Презентація на тему «Московський Художній театр ім. А.П. Чехова»


Рейтинг презентації 5 на основі 2 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Московський Художній театр ім. А.П. Чехова» - Слайд #1

Московський Художній театр ім. А.П. Чехова
Виконала:Ткаченко О.ОВчитель:Поліщук І.В


Слайд #2
Презентація на тему «Московський Художній театр ім. А.П. Чехова» - Слайд #2

Зміст
Створення театру;
Відкриття театру;
Початком Художнього театру;
Справжннє народження МХТ;
П'єси у роки Великої Вітчизняної війни;
Головний режисер Н. Єфремов;
Художній керівник О.Табаков;
Музей МХТ.


Слайд #3
Презентація на тему «Московський Художній театр ім. А.П. Чехова» - Слайд #3

Театр створено в 1898 р. К. С. Станіславським і В. І. Немировичем - Данченко під назвою Московський Художній театр ( МХТ ) , з 1919 р. - академічний (МХАТ).
Костянтин Сергійович Станіславський
Володимир Іванович Немирович-Данченко


Слайд #4
Презентація на тему «Московський Художній театр ім. А.П. Чехова» - Слайд #4

Відкрився 14 жовтня 1898 виставою «Цар Федір Іоаннович» О. Толстого в будівлі театру «Ермітаж» (Каретний ряд, 3). З 1902 розташовувався в Камергерськом провулку, в будівлі колишнього Леанозівського театру, перебудованого в тому ж році (архітектор Ф. О. Шехтель).


Слайд #5
Презентація на тему «Московський Художній театр ім. А.П. Чехова» - Слайд #5

Початком Художнього театру вважають зустріч його засновників Костянтина Сергійовича Станіславського і Володимира Івановича Немировича-Данченка в ресторані «Слов'янський базар» 19 червня 1897. Ім'я «Художньо-Загальнодоступного» театр носив недовго: вже в 1901 році з назви було прибрано слово «загальнодоступний», хоча орієнтація на демократичного глядача залишалася одним з принципів МХТ.


Слайд #6
Презентація на тему «Московський Художній театр ім. А.П. Чехова» - Слайд #6

Справжнє народження МХТ пов'язано з драматургією А. П. Чехова («Чайка », 1898; «Дядя Ваня» , 1899 ; «Три сестри» , 1901 ; «Вишневий сад» , 1904) і М. Горького ( « Міщани » і «На дні » , обидва - 1902). У роботі над цими спектаклями сформувався новий тип актора , тонко передаючого особливості психології героя , склалися принципи режисури , що домагається акторському ансамблю , створити загальну атмосферу дії . Московський художній театр - перший в Росії театр , який здійснив реформу репертуару , який створив власне коло тем і жив послідовно їх розробці від вистави до вистави . Серед кращих вистав МХТ також « Горе від розуму» А. С. Грибоєдова ( 1906) , «Синій птах » М. Метерлінка ( 1908) , «Місяць у селі » І. С. Тургенєва ( 1909), « Гамлет» В. Шекспіра ( 1911) , « Уявний хворий » Мольєра (1913 ) та ін.
А. П. Чехов
М. Горький


Слайд #7
Презентація на тему «Московський Художній театр ім. А.П. Чехова» - Слайд #7

У роки Великої Вітчизняної війни поставлені п'єси «Фронт» О. Є. Корнійчука, «Російські люди» К. М. Симонова, «Офіцер флоту» А. А. Крона. Серед вистав наступних років - «Остання жертва» Островського (1944), «Плоди освіти» Л. Н. Толстого (1951), «Марія Стюарт» Ф. Шиллера (1957), «Золота карета» Л. М. Леонова (1958) , «Милий брехун» Дж. Кілті (1962).


Слайд #8
Презентація на тему «Московський Художній театр ім. А.П. Чехова» - Слайд #8

Незважаючи на окремі успіхи , в 60-х рр.. театр перебував у кризі. У репертуар все частіше включалися п'єси-одноденки, не безболісно проходила зміна поколінь. Ситуація погіршувалася тим, що будь-яка критика офіційно ставша державним театром не допускається. Бажання вийти з кризи спонукало найстаріших акторів МХАТ запросити в 1970 в якості головного режисера вихованця Школи-студії МХАТ О. Н. Єфремова, який зумів у 70-х рр.. вдихнути нове життя в театр. Ним були поставлені «Останні» М. Горького (1971), «Соло для годинника з боєм» О. Заградника (спільно з А. А. Васильєвим, 1973), «Іванов» (1976), «Чайка» (1980), «Дядя Ваня »(1985) Чехова. Одночасно глибоко розроблялася і сучасна тема.
Н. Єфремов


Слайд #9
Презентація на тему «Московський Художній театр ім. А.П. Чехова» - Слайд #9

Після смерті О. Єфремова в 2000 р. художнім керівником МХАТ ім. О. П. Чехова стає Олег Табаков, який взяв курс на оновлення репертуару (ставки зроблені як на класичні твори світової драматургії - «Гамлет», «Вишневий сад», «Господа Головльови», «Біла гвардія», «Король Лір», «Тартюф », так і на сучасну вітчизняну і зарубіжну драматургію) і трупи (до неї ввійшли О. Яковлєва, О. Леонтьєв, О. Покровська, В. Хлевінскій, К. Хабенський, М. Пореченков, В. Краснов та ін.) До створення спектаклів залучаються кращі сили сучасної режисури - Ю. Бутусов, С. Женовач, М. Карбаускіс, К. Серебренников, О. Шапіро, Т. Чхеїдзе. У 2001 році була відкрита третя - Нова - сцена театру, призначена спеціально для експериментальних постановок. У 2004 році театр повернувся до первісної назви - Московський Художній театр (МХТ), виключивши з назви слово Академічний.
Олег Табаков


Слайд #10
Презентація на тему «Московський Художній театр ім. А.П. Чехова» - Слайд #10

Музей МХТ З 1923 існує музей МХАТ. Основу його зібрання склав фонд документів з історії театру разом з особистими фондами Станіславського , Немировича -Данченка та інших великих діячів Художнього театру. Спочатку музей розташовувався в будівлі театру , з 1939 - в Камергерском провулку. До 1969 музей підпорядковувався дирекції театру. У 1923-52 рр. . музей очолював Н. ​​Д. Телешов , в 1952-68 рр. . - Ф. М. Михальський. До 1969 музей переріс відомчі рамки , був виведений з підпорядкування дирекції театру і став музеєм союзного підпорядкування. У музеї , крім історичних документів , знаходяться твори театрально - декораційного мистецтва , меморіальні предмети, пов'язані з історією та сучасною творчою діяльністю Художнього театру. У структурі музею: відділ рукописних фондів і книжкових колекцій , відділ образотворчих фондів і меморіально -історичних колекцій , відділ екскурсійно - лекційної роботи ; філії - Будинок- музей К. С. Станіславського і музей -квартира В. І. Немировича -Данченка. При музеї діє бібліотека (близько 13 тис. одиниць зберігання).


Слайд #11
Презентація на тему «Московський Художній театр ім. А.П. Чехова» - Слайд #11