Презентація на тему «Міжнародна організація Червоного Хреста»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Міжнародна організація Червоного Хреста» - Слайд #1

Міжнародна організація Червоного Хреста


Слайд #2
Презентація на тему «Міжнародна організація Червоного Хреста» - Слайд #2

Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця — це міжнародний гуманітарний рух в якому беруть участь близько 97 мільйонів добровольців по всьому світу.


Слайд #3
Презентація на тему «Міжнародна організація Червоного Хреста» - Слайд #3

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) - приватна організація, яка була заснована в 1863 році в Женеві, Швейцарія.


Слайд #4
Презентація на тему «Міжнародна організація Червоного Хреста» - Слайд #4

Національні товариства Червоного Хреста та Півмісяця, які представлені 186 національними об'єднаннями, які визнані МКЧХ та є повноправними членами федерації. Кожен з них працює в своїй країні згідно принципів міжнародного, гуманітарного права та статутів руху. В залежності від обставин, національні об'єднання можуть виконувати додаткові гуманітарні завдання, які безпосередньо не визначаються міжнародним законодавством чи мандатами членів міжнародного руху.


Слайд #5
Презентація на тему «Міжнародна організація Червоного Хреста» - Слайд #5

1867 рік - офіційна дата утворення Російського Червоного Хреста
До середини 19 століття не існувало гарно функціонуючої системи забезпечення лікування поранених в бою солдатів та місць для їхнього безпечного розташування. В червні 1859 р швейцарський бізнесмен Анрі Дюнан їздив в Італію для того, щоб зустрітися з французьким імператором Наполеоном III для обговорення труднощів проведення бізнесу в Алжирі, який тоді був окупований Францією.


Слайд #6
Презентація на тему «Міжнародна організація Червоного Хреста» - Слайд #6

Ввечері 24 червня, коли він приїхав в містечко Сольферіно, де став свідком битви під час якої загинуло та було поранено близько 40 000 солдатів з кожного боку. Анрі Дюнан був шокований наслідками битви та відсутністю елементарної медичної допомоги пораненим


Слайд #7
Презентація на тему «Міжнародна організація Червоного Хреста» - Слайд #7

Повернувшись додому в Женеву він вирішив написати книжку, яку видав власним коштом під назвою "Спогади про Сольферіно" в 1862 році.


Слайд #8
Презентація на тему «Міжнародна організація Червоного Хреста» - Слайд #8

У результаті в 1864 (з 8 по 22 серпня) в Женеві відбулася конференція за участю офіційних представників 16 європейських країн, де була прийнята Женевська конвенція.


Слайд #9
Презентація на тему «Міжнародна організація Червоного Хреста» - Слайд #9

Існує,також, ЦЕНТР МЕДИКО-СОЦІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ та ЛІКАРНЯ НА ДОМУ
При Східному Окружному Відділенні Російського Червоного Хреста працює центр медико-соціальної допомоги. У центрі ведуть прийом досвідчені медсестри і лікарі.


Слайд #10
Презентація на тему «Міжнародна організація Червоного Хреста» - Слайд #10

У нашій країні щорічно близько 2 мільйонів чоловік отримує необхідну їм для порятунку життя кров або її компоненти. Більше 5 мільйонів чоловік отримує лікарські препарати, на виготовлення яких необхідна кров.


Слайд #11
Презентація на тему «Міжнародна організація Червоного Хреста» - Слайд #11

Бригада, що складається з восьми осіб: куди входять терапевт,спеціаліст по щитовидній залозі, лаборанти, водій – трудяться цілий рік у відрядженому режимі в найвіддаленіших регіонах, де немає закладів охорони здоров'я.


Слайд #12
Презентація на тему «Міжнародна організація Червоного Хреста» - Слайд #12

Бригада фахівців працює повністю на закордонних обладнаннях та реагентах, без останніх сьогодні вона обійтися не може. Приміром, аналізатори крові, сечі формувала нам Англія. До програми періодично підключаються Японія, Голландія, Данія, Швеція, Фінляндія. І в міру того, як вона розвивається, формується і її фінансування.


Слайд #13
Презентація на тему «Міжнародна організація Червоного Хреста» - Слайд #13

У минулому році Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця зробила ще один дуже важливий крок - доставила в Білорусь етіроксін.


Слайд #14
Презентація на тему «Міжнародна організація Червоного Хреста» - Слайд #14

Як йдеться в щорічній доповіді організації, витрати Червоного Хреста перевищили мільярд доларів. Ці кошти пішли, перш за все, на допомогу в Судані, Сомалі, Іраку, Афганістані, на палестинських територіях і в Шрі-Ланці.


Слайд #15
Презентація на тему «Міжнародна організація Червоного Хреста» - Слайд #15

Міжнародний комітет Червоного Хреста тричі нагороджений Нобелівською премією миру - у 1917 р. «За діяльність із поліпшення становища військовополонених», у 1944 р. за діяльність в роки війни, яка повернула значення основоположним принципам солідарності людства, ототожнивши життєві інтереси народів і потребу в примиренні, та в соті роковини свого існування (1963).


Слайд #16
Презентація на тему «Міжнародна організація Червоного Хреста» - Слайд #16

Червоний Хрест розподілив 120 тисяч тонн продуктів – удвічі більше, ніж роком раніше. Продовольчу допомогу отримали понад 2,5 мільйона людей.


Слайд #17
Презентація на тему «Міжнародна організація Червоного Хреста» - Слайд #17

Дякую за увагу!