Презентація на тему «Палац Потоцьких у Тульчині»


Рейтинг презентації 4.2 на основі 10 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Палац Потоцьких у Тульчині» - Слайд #1

Палац Потоцьких у Тульчині


Слайд #2
Презентація на тему «Палац Потоцьких у Тульчині» - Слайд #2

На початку XVIIIст. м. Тульчин стає власністю роду Потоцьких, одного з найбагатших і вельможних родів Польщі. Величною окрасою міста стає чудовий двоповерховий палац Станіслава Потоцького, який збудований в 1782 році у класичному стилі і повернутий обличчям до міста.


Слайд #3
Презентація на тему «Палац Потоцьких у Тульчині» - Слайд #3

Проектував палац французький архітектор Ля Круа, внутрішні роботи голландець Меркс, творцем парку „Хороше” був Міллер. Палац був покритий мідним дахом, складався із головного двоповерхового корпусу з прикрашеним парадним під'їздом на 10 колонах з 8 пілястрами, а далі два бокових корпуси в такому ж стилі. З головним корпусом бокові споруди з'єднані скляними галереями


Слайд #4
Презентація на тему «Палац Потоцьких у Тульчині» - Слайд #4

Кожному, хто входив в палац, кидався в вічі надпис над колонами на білому фризі виконаний великими бронзовими, позолоченими буквами: „чтоб в этом доме всегда пребывала свобода и добродетель. ”Поставлен в 1782 году”. В палац входили через великий вестибуль, який був прикрашений мармуровими східцями, оздобленими металевими плетіннями. Картинна галерея палацу складалася з полотен видатних майстрів Європи. В парку „Хороше”, який доповнював цей величний архітектурний ансамбль, були каскади, фонтани, мармурові скульптури та східці і розкішні купальні. Гарно висаджені групи дерев, екзотичні рослини - все це було неповторним та величним. Тут постійно звучала музика, відбувалися танці, розваги. При палаці був театр, який мав в репертуарі 5-7 опер та 2-3 концерти. Співали в основному на італійській мові.


Слайд #5
Презентація на тему «Палац Потоцьких у Тульчині» - Слайд #5

Європейці в захопленні від тульчинського високопрофесійного театру з трупою у 200 акторів, художньої галереї з роботами знаменитих майстрів європейського пензля Ван- Діка, Тиціана, Моле рана, Ван-дер-Хельста, Лампі, від бібліотеки в 17000 томів кращих зразків світової культури, друкарні, колекції рідкісних античних монет, величезних срібних сервізів, колекції скляних кубків, від колективу найкращих українських майстринь вишивок, різьбярства, художньо-прикладного жанру в кількості до 500 чоловік. З 1984 року в палаці розміщується Тульчинське училище культури. Щорічно тут навчається більше як 380 чоловік. Палац Потоцьких є пам'яткою архітектури XVIIIст.


Слайд #6
Презентація на тему «Палац Потоцьких у Тульчині» - Слайд #6

Велична історія палацу Потоцьких в Тульчині дає можливість і сьогодні розкрити можливості цього архітектурного ансамблю для нащадків, туристичних груп зарубіжних гостей.