Презентація на тему «Історія розвитку кінематографу»


Рейтинг презентації 4.55 на основі 11 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Історія розвитку кінематографу» - Слайд #1

Історія розвитку кінематографу
Виконав:
Руслан Пурій,
Учень 10 класу
Слов'ятинського НВК
«ЗНЗ І-ІІІ ст. – ДНЗ»
Керівник:
Коцій
Марія Василівна


Слайд #2
Презентація на тему «Історія розвитку кінематографу» - Слайд #2

Що таке кінематограф?
Кінематограф (від греч. κινημα , Рід. п. κινηματος - Рух і греч. γραφω - Писати, малювати; тобто "записує рух") - галузь людської діяльності, яка полягає у створенні рухомих зображень. Іноді також згадується як синематограф (від фр. cinmatographe , Устар.) І кінематографія. Кінематограф був винайдений в кінці XIX століття і став украй популярний в XX столітті.


Слайд #3
Презентація на тему «Історія розвитку кінематографу» - Слайд #3

У поняття кінематографу входять кіномистецтво - вид сучасного образотворчого мистецтва, твори якого створюються за допомогою рухомих зображень, і кіноіндустрія (кінопромисловість) - галузь економіки, що виробляє кінофільми, спецефекти для кінофільмів, мультиплікацію, і демонструє ці твори для глядачів. Твори кіномистецтва створюються за допомогою кінотехніки. Вивченням кінематографа займається наука кінознавство.


Слайд #4
Презентація на тему «Історія розвитку кінематографу» - Слайд #4

Винахідники кіно
Початок поширення кінематографа було покладено зйомкою і публічною демонстрацією перші короткометражні фільми. 1 листопада 1895 в Берліні М. Складановський продемонстрував свій "Біоскоп", а 28 грудня 1895 року в Парижі братами Люм'єр був продемонстрований їх «сінематограф ". Протягом 1896-1897 років публічні демонстрації короткометражних фільмів були зроблені у всіх світових столицях. У Росії перший показ був організований 4 травня 1896 Санкт-Петербурзі (в саду "Акваріум"), потім у Москві та на Всеросійської ярмарку в Нижньому Новгороді. Тоді ж були зняті перші російські аматорські кінозйомки (В. Сашин, А. Федецький, С. Макаров та ін.)
На фото: Брати Люм'єр (Огюст ліворуч, Луї праворуч)


Слайд #5
Презентація на тему «Історія розвитку кінематографу» - Слайд #5

Найперші фільми у світі
Офіційно прем'єра першого в світі фільму відбулася шостого січня 1896 року. Цей короткометражний і, скоріше за все, документальний фільм, зняли брати Люмер. Він називається «Прибуття потягу на вокзал Ла-Сіоти».
«Прибуття потягу на вокзал Ла-Сіоти».


Слайд #6
Презентація на тему «Історія розвитку кінематографу» - Слайд #6

Найперші фільми у світі
Але, по не офіційним даними, найперший у світі фільм був знятий ще за вісім років до цього в Англії. Його зняв француз Луї Ле Принц. Фільм «Сцени в саду Раундхей», тривалістю дві секунди, був знятий на паперову плівку. На ній зображена прогулянка кількох людей по саду. В основному це рідні Луї.


Слайд #7
Презентація на тему «Історія розвитку кінематографу» - Слайд #7

Епоха німого кіно
Перші короткометражні фільми (15-20 метрів, приблизно 1,5 хвилини демонстрації) були здебільшого документальні, проте вже в комедійній інсценуванні братів Люм'єр "Политий поливальник" відображаються тенденції зародження ігрового кіно.
Невелика довжина перших фільмів була обумовлена ​​технічною недосконалістю кіноапаратури, тим не менш, вже до 1900-х років довжина кінокартин збільшилася до 200-300 метрів (15-20 хвилин демонстрації).
Чарлі Чаплін - легендарний англійський та американський кіноактор і кінорежисер 1-ої половини 20-го століття. Чаплін був одним з класиків ери німого кіно.


Слайд #8
Презентація на тему «Історія розвитку кінематографу» - Слайд #8

Прихід звуку
Ще до початку XX століття Томас Едісон намагався синхронізувати «кінетоскоп» з фонографом, але зазнав невдачі. Однак згодом Вільям Діксон, співавтор Едісона, стверджував, що йому вже в 1889 році вдалося створити кінетофонограф - прилад, що відтворює звук і зображення одночасно. Однак не існує ніяких доказів, що підтверджують його слова.
У ранній період кінематографа звукове кіно намагалися створити в безлічі країн, але зіткнулися з двома основними проблемами: труднощі в синхронізації зображення та звуку і недостатня гучність останнього. Перша проблема була вирішена шляхом запису і звуку, і зображення на одному і тому ж носії, але для вирішення другої проблеми потрібно винахід підсилювача низької частоти, що відбулося лише в 1912 році, коли кіномову розвинувся настільки, що відсутність звуку вже не сприймалося як серйозний недолік.


Слайд #9
Презентація на тему «Історія розвитку кінематографу» - Слайд #9

Подальший технічний прогрес в кіно
Хоча перший примітивний кольоровий фільм (з червоно-зеленої гамою, без синього кольору) вийшов ще в 1922, він не вразив глядачів. Перший "повноцінно кольорової" короткометражний фільм системи "Technicolor" під назвою "La Cucaracha" вийшов в 1934. Перший же повнометражний кольоровий фільм «Беккі Шарп» американського режисера вірменського походження Рубена Мамуляна вийшов в 1935, цей рік і прийнято вважати роком появи кольорового кіно. В СРСР перший ігровий кольоровий віражну фільм " Груня Корнакова "був знятий вже в 1936, першим же кольоровим фільмом, знятим на кольорову кіноплівку AGFA став фільм про Параді Перемоги 1945 року.


Слайд #10
Презентація на тему «Історія розвитку кінематографу» - Слайд #10

Подальший технічний прогрес в кіно
В 1950-х роках технічний прогрес зайшов ще далі. Розробка та впровадження магнітного запису і відтворення звуку, а також створення і освоєння нових видів кінематографа (панорамного, стереоскопічного, поліекранного тощо) привели до значного підвищення якості показу фільмів, стали говорити про "ефект присутності" глядача. Враження посилювалося стереофонічним відтворенням звуку, що дозволяє створювати "просторову звукову перспективу" - звук ніби слідує за зображенням його джерела, викликаючи ілюзію реальності джерела звуку.


Слайд #11
Презентація на тему «Історія розвитку кінематографу» - Слайд #11

Подальший технічний прогрес в кіно
У 1925 році компанія Warner Brothers, що знаходилася в той момент на межі банкрутства, вклалася в ризикований звуковий проект. Вже в 1926 році Warner Brothers випустила декілька звукових фільмів, що складаються в основному з музичних номерів, але особливого успіху у глядачів вони не мали. Успіх прийшов тільки з фільмом " Співак джазу ", в якому крім музичних номерів Ела Джолсон були присутні і його короткі репліки. 6 жовтня 1927 - день прем'єри " Співака Джазу "- прийнято вважати днем народження звукового кіно.


Слайд #12
Презентація на тему «Історія розвитку кінематографу» - Слайд #12

Так званий "ефект 25-го кадру"
В середині XX століття був розповсюджений міф про те, що людський мозок нібито може сприйняти лише 24 кадру в секунду - а 25-й кадр, якщо його вкласти у відтворення, нібито буде сприйматися людиною на підсвідомому рівні. З цієї помилки були зроблені висновки про ефективність "феномена 25-го кадру" в різних видах навіювання і підсвідомого впливу (наприклад, з метою політичної пропаганди, комерційної реклами, при навчанні іноземним мовам, лікуванні від наркозалежності тощо). Всі вигадки про вплив 25-го кадру на підсвідомість людини не мають відношення до реальності.


Слайд #13
Презентація на тему «Історія розвитку кінематографу» - Слайд #13

Цифровий кінематограф
На початку XXI століття, з розвитком цифрових технологій запису зображення, з'явилося поняття "цифровий кінематограф" або "цифрове відео" ( англ. digital video ). Під цим терміном розуміють новий вид кінозйомки, коли кадри записуються за допомогою цифрової кінокамери прямо на цифровий носій даних. У цьому випадку кіноплівка для зйомок стає непотрібною, а кінопроектор замінюється цифровим проектором, або за допомогою лазерних рекордерів виготовляється високоякісний інтернегатив ( англ. digital intermediate ) для друку фільмокопій. Сучасні цифрові камери забезпечують дуже високе розширення зображення, хорошу передачу кольору і найширший, недоступний до недавнього часу, спектр маніпуляцій з колірною гамою зображення. Цифрові технології також надають великі можливості для використання відеографіки і спецефектів у кіно. Проте до цих пір стандартна кіноплівка (35 мм) перевершує по спроможності всі комерційно доступні цифрові камери для кіновиробництва фірм «Panavision» і «Sony».


Слайд #14
Презентація на тему «Історія розвитку кінематографу» - Слайд #14

Короткометражне кіно
На перший погляд, короткометражне кіно відрізняється від повнометражного тільки невеликою тривалістю фільму (в основному 15-20 хвилин). Але так здається тільки на перший погляд, адже у вузькі тимчасові рамки короткометражного фільму потрібно вмістити весь спектр глядацьких переживань, який існує в кіно повнометражному. Тому короткометражне кіно є, з художньої точки зору, зовсім окремим видом кіномистецтва й окремим видом кінематографічної творчості. Його ще називають "кіномініатюрою".


Слайд #15
Презентація на тему «Історія розвитку кінематографу» - Слайд #15

Вплив кіноматографу
Вплив кіноматографу на культуру і мистецтво безперечний, висловлюються навіть припущення про значимість впливу кінематографа на політику та економіку. У багатьох країнах кіноіндустрія є значимою галуззю економіки. Виробництво кінофільмів зосереджено на кіностудіях. Фільми демонструються в кінотеатрах, по телебаченню, поширюються «на відео» у формі відеокасет і відеодисків.


Слайд #16
Презентація на тему «Історія розвитку кінематографу» - Слайд #16

Джерела інформації:
http://znaimo.com.ua/ - Знаймо разом – інтернет-енциклопедія.
http://www.kinopoisk.ru/ - КиноПоиск – всі фільми планети
https://www.youtube.com/ - Прибытие поезда на вокзал Ла Сьота
https://www.youtube.com/ - Сцены в саду Раундхэй
Усі матеріали належать їх авторам. Знайдено за допомогою google.com.ua.
Переклад деяких матеріалів з російської мови Руслана Пурія. Джерело: http://ppt4web.ru/mkhk/istorija-razvitija-kinematografa.html.