністрацію з надання допомоги сім'ям безробітних.- Президентські вибори 1932 року проходили 8 листопада 1929 року. Демократ Франклін Рузвельт обіцяв реформістську політику, відому як «Новий Курс»


Слайд #7
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 4) - Слайд #7

Цитати Рузвельта
- Я не найрозумніший «хлопець» у світі. Але я вмію підбирати розумних співробітників. - Це великий недолік людини, що повний гаманець„бурчить” гучніше, ніж порожній шлунок.- Справжня особиста свобода неможлива без економічної безпеки і незалежності. Голодні та безробітні люди — це кадри для диктатури.


Слайд #8
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 4) - Слайд #8

Цікаві Факти
Франклін Рузвельт все життя прагнув бути хоч трохи схожим на свого першого політичного кумира Теодора Рузвельта, на племінниці якого одружився. Теодор Рузвельт був швидше героїчним лідером, в той час як Франклін Рузвельт був лідером демократичним.
Біографи і сучасники відзначали, що Франклін Рузвельт був важкозбагненною натурою і переховувався під маскою благодушності і таємниці, яку сам же і створив. Сам Рузвельт явно насолоджувався цією таємницею і зазвичай заявляв: «Мене вважають загадкою, яку я сам створив, - насправді я свого роду гібрид загадки і Санта-Клауса».
Як діяч «Великої трійки» і симпатиків СРСР, Рузвельт був досить популярним чином у радянському кінематографі ще зі сталінських часів.
На честь Франкліна Рузвельта в радянський час названа вулиця в Ялті.


Слайд #9
Презентація на тему «Франклін Делано Рузвельт» (варіант 4) - Слайд #9

Дякую за перегляд презентації на тему:Політичне життя Франкліна Делано Рузвельта