Презентація на тему «Мультиплікація» (варіант 1)


Рейтинг презентації 4.17 на основі 6 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Мультиплікація» (варіант 1) - Слайд #1

Мультиплікація


Слайд #2
Презентація на тему «Мультиплікація» (варіант 1) - Слайд #2

Визначення мультиплікації
Мультиплікація (з лат. multiplication — розмноження, збільшення, зростання) або анімація (з лат. anima — душа і похідного фр. animation — оживлення) — вид кіномистецтва, твори якого створюються шляхом зйомки послідовних фаз руху намальованих (графічна мультиплікація) або об'ємних (об'ємна мультиплікація) об'єктів. Ці твори називають анімаційними або мультиплікаційними фільмами (мультфільмами). Перші мальовані фільми були випущені в 1908 у Франції, об'ємні — в 1911 у Росії.


Слайд #3
Презентація на тему «Мультиплікація» (варіант 1) - Слайд #3

Види мультиплікації
1. Графічна (мальована) анімація
2. Об'ємна (матеріальна) анімація
3. Комп'ютерна анімація


Слайд #4
Презентація на тему «Мультиплікація» (варіант 1) - Слайд #4

Графічна (мальована) анімація
Графічна (мальована) анімація — класичний вид анімації, де об'єкти малюються вручну (сьогодні часто переносять малюнки на комп'ютер). Спершу мальовані фільми були орієнтовані на дорослу аудиторію. Зміни в цій сфері відбулися в 30-ті рр. ХХ ст. Засновник російської мальованої анімації — І. Іванов-Вано («Зимова казка», 1945, «Казка про мертву царівну та сімох богатирів», 1951). В. Котьоночкіну належать твори «Ну, постривай!», «Незвичайний матч», «Сліди на асфальті», «Пісня про юного барабанщика», 1972). Ю. Норштейн — автор казок «Лисиця і заєць», 1973, «Чапля і журавель», 1974, «Їжачок в тумані», 1975).


Слайд #5
Презентація на тему «Мультиплікація» (варіант 1) - Слайд #5

Об'ємна (матеріальна) анімація
Об'ємна (матеріальна) анімація — об'єкти є окремими елементами матеріального світу (лялька, пластилін, витинанка, сіль, голки тощо). Діючими особами можуть бути цвяхи, сірники (фільми Е. Коля, Х. Парса). Розрізняють такі види:
Пластилінова анімація;
Лялькова анімація;
Сипка анімація;


Слайд #6
Презентація на тему «Мультиплікація» (варіант 1) - Слайд #6

Пластилінова анімація
Пластилінова анімація (англ. clay animation) — вид мультиплікації. Фільми робляться шляхом покадрової зйомки пластилінових об'єктів зі зміною (цих об'єктів) у проміжках між кадрами. Термін «claymation» запатентований Асоціацією Віла Вінтона в штаті Орегон.
Мультфільм про «Курочку рябу»


Слайд #7
Презентація на тему «Мультиплікація» (варіант 1) - Слайд #7

Лялькова анімація
Приклад лялькової анімації
Лялькова анімація - метод об'ємної мультиплікації. При створенні використовується сцена-макет і ляльки-актори. Сцена фотографується покадрово, після кожного кадру в сцену вносяться мінімальні зміни (наприклад, змінюється поза ляльки). При відтворенні отриманої послідовності кадрів виникає ілюзія руху об'єктів.


Слайд #8
Презентація на тему «Мультиплікація» (варіант 1) - Слайд #8

Сипка анімація
Пісочна анімація, сипуча анімація або техніка порошку (англ. Sand animation, Powder animation) — стиль образотворчого мистецтва, а також технологія створення анімаційних фільмів. Легкий порошок — зазвичай очищений та просіяний пісок, але також сіль, кава чи щось інше — тонкими шарами наноситься на скло; за допомогою діапроектора чи світлової дошки зображення, що утворюється, можна передавати на екран.
Історія кохання


Слайд #9
Презентація на тему «Мультиплікація» (варіант 1) - Слайд #9

Комп'ютерна анімація
Приклад комп'ютерної анімації
Комп'ютерна анімація - вид анімації, створюваний за допомогою комп'ютера. На сьогодні отримала широке застосування як в області розваг, так і у виробничій, науковій і діловій сферах. Будучи похідною від комп'ютерної графіки, анімація успадковує ті ж способи створення зображень:


Слайд #10
Презентація на тему «Мультиплікація» (варіант 1) - Слайд #10

Цікаві факти про мультфільми


Слайд #11
Презентація на тему «Мультиплікація» (варіант 1) - Слайд #11

Повернення блудного папуги
Сюжет мультфільму дитячі психологи використовують для вирішення конфліктних ситуацій з підлітками.
Папуга Кеша давно став комерційним брендом, який активно розкручується правовласниками і піратами. Так, створені відеоігри (наприклад, «Свободу папугам!» і «Кеша в світі казок»), розмальовки тощо.
Популярність мультфільму спонукала А. Курляндського на написання книги, до якої увійшли повісті «Ви не были на Таити?», «А нас и тут неплохо кормят!» і «Прелестно!»


Слайд #12
Презентація на тему «Мультиплікація» (варіант 1) - Слайд #12

Мадагаскар
Бюджет - 78 млн $
В оригіналі зебру Марті озвучує афроамериканець, голос якого, за задумом режисера, повинен був надати багатьом його фразам певний «негритянський» сенс і нотки американської сатири, тому у перекладній версії деякі жарти Марті спочатку виявилися незрозумілими для глядачів


Слайд #13
Презентація на тему «Мультиплікація» (варіант 1) - Слайд #13

Шрек
При записі реплік персонажів актори ніколи не зустрічалися - кожен з них працював окремо, а репліки їх партнерів вимовляв асистент.
Рухи Віслюка у фільмі були змодельовані аніматорами на основі рухів собаки - за винятком сцени погоні на початку фільму, в якій рухи Віслюка були змодельовані на основі рухів кролика.
Перед випуском на екрани картину показали групі юристів, які повинні були визначити, чи зможе компанія Уолта Діснея подати до суду за нетрадиційне використання образів з їх мультфільмів.


Слайд #14
Презентація на тему «Мультиплікація» (варіант 1) - Слайд #14

Вольт
Для створення зовнішнього вигляду Вольта використовувалися образи різних порід собак, але за основу дизайнерами була взята американська біла вівчарка.
Десь за два-три місяці до закінчення робіт над мультфільмом кілька аніматорів-чоловіків вирішили не голитися, поки все не закінчать. Із солідарності ідею підтримали всі чоловіки, які працювали над мультфільмом, включаючи режисерів. До кінця цієї «акції» багато чоловіків обзавелися солідними бородами.


Слайд #15
Презентація на тему «Мультиплікація» (варіант 1) - Слайд #15

Рататуй
У Ремі промальовано 1,15 мільйона волосків, у той час як у Колетт 115 тисяч волосся. Середньостатистична людина має близько 110 тисяч волосся.
Щоб створити реалістичний вигляд смітника, художники сфотографували і дослідили реальні продукти гниття. П'ятнадцять різних видів продуктів, таких, наприклад, як яблука, ягоди, банани, гриби, апельсини, брокколі і салат, були залишені гнити, а потім їх сфотографували.
У ході початкового дизайну персонажів скульптор створив дев'ять глиняних скульптур Ремі.
Мультфільм номінований на 5 номінацій премії «Оскар», у тому числі «Кращий анімаційний фільм 2007 року».


Слайд #16
Презентація на тему «Мультиплікація» (варіант 1) - Слайд #16

Дякую за увагу