Презентація на тему «Юлія Тимошенко»


Рейтинг презентації 4.33 на основі 6 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #1

Юлія Тимошенко
Підготувала учениця ІІ курсу
історико-правознавчого класу
Ковтун Дар'я


Слайд #2
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #2

Юлія Григян народилася в Дніпропетровську 27 листопада 1960 року в родині Володимира Абрамовича Григяна та Людмили Миколаївни Телєгіної. Батько залишив сім'ю, коли Юлі було 3 роки.


Слайд #3
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #3

Про сім'ю говорити не любить, але в одному з небагатьох своїх інтерв'ю на цю тему - у документальному фільмі «Юлія» - вона зізналася, що не дивлячись на злидні, в якій жила її сім'я, її мати змогла оточити всіх турботою, тому вона росла оточена "величезною" любов'ю.


Слайд #4
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #4

Початкові та середні класи школи пройшли в школі № 37, а два останні класу Григян провчилася в школі № 75. Сюди вона приїхала одного разу з передвиборчим візитом, сказавши: «Про тридцять сьому школу я практично нічого не згадую».


Слайд #5
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #5

Класним керівником Юлі в старших класах була вчителька української мови та літератури Таміла Фурман. Вона згадує: «Відмінницею не була, проте, вчилася без трійок». Перед закінченням школи Леді Ю взяла прізвище матері - Телегіна.


Слайд #6
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #6

У старших класах Юлія захоплювалася художньою гімнастикою. Ті, хто знав Юлю в дитинстві, досі переконані: вона збиралася йти у великий спорт.


Слайд #7
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #7

1978 Юлія Володимирівна вступає в Дніпропетровський гірничий інститут, проте вже 1979 вона забирає звідти свої документи і переводиться в Дніпропетровський державний університет на економічний факультет спеціальність «Економічна кібернетика».


Слайд #8
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #8

1978 Юлія Володимирівна вступає в Дніпропетровський гірничий інститут, проте вже 1979 вона забирає звідти свої документи і переводиться в Дніпропетровський державний університет на економічний факультет спеціальність «Економічна кібернетика».


Слайд #9
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #9

Вже в 19 років Тимошенко народила доньку Євгенію.


Слайд #10
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #10

У 1984 році Юлія Тимошенко закінчила університет з червоним дипломом і за розподілом починає працювати інженером-економістом на Дніпропетровському машинобудівному заводі імені Леніна.


Слайд #11
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #11

З 1991 року Леді Ю - генеральний директор корпорації "Український бензин" (КУБ, яку заснувала спільно з чоловіком). Власний капітал і банківські кредити КУБ Юлія Тимошенко направляє на закупівлю паливно-мастильних матеріалів. Саме цього напрямку бізнесу в ті часи найбільше потребувало суспільство: йшов 1991 рік - рік розвалу величезної державної та економічної структури, інфляції і майже миттєвої смерті українського сільського господарства.


Слайд #12
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #12

КУБ до 1995 року перетворилася на спільну українсько-британську промислово-фінансову корпорацію «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ) з оборотом $ 11 млрд. і, користуючись підтримкою голови партії «Громада» прем'єр-міністра Павла Лазаренка, мала у своєму розпорядженні монополією на торгівлю російським природним газом в Україні. У 1995 році Юлія Тимошенко стає президентом компанії «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ).


Слайд #13
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #13

У 1995 році проти Юлії Тимошенко в Україні було порушено кримінальну справу за фактом контрабанди $ 26 тисяч, які були вилучені у неї в Запорізькому аеропорту. Аналогічне справу порушили і росіяни - у Москві митники знайшли в речах подружньої пари Тимошенко $ 200 тисяч. Лише у вересні 2001 року, після прийняття нового Кримінального кодексу, Генеральна прокуратура змушена була зняти ці звинувачення.


Слайд #14
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #14

Наприкінці 1996 року Юлія Тимошенко висуває свою кандидатуру на довиборах по Бобринецькому мажоритарному виборчому округу № 229 Кіровоградської області. Результати виборів виявилися більш ніж успішними - Юлія Володимирівна показала воістину феноменальний результат - 92,3% голосів.


Слайд #15
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #15

У січні 1997 року Тимошенко отримала депутатський мандат. Відразу в парламенті вона увійшла не в пролазаренківську фракцію «Єдність», а в пропрезидентську «Конституційний Центр». Ставши народним депутатом, Тимошенко активно займається партійною роботою.


Слайд #16
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #16

У середині 1997 вона оформляє членство в «Громаді» - партії, яка була створена чотири роки тому Лазаренка. Ставши одним з керівників «Громади», Юлія Тимошенко суттєво підвищила рейтинг цієї партії.


Слайд #17
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #17

На початку 1997 року Українська православна церква нагороджує Тимошенко орденом Святої Варвари-великомучениці.


Слайд #18
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #18

З 1998 року Юлія Тимошенко очолює Комітет Верховної Ради з питань бюджету. Під час роботи на цій посаді вона розробляє проекти Бюджетного і Податкового кодексів, нову систему пенсійного і медичного забезпечення, механізм погашення заборгованостей по пенсіях і заробітних платах.


Слайд #19
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #19

Під керівництвом Юлії Володимирівни бюджетний Комітет ВР розробляє програму «100 тижнів до гідного життя».


Слайд #20
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #20

Під час виборів 1998 року Юлія Тимошенко висунула свою кандидатуру по 99-му виборчому округу у Кіровоградській області. Результат виборів показав, що вона користується авторитетом: 38,5% голосів.


Слайд #21
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #21

Леді Ю знову очолює бюджетний Комітет парламенту. Вона - автор удосконаленої системи міжбюджетних відносин і оптимізації державних соціальних програм, під її керівництвом розроблено проекти Податкового і Соціального кодексів, а також Пенсійної реформи.


Слайд #22
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #22

У січні 1999 року заступники голови «Громади» Тимошенко і Турчинов подали заяви про відхід з цих посад (по всій видимості це пов'язано з вильотом Павла Лазаренка а за межі України в грудні 1998 року і про його подальшим арештом), заявивши через прес-службу очолюваного Леді Ю опозиційного Кабінету міністрів про незгоду з методами керівництва лідера партії пана Лазаренка.


Слайд #23
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #23

У той же час було заявлено про створення нової фракції під усім нині відомим назвою «Батьківщина». Разом з Тимошенко в нову фракцію увійшли близько 20 старих «громадівців», серед них - Олександр Турчинов, Олег Білорус, Олег Блохін, Олександр Пухкал, Микола Габе.


Слайд #24
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #24

У грудні 1999 року новопризначений прем'єр-міністр Віктор Ющенко запропонував Юлії Тимошенко посаду віце-прем'єра з паливно-енергетичних питань. Подібний крок не став ні для кого сюрпризом, більше того, він був очікуваним.


Слайд #25
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #25

За підтримки прем'єра Тимошенко зробила надбанням гласності «тіньові» схеми виводу за межі держави капіталу з енергосектору. Аналітики вважають, що в результаті постраждав бізнес лідерів СДПУ (о), а також Віктора Пінчука та Олександра Волкова. А 5 січня 2001 Генпрокуратура оголосила про порушення двох кримінальних справ проти Юлії Тимошенко.


Слайд #26
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #26

У зв'язку з цим через два тижні вона була відсторонена від виконання обов'язків члена Кабінету міністрів. Після відставки екс-віце-прем'єр заявляє, що «її звільнив не президент, а кримінально-олігархічні кола». 13 лютого 2001 вона арештована і поміщена в Києві в Лук'янівському СІЗО.


Слайд #27
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #27

Свій висновок Юлія Володимирівна відбувала в камері № 13 в сумно відомому Лук'янівському СІЗО. Пробула вона там два тижні - після закінчення цього терміну Печерський суд Києва визнав санкцію на арешт Тимошенко незаконною і скасував її.


Слайд #28
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #28

Однак без наслідків не обійшлося, незабаром після звільнення Тимошенко госпіталізували у зв'язку із загостренням виразкової хвороби. Однак ще через три дні президія Київського міського суду задовольнила протест заступника Генпрокурора і скасував постанову Печерського районного суду. Тієї ж ночі біля палати, де лежала Тимошенко, була поставлена ​​варта.


Слайд #29
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #29

22 грудня 2001 Блок Юлії Тимошенко (БЮТ) став політичною реальністю.


Слайд #30
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #30

У березні 2002 року Юлія Тимошенко йде на парламентські вибори. За результатами виборів БЮТ отримує у Верховній Раді більше 20 місць.


Слайд #31
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #31

У вересні 2002 року Юлія Тимошенко разом з опозиційними лідерами очолює всеукраїнську акцію протесту «Україна без Кучми», яка стала серйозним актом протистояння української опозиції і потужною акцією народного спротиву, під час якої пройшли масові вуличні протести проти тодішньої влади.


Слайд #32
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #32

В 2004 году Блок Юлии Тимошенко и блок Виктора Ющенко «Наша Украина» объявляют о создании коалиции «Сила народа» для поддержки кандидатуры Ющенко на выборах Президента.


Слайд #33
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #33

Тільки після виборів стало відомо, що в цьому документі є таємний додаток, в якому Тимошенко обіцяли крісло прем'єра.


Слайд #34
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #34

4 лютого 2005 Верховна Рада 373 голосами стверджує кандидатуру Юлії Володимирівни на пост прем'єр-міністра України.


Слайд #35
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #35

У липні 2005 року авторитетний американський журнал «Forbes», складаючи рейтинг 100 найвпливовіших жінок світу, називає українського Прем'єра Юлію Тимошенко третьою за впливовістю жінкою світу.


Слайд #36
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #36

8 вересня 2005 Ющенко відправляє Тимошенко у відставку. Согластно заяви Ющенка, причиною цьому послужило "нерозуміння значимості державних інтересів. Невміння працювати виключно на громадянина, на державу, що є найвища преференція для державного службовця. На перший план виконавчої системи влади став як піар себе, політичної сили та піар політичної позиції ".


Слайд #37
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #37

У березні 2006 року на парламентських виборах Блок Юлії Тимошенко здобуває перемогу у половині регіонів України та у Києві, набравши найбільш серед демократичних сил кількість голосів і отримавши 129 депутатських мандатів з 450.


Слайд #38
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #38

У жовтні-грудні 2006 з кабміну Януковича були звільнені майже всі міністри від «Нашої України». З грудня 2006 Ю. Тимошенко і Ю. Луценко виступали з мітингами по всій Україні, закликаючи розпустити Верховну раду.


Слайд #39
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #39

2 квітня 2007 Віктор Ющенко підписав указ «Про дострокове припинення повноважень Верховної ради» і призначив позачергові вибори народних депутатів на 27 травня 2007 року. На боці президента виступила об'єднана опозиція, до якої увійшли: Блок Юлії Тимошенко, блок політичних партій «Наша Україна» і громадський рух «Народна самооборона» Юрія Луценка.


Слайд #40
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #40

Началось затяжное политическое противостояние, завершившееся досрочными парламентскими выборами 30 сентября 2007 года, на которых БЮТ занял второе место, получив 30,71 % голосов и 156 мест в парламенте и увеличив таким образом своё представительство на 27 депутатских мест.


Слайд #41
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #41

У квітні 2008 року прем'єр-міністр Тимошенко добилася повернення в держвласність нафтогазових родовищ на шельфі Чорного і Азовського морів, які в квітні 2007 при прем'єр-міністрі Януковичі були передані компаніям Ахметова і Фірташа.


Слайд #42
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #42

8 червня 2009 Ю. Тимошенко офіційно заявила про бажання балотуватися на пост президента України.


Слайд #43
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #43

У першому турі 17 січня 2010 з результатом 25,05% голосів виборців вона зайняла друге місце (перше місце зайняв Віктор Янукович 35,32%).
У другому турі 7 лютого 2010 Тимошенко отримала підтримку 45,47%, в ​​той час як її суперника Віктора Януковича підтримали 48,95% виборців.


Слайд #44
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #44

Уряд Тимошенко спиралося на більшість у парламенті, отримане за результату виборів-2007 блоками БЮТ і «Наша Україна-Народна самооборона» (НУНС). Але ще восени-2008 з правлячої коаліції вийшла група «За Україну!» (Що входила до фракцію НУНС), а в березні 2010 року з коаліції вийшов «блок Литвина» і більшість депутатів НУНС - таким чином, уряд Тимошенко позбулося більшості в парламенті, що зробило можливим його відставку.


Слайд #45
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #45

3 березня 2010 Верховна рада України більшістю голосів висловила недовіру уряду Юлії Тимошенко. За рішення проголосувало 243 народних депутата (у тому числі сім від БЮТ), проти - 10, двоє утрималися. 11 березня 2010 Верховна рада України 237 голосами «за» відправила кабінет міністрів Юлії Тимошенко у відставку.


Слайд #46
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #46

28 квітня 2010 прем'єр-міністр України М. Я. Азаров заявив, що дії уряду Тимошенко завдали збитків державі в 100 млрд гривень, у зв'язку з чим Тимошенко і посадові особи мають понести кримінальну відповідальність.


Слайд #47
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #47

12 травня 2010 Юлії Тимошенко в Генпрокуратурі України вручили постанову про порушення відносно неї кримінальної справи за обвинуваченням у спробі дачі хабара суддям (саме в «спробі», а не щодо «факту хабара») в 2003-2004 роках, хоча це справа вже було закрито ще в 2004 році, при президентові Кучмі.


Слайд #48
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #48

5 серпня 2011 (в 16:08) Печерський суд ухвалив рішення про арешт Ю. Тимошенко в залі суду; за те, що вона, на думку судді, «перешкоджала допиту свідків» - мається на увазі полеміка Тимошенко з прем'єр-міністром Азаровим під час його допиту. Тимошенко задала Азарову безліч питань про його «корупційних зв'язках з РосУкрЕнерго» і про бізнес «сина Азарова».


Слайд #49
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #49

11 жовтня 2011, Печерський районний суд м. Києва визнав Тимошенко винною за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України у перевищенні службових повноважень прем'єр-міністра України.


Слайд #50
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #50

Суд засудив Юлію Тимошенко до 7 років ув'язнення, позбавив права обіймати певні посади у державній владі на 3 роки після відбуття основного покарання, а також зобов'язав відшкодувати збиток у 189 млн доларів «Нафтогазу».


Слайд #51
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #51

У тюремному ув'язненні здоров'я Тимошенко почав погіршуватися у вересні-жовтні 2011 року: у вересні вона важко перехворіла на ангіну. З кінця жовтня Тимошенко вже не могла ходити через болі.


Слайд #52
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #52

У 2012 році Тимошенко провела дві голодовки протесту тривалістю 20 і 17 днів.


Слайд #53
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #53

18 січня 2013 Генеральна прокуратура України пред'явила Тимошенко повідомлення про підозру в організації вбивства в 1996 році донецького олігарха і депутата Верховної ради Євгена Щербаня. Тимошенко відкинула звинувачення і назвала його «відвертою брехнею».


Слайд #54
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #54

22 лютого 2014 Юлія Тимошенко в результаті падіння режиму Януковича під тиском масових акцій протестів була звільнена з в'язниці.
28 лютого 2014 Київський районний суд Харкова прийняв рішення про закриття у зв'язку з відсутністю складу злочину сфальсифікованого проти Юлії Тимошенко справи про діяльність корпорації "Єдині енергетичні системи України " , яку було порушено відразу після засудження екс -прем'єра з так званій "газовій " справі. У своєму рішенні суд послався на те , що це справа вже розглядалася судовими інстанціями , а в 2005 році Верховним судом було встановлено відсутність в діях Юлії Тимошенко будь-якого складу злочину. Згідно з рішенням Київського райсуду Харкова , також було знято арешт з майна Юлії Тимошенко.


Слайд #55
Презентація на тему «Юлія Тимошенко» - Слайд #55

Дякую за увагу