Презентація на тему «Механізоване відділення»


Рейтинг презентації 3.5 на основі 2 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Механізоване відділення» - Слайд #1

Підготувала:
Учениця 11-А класу
Климченко Аліна
Механізоване відділення


Слайд #2
Презентація на тему «Механізоване відділення» - Слайд #2

ВСТУП
Оборона — вид бою, що застосовується з метою відбиття наступу сил противника, що переважають, нанесення йому значних втрат, утримання займаних позицій і створення умов для переходу в рішучий наступ. Оборона повинна бути завзятою й активною, здатною протистояти зброї масового ураження, масованим атакам піхоти і танків, ударам авіації і вогню артилерії противника. Вона повинна бути нездоланною.
Мета оборони — завдати противнику значні втрати і утримати займану позицію. Це може бути досягнуто, якщо кожен солдат буде завзято утримувати свою вогневу позицію під будь-яким вогнем противника, якщо він буде вміло, холоднокровно використовувати свою зброю, а якщо противнику вдасться ввірватися на позицію, то рішуче знищити його в рукопашній сутичці.


Слайд #3
Презентація на тему «Механізоване відділення» - Слайд #3

МЕХАНІЗОВАНЕ ВІДДІЛЕННЯ
Механізоване відділення – найменший тактичний підрозділ, який організаційно входить до складу механізованого взводу і бойові завдання, як правило, виконує в його складі. Командує відділенням – командир відділення. На озброєнні відділення можуть бути БМП, БТР, або воно може перевозитися на автомобілі.
 


Слайд #4
Презентація на тему «Механізоване відділення» - Слайд #4

Під час ведення оборонного бою відділенню може додаватись РПГ-18, як додатковий ПТ засіб.
Особового складу у відділенні – 9 чоловік; автоматів АК-74 –5 шт.; кулемет РПК-74 – 2 шт.; гранатомет РПГ-7 – 1 шт.; пістолет АПС – 1шт.; СВД – 1 шт; БМП або БТР – 1 шт.
Водій БТР озброєний тільки АК-74.
МЕХАНІЗОВАНЕ ВІДДІЛЕННЯ


Слайд #5
Презентація на тему «Механізоване відділення» - Слайд #5

Механізоване відділення в обороні, як правило, розташовується в опорному пункті взводу, займаючи своє місце в центрі, на правому або на лівому фланзі. Проміжок між відділеннями може бути до 50 м.
 
Відділення обороняє ділянку місцевості (траншеї) або окоп, який називається позицією. Вона може бути до 100 м по фронту і повинна мати криволінійне або ламане зображення. Загальна довжина окопу на відділення складає в цьому випадку 120-130 м. Прямолінійна ділянка окопу називається фасом. Його довжина може досягати 15-20 м.
МЕХАНІЗОВАНЕ ВІДДІЛЕННЯ


Слайд #6
Презентація на тему «Механізоване відділення» - Слайд #6

МЕХАНІЗОВАНЕ ВІДДІЛЕННЯ
На позиції відділення автоматники (стрільці), кулеметник і гранатометник розташовуються потай від противника з інтервалами до 15 м. Командир відділення на позиції звичайно знаходиться в такому місці, звідки зручніше управляти відділенням, спостерігати за місцевістю і за сигналами командира взводу. Як правило, він розташовується по центру позиції, поряд з ним знаходяться кулеметник і гранатометник.


Слайд #7
Презентація на тему «Механізоване відділення» - Слайд #7

МЕХАНІЗОВАНЕ ВІДДІЛЕННЯ
На позиції відділення обладнуються основні та запасні вогневі позиції для БМП (БТР), кулемета, гранатомета і приданих вогневих засобів. Вони повинні мати добрі сектори обстрілу і по можливості скриті шляхи підходу і висування.
 
За призначенням вогневі позиції поділяються на:
 
основні – для виконання основних вогневих задач;
 
тимчасові – для виконання окремих приватних задач;
 
запасні – на випадок необхідності здійснення маневру або змушеного залишення основної позиції;
 
несправжні – для введення противника в оману.


Слайд #8
Презентація на тему «Механізоване відділення» - Слайд #8

МЕХАНІЗОВАНЕ ВІДДІЛЕННЯ
БМП (БТР), яка має могутнє озброєння та броньовий захист, є основою оборони позиції відділення. Її вогнева позиція може обладнуватися в центрі позиції, на фланзі або позаду позиції на віддалі до 50 м. БМП без десанту в обороні може виділятися для дій у вогневій засаді; як кочуючий вогневий засіб і у складі броне групи батальйону (роти). Вогонь БМП (БТР) повинен забезпечувати прикриття позиції відділення.
 
Для БМП (БТР) готується одна (дві) запасні позиції. Вона вибирається, як правило, в місці, яке забезпечує її скрите розташування, з таким розрахунком, щоб можна було вести спостереження за противником і вести вогонь на граничну відстань, прикрити вогнем особовий склад відділення під час інженерного обладнання позиції, забезпечити кругову оборону, можливість ведення зосередженого вогню, а також скриті шляхи для маневру з одної вогневої позиції на іншу.


Слайд #9
Презентація на тему «Механізоване відділення» - Слайд #9

МЕХАНІЗОВАНЕ ВІДДІЛЕННЯ
При створенні оборони командир відділення повинен так організувати систему вогню, щоб вона забезпечувала ведення кругової оборони, а при використанні захисних і властивостей місцевості, що маскують, а також й інженерних споруджень підвищувала живучість вогневих засобів відділення.
Ураження цілей механізоване відділення здійснює вогнем окремих вогневих засобів або зосередженим вогнем. Вогонь по напрямку може бути :
фронтальним (спрямованим до фронту цілі)
фланговим (спрямованим у фланг цілі)
перехресним ( що ведеться з двох і більше напрямків по одній цілі)
косоприцільним і кинджальним


Слайд #10
Презентація на тему «Механізоване відділення» - Слайд #10

Фронтальний вогонь ведеться перпендикулярно до фронту цілі. Він найбільш ефективний при обстрілі глибоко ешелонованої цілі і менш результативний при стрільбі по розосередженій цілі, наприклад що наступає.
 
Фланговий вогонь-вогонь, спрямований у фланг цілі, він, як правило, найбільш часто використовується при стрільбі автоматичної зброї (особливо кулеметів) по цепу піхоти противника, що наступає.
Перехресний вогонь - це вогонь, що ведеться по одній цілі з двох і більше напрямків. Він може об'єднати будь-які види вогню: фронтальний і фланговий, фронтальний і косоприцільний. Перехресний - найбільш діючий вогонь, особливо при раптовому його застосуванні, він може зробити сильний психологічний вплив і нанести противнику великі втрати.
МЕХАНІЗОВАНЕ ВІДДІЛЕННЯ


Слайд #11
Презентація на тему «Механізоване відділення» - Слайд #11

МЕХАНІЗОВАНЕ ВІДДІЛЕННЯ
Косоприцільний вогонь ведеться під гострим кутом до фронту цілі. Під косим напрямком вогню стосовно фронту цілі зменшуються видимі проміжки між солдатами цепу, що наступає і ураженість цепу стає більшою.
 
Кинджальний вогонь ведеться з кулемету або автомату, відкривається він з малих дистанцій раптово в одному визначеному напрямку.
Добре організована і безупинно керована система вогню — застава успішних дій відділення в обороні.


Слайд #12
Презентація на тему «Механізоване відділення» - Слайд #12

МЕХАНІЗОВАНЕ ВІДДІЛЕННЯ


Слайд #13
Презентація на тему «Механізоване відділення» - Слайд #13

МЕХАНІЗОВАНЕ ВІДДІЛЕННЯ
Бій вимагає від воїна волі, зухвалих, впевнених і ініціативних дій, знання озброєння і техніки, непохитної стійкості в обороні і рішучості в досягненні успіху. Володіючи цими якостями, воїн здатний здобути перемогу над сильним і хитрим противником у складній бойовій обстановці.
 
Успішне виконання бойової задачі значним чином залежить від уміння командира управляти відділенням в бою. Роль командира відділення в бою визначається тим, що він, знаходячись безпосередньо на позиції відділення, робить особистий вплив на своїх підлеглих. Його впевнені і умілі дії викликають у підлеглих віру в командира та в успішне виконання бойового завдання.


Слайд #14
Презентація на тему «Механізоване відділення» - Слайд #14

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!