Презентація на тему «Барак Обама» (варіант 6)


Рейтинг презентації 4 на основі 2 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Барак Обама» (варіант 6) - Слайд #1

Барак Обама


Слайд #2
Презентація на тему «Барак Обама» (варіант 6) - Слайд #2

Барак Хусейн Обама  (народився у 1961 р.)  — американський політик, 44-ий президент США, колишній сенатор від штату Іллінойс у конгресі США. Був єдиним чорношкірим депутатом сенату і п'ятим афро-американським депутатом в історії сенату країни, став першим в історії країни темношкірим президентом.


Слайд #3
Презентація на тему «Барак Обама» (варіант 6) - Слайд #3

Біографія
Барак Обама народився в Гонолулу, штат Гаваї, в родині Барака Хусейна Обами-старшого та Анни Данам. Його батько походить з селища Алего провінції Ньянза Республіки Кенія, а мати з міста Вічіта американського штату Канзас. Батьки познайомилися під час навчання у Гавайському університеті, де Обама-старший навчався як іноземний студент.
Барак Обама з матір'ю
Барак Хусейн Обама-старший


Слайд #4
Презентація на тему «Барак Обама» (варіант 6) - Слайд #4

Коли Баракові виповнилося два роки його батьки спочатку розійшлися, а потім офіційно оформили розлучення. Мати Барака вийшла заміж удруге, цього разу за індонезійського студента Лоло Соеторо, від якого в неї народилася донька. У 1967 році сім'я переїхала на помешкання до батьківщини вітчима — Джакарти, де Барак відвідував школу і провчився до четвертого класу. Пізніше Барака відправили жити до батьків матерів в Гонулулу, де він і закінчив школу.
Майбутній президент з матір'ю і вітчимом


Слайд #5
Презентація на тему «Барак Обама» (варіант 6) - Слайд #5

Барак Обама в молодості


Слайд #6
Презентація на тему «Барак Обама» (варіант 6) - Слайд #6

В 1979 р. Барак Обама закінчив Колумбійський університет, де вивчав політологію та міжнародні відносини, а пізніше - юридичний факультет Гарварду.
У 1989 році Обама, працюючи в юридичній фірмі, зустрічає Мішель Робінсон, асистентку юриста. Після отримання ступеня доктора юридичних наук, вже в 1992 році Барак Обама і Мішель Робінсон одружуються.
Барак Обама батько двох дочок Малії і Саші.
Президент Барак Обама, його дружина Мішель Обама і їх дочки Малія і Саша у зеленій кімнаті
Весілля президента


Слайд #7
Презентація на тему «Барак Обама» (варіант 6) - Слайд #7

Робота юристом стала першим кроком до його політичної діяльності: у 2004 р. Обама стає сенатором.
У лютому 2007 р. він заявив про свої наміри балотуватися від демократичної партії на президентських виборах 2008 р. Передвиборна конкуренція всередині демократичної партії між першою жінкою – Гілларі Клінтон – та з першим чорношкірим кандидатом на посаду президента була однією з найцікавіших в історії США.
Обама з дружиною і доньками на помості у Спрінгфілді перед заявою президентської кампанії
Барак Обама зі своїм основним конкурентом уДемократичній партії — Гілларі Клінтон


Слайд #8
Презентація на тему «Барак Обама» (варіант 6) - Слайд #8

Барак Обама здобув перемогу над республіканським кандидатом Джоном Маккейном на виборах 4 листопада 2008 року. 
20 січня 2009 року Барак Обама обійняв посаду президента США.
9 жовтня 2009 нобелівський комітет оголосив, що президент США Барак Обама став лауреатом Нобелівської премії миру за 2009 рік. Нагорода присуджена йому з формулюванням «за величезні зусилля зі зміцнення міжнародної дипломатії і співпраці між народами». 
Барак Обама приймає президентську присягу
Президент Барак Обама на церемонії нагородження Нобелівської Премії


Слайд #9
Презентація на тему «Барак Обама» (варіант 6) - Слайд #9

Програма Барака Обами
Економіка і фінанси
На 90 днів відкласти передання деяким банкам майна, що слугувало залогом неповернених позик.
Надати компаніям податковий кредит на суму 3 тис. доларів за кожне новостворене робоче місце.
Дозволити пенсіонерам вилучити до 15 % (або до 10 тис. доларів) зі своїх пенсійних фондів, не обкладаючи їх податками.
Створити федеральний фонд, що виділятиме позики владі штатів і окремих міст.
Податкова система
Збільшити на 5% податки з
платників, що мають щорічний
дохід понад 250 тис. доларів.
Знизити податки для тих, хто
заробляє менше 250 тис.
доларів.


Слайд #10
Презентація на тему «Барак Обама» (варіант 6) - Слайд #10

Енергетика
Інвестування 150 млрд. доларів у розвиток альтернативних джерел енергії, завдяки чому буде створено додаткові 5 млн. нових робочих місць.
Імміграція
Роботодавці мають право перевіряти робітників на предмет легальної імміграції.
Законослухняні нелегальні іммігранти мають право на здобуття громадянства США після сплати штрафу та оволодіння англійською мовою.
Зовнішня політика
Термінове виведення американських військ з Іраку, що має завершитися до середини 2010 р.
Звільнені ресурси спрямувати на боротьбу з тероризмом у Афганістані.
Асигнування щонайменше 2 млрд. доларів на гуманітарну допомогу іракським біженцям.


Слайд #11
Презентація на тему «Барак Обама» (варіант 6) - Слайд #11

Президентська кампанія 2012
6 вересня Обаму офіційно висунуто на другий 4-річний термін на Національній конвенції (з'їзді) Демпартії в м. Шарлотт, штат Північна Кароліна.
3 жовтня відбувся перший раунд теледебатів Обами з конкурентом від республіканців Міттом Ромні, де вони здебільшого обговорювали економіку. 16 жовтня — другий раунд теледебатів, 22 жовтня — третій раунд.
Вибори Президента США у 2012 р. відбулися 6 листопада. Обама переміг опонента з результатом 303:203 (голоси Колегії виборців). У своїй переможній промові після оголошення результатів голосування Обама підкреслив, що попереду багато роботи.


Слайд #12
Презентація на тему «Барак Обама» (варіант 6) - Слайд #12

Діяльність президента (2009 – 2013)
Зміни в політиці «боротьби з тероризмом»
Одним з перших своїх указів на посаді президента США Барак Обама розпорядився закрити в'язницю Дельта на військовій базі Гуантанамо. Указом передбачено також закрити всі в'язниці ЦРУ в інших країнах, де тримають і допитують осіб, причетних, як вважають, до міжнародного тероризму. Забороняється також суворе поводження з тими в'язнями й тортури.
Барак Обама визначив, що Афганістан та Пакистан стають центральним фронтом боротьби Сполучених Штатів проти міжнародного тероризму  та призначив спецпредставників по Близькому Сходу та Афганістану  - Пакистану.


Слайд #13
Презентація на тему «Барак Обама» (варіант 6) - Слайд #13

Економічна політика
17 лютого 2009 року Обама підписав закон про виділення 787 млрд доларів США для пом'якшення наслідків рецесії, викликаної іпотечною кризою, також результатом кредитної кризи. За словами Обами завдяки цьому плану в США буде створено або збережено 3½ мільйони робочих місць протягом наступних двох років
Реформа охорони здоров'я
Одною з головних обіцянок, з якою Обама прийшов у Білий дім, було питання масштабної реформи сфери охорони здоров'я і медичного страхування. Як запевняє американський президент, реформа охорони здоров'я зробить медстрахування доступнішим, заборонить страховим компаніями роздувати ціни у зв'язку з погіршенням стану здоров'я клієнтів, а також ліквідує низку збиткових статей. Закон після запеклих обговорень і жорсткої опозиції республіканців був прийнятий Конгресом 25 березня 2010 р.
Сама реформа в цілому, а також її окремі положення
неодноразово саботувалися представниками 
Республіканської партії, що контролює Палату
представників США. Ці розбіжності зрештою
призвели до неприйняття вчасно бюджету
на 2014 фінансовий рік, а отже, до припинення
роботи уряду США і державних організацій від
1 жовтня 2013 р.


Слайд #14
Презентація на тему «Барак Обама» (варіант 6) - Слайд #14

Реформа фінансової системи
Реформа, розроблена демократами, забороняє банкам проводити операції на фінансових ринках за рахунок власних коштів, а також передбачає обмеження для зростання банків. Творці проекту розробили схему ліквідації розорених фінансових компаній, що дозволить мінімізувати наслідки краху конкретних організацій для економіки в цілому. Новий закон передбачає здійснення жорсткішого контролю за видачею кредитів та іншими операціями.
Крім того, передбачається створити спеціальне агентство, яке буде боротися з фінансовими махінаціями.
30 червня 2010 р. законопроект схвалила Палата представників, 15 липня його схвалив Сенат.
Республіканці, які виступали проти нового закону і намагалися перешкодити його прийняттю, вважають, що документ може підірвати конкурентоспроможність американської економіки.


Слайд #15
Презентація на тему «Барак Обама» (варіант 6) - Слайд #15

Зовнішня політика
У квітні 2009 року пом'якшені санкції проти Куби, в січні і травні 2011 року спрощено візовий режим і розширені можливості грошових переказів на Кубу. У грудні 2009 року оголошено про рішення збільшити на 30 тисяч контингент американських військ в Афганістані.
У квітні 2010 року підписано договір з Росією про скорочення стратегічних наступальних озброєнь. У травні 2010 року прийнятий закон, що вимагає від Державного департаментудокладної інформації про свободу друку в щорічних доповідях про права людини в країнах світу. У вересні 2010 року оголошено про припинення бойової операції військ США в Іраку, втім близько 50 000 американських військовослужбовців залишилися в країні.


Слайд #16
Презентація на тему «Барак Обама» (варіант 6) - Слайд #16

З березня 2011 року США беруть участь у силовій операції групи країн у Лівії. Навесні 2011 року в Пакистані знищений Усама бін Ладен. У жовтні 2011 року оголошено про виведення до кінця року військ США з Іраку, а в грудні проведена церемонія формального завершення операції військ СШ.
Фундаментальний виступ Барака Обами про роль Америки в світі відбувся на 67-й сесії Генеральної асамблеї ООН наприкінці вересня 2012 р.  В ньому він закликав світових лідерів засудити насильство на Близькому Сході, що призвело до загибелі американського Посла в Лівії Крістофера Стівенса.


Слайд #17
Презентація на тему «Барак Обама» (варіант 6) - Слайд #17

Цікаві факти
Влада карибської острівної держави Антигуа і Барбуда після перемоги Барака Обами на президентських виборах у США перейменували на честь Обами свою найвищу гору.
На честь Обами названі лишайник Калоплака Обами (Caloplaca obamae), волосатик Paragordius obamai, риба Etheostoma obama і павук Aptostichus barackobamai.
За підсумками соціологічних опитувань у жовтні 2009 року рейтинг Обами показав найбільш стрімке падіння за останні 50 років для обраних президентів . У січні - квітні 2010 року в результаті прийняття непопулярних заходів при реформі охорони здоров'я рейтинг Обами оновив мінімум, причому кількість тих які схвалюють його діяльність зрівнялася з кількістю незадоволених його президентством.
Курив. Перший президент США в
часи Ейзенхауера, який курить
сигарети. Кинув палити в
березні 2010 року (офіційно про це
було оголошено в лютому 2011 року).