Презентація на тему «Пабло Пікассо» (варіант 1)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Пабло Пікассо» (варіант 1) - Слайд #1

Пабло Пікассо


Слайд #2
Презентація на тему «Пабло Пікассо» (варіант 1) - Слайд #2

Він прожив 91 рік і помер найбагатшим художником всіх часів і народів. Втім, талант і гроші не принесли йому особистого щастя. Незважаючи на величезну кількість жінок навколо нього, він так і не зміг знайти свою єдину і неповторну. Ким же насправді була ця людина-загадка - Пабло Пікассо, коротка біографія якого відкриває його в новому світлі ...


Слайд #3
Презентація на тему «Пабло Пікассо» (варіант 1) - Слайд #3

"Чудова Фернанда"
Збираючись підкорити Мекку мистецтв - Париж, юний іспанець Пабло Руїс Пікассо написав свій автопортрет і вгорі полотна вивів нескромний напис: "Я - король!". Правда, перед від'їздом циганка наворожила йому: "Ти, Пабло, ніколи нікому не принесеш щастя!" Але він був такий молодий, красивий і геніальний, що не вірив у передбачення.


Слайд #4
Презентація на тему «Пабло Пікассо» (варіант 1) - Слайд #4

У Парижі Пабло тут же знайшов собі музу, з якою прожив цілих 9 років. Нею виявилася Фернанда Олів'є, гарненька росла прачка в будинку, де Пікассо зняв житло. У свій перший візит до художника дівчина отримала подарунок - маленьке дзеркальце у вигляді сердечка. Треба сказати, це буде єдина "коштовність", яку знайдуть у скриньці після її смерті.
У 1907 році Пабло Пікассо остаточно порвав з реалізмом у живопису і разом з Ж. Браком явив світові новий напрям у мистецтві - кубізм . Вивчаючи мало не щодня "анатомію" тіла Фер-нанду, Пабло настільки переситився "голим натуралізмом", що, експериментуючи, спочатку зважився на деформацію "натури" на полотні, а потім і на повне розкладання зображува-них форм на різні площини, лінії, точки круги ...


Слайд #5
Презентація на тему «Пабло Пікассо» (варіант 1) - Слайд #5

Хто б зараз знав про другу пасії художника Єві Гуель, подружці Фернанди і нареченій одного польського живописця, якби Пікассо не увічнив її у двох своїх полотнах підписавши їх визнанням: "Я люблю Єву ". Але велелюбний Пабло, втім, не був вірний
Єві. Він зраджував її з
модною у той час моделлю
Еабі Леспінасс.


Слайд #6
Презентація на тему «Пабло Пікассо» (варіант 1) - Слайд #6

"На російських дівчатах треба одружитися"
На початку 1917 року поет Жан Кокто запропонував Пікассо прийняти участь в оформленні вистави "Парад" для
балетної трупи Дягілєва, що гастро-
лювала в той момент в Італії. Пабло,
не роздумуючи, погодився.


Слайд #7
Презентація на тему «Пабло Пікассо» (варіант 1) - Слайд #7

У Римі російські балерини просто вразили художника своєю граціозністю. Вдень він розписував завісу і робив ескізи костюмів, а вночі гуляв з прекрасними служителька Мельпомени. У дягілєвській трупі блищали такі витончені прими, як Тамара Карсавіна і Віра Кораллі. Але Пікассо відчував потяг лише до однієї дівчини з кордебалету - 25-річній Ользі Хохлової, дочки царського генерала, порвала заради сцени зі своєю сім'єю. "Пабло, будь обережний, - попереджав Дягілєв, зауваживши, що художник весь вільний час проводить з Хохловою,- на російських дівчат треба одружитися". "Ви, звичайно, жартуєте?!" - Розсміявся живописець у відповідь, сам не усвідомлюючи, як сильно він був закоханий. Він багато малював Ольгу. Одного разу вона, знаючи неординарну творчу манеру Пабло, жартівливо наказала: "Я хочу дізнаватися своє обличчя". І художник підкорився її бажанням.


Слайд #8
Презентація на тему «Пабло Пікассо» (варіант 1) - Слайд #8

У Барселоні Пікассо подарував своїй матері щойно написаний портрет Хохлової в іспанській мантильї. Мудра жінка все зрозуміла і, знайшовши хвилинку, сказала Ользі: "З моїм сином не може бути щаслива жодна жінка". Але Ольга була занадто захоплена Пабло, щоб прислухатися до поради.
Одного разу, виходячи з майстерні художника, балерина спіткнулася і підвернула ногу. "Ви не можете більше танцювати! - Засмучено вигукнув Пікассо. - Це моя вина, і тому ... я повинен на вас одружуватися". Вони повінчалися в Парижі 12 липня 1918 року в російської церкви на вулиці Дарую.


Слайд #9
Презентація на тему «Пабло Пікассо» (варіант 1) - Слайд #9

На різних планетах
Після медового місяця, проведеного в Біарріце, Ольга грунтовно взялася за "перевиховання" чоловіка. Богемні друзі стараннями Хохлової забули дорогу до їхнього будинку. У подружжя Пікассо з'явилися нові знайомі - король Португалії Мануель, принц Монако П'єр, Артур Рубінштейн, Марсель Пруст.
Однак незабаром весь цей аристократичний шик став дратувати художника. У подружжя почалися сімейні сварки, які ускладнюються ревнощами Ольги до моделей художника. Народження сина Поля в 1921 році на час поміняло погоду в будинку, але потім скандали спалахнули з ще більшою силою. Якщо раніше дружина на його полотнах нагадувала олімпійських богинь, то тепер він навмисно зображував її у вигляді старої мегери або ... коні.


Слайд #10
Презентація на тему «Пабло Пікассо» (варіант 1) - Слайд #10

Нарешті, Пікассо зажадав розірвання шлюбу, але адвокати швидко остудили його запал: тоді, згідно шлюбним контрактом, половина майна перейшла б до Хохлової. Про розлучення він більше не заїкався, але демонстративно застелив половину подружнього ліжка старими газетами.
Одного разу Пабло привів у будинок 17-річну Марію-Терезу Вальтер. Ім'я Пікассо їй абсолютно нічого не говорило, але "Валькірія" (так він охрестив дівчину) відразу погодилася позувати оголеною і зізналася, що найбільше в житті обожнює спорт і секс.
Ольга Хохлова, не витримавши таких віроломної зради , забрала дитину і пішла з дому. Марк Шагал справедливо зауважив: "Вони жили на різних планетах".


Слайд #11
Презентація на тему «Пабло Пікассо» (варіант 1) - Слайд #11

"Я помру, ніколи нікого не полюбивши"
Під час війни, залишившись в окупованому Парижі, 62-річний Пікассо познайомився з 21-річною Франсуазою Жило. Вона народила йому двох дітей: Клода і Палому. Пікассо частенько поривався вступити з нею в шлюб, але потім згадував, що формально він ще одружений на колишній російській балерині, і заспокоювався. Втім, Франсуаза недовго була щаслива з Пікассо. Викривши одного разу старіючого Пабло в зраді, вона зібрала речі і разом з дітьми покинула його будинок.


Слайд #12
Презентація на тему «Пабло Пікассо» (варіант 1) - Слайд #12

Другий офіційною дружиною вже 80-річного живописця стала Жаклін Рок. Саме Жаклін надихнула його на серію красивих портретів і витончених малюнків в стилі "ню".
Відразу після смерті Пікассо, в 1973 році, покінчив із собою його онук Пабліто (син Поля). Через пару тижнів "згорів" від алкоголю і наркотиків і сам Поль. У жовтні 1977-го повісилася Марія-Тереза ​​- одна з коханок майстра. Потім в автокатастрофу потрапила її дочка від Пікассо Марія. Нарешті, 15 жовтня 1986 року в своїй спальні несподівано для всіх застрелилася Жаклін Рок.


Слайд #13
Презентація на тему «Пабло Пікассо» (варіант 1) - Слайд #13

Збулося давнє пророцтво циганки: щастя художник не приніс нікому. Залишилися лише картини Пабло Пікассо - короткі біографії майстра і німі свідки його любовних захоплень…