Презентація на тему «Кельнський собор» (варіант 1)


Рейтинг презентації 3.8 на основі 5 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Кельнський собор» (варіант 1) - Слайд #1

Кельнський собор


Слайд #2
Презентація на тему «Кельнський собор» (варіант 1) - Слайд #2

Кельнський собор (нім. Kölner Dom, офіційно Hohe Domkirche St. Peter und Maria) — римо-католицька церква в Кельні, Німеччина. Тут знаходиться осідок архиєпископа Кельнського (в цей час кардинал Йоахим Мейснер), і парафія підпорядковуєтся адміністрації Кельнської архидієцезії.


Слайд #3
Презентація на тему «Кельнський собор» (варіант 1) - Слайд #3

Він відомий як пам'ятник християнства та Німецького католицизму зокрема, готичної архітектури і тривалої віри, і стійкості людей міста в якому він стоїть. Він присвячений Святому Петру і Пресвятій Діві Марії. У ньому теж зберігаються мощі Трьох Царів та Святої Ірмґардіс. Собор входить до Світової спадщини, один з найвідоміших архітектурних пам'ятників у Німеччині, та найзнаменитіша пам'ятка Кельна, яку UNESCO описує як «виняткова робота людського творчого генія»


Слайд #4
Презентація на тему «Кельнський собор» (варіант 1) - Слайд #4

Спорудження Кельнського собору почалось в 1248 році і зайняло, з перервами до закінчення в 1880 році, – більш ніж 600 років. Він завдовжки 144,5 м та має 86,5 м ширини, а його дві вежі сягають 157 м у висоту. Собор один з найбільших у світ церков і найбільша готична церква у Північній Європі.


Слайд #5
Презентація на тему «Кельнський собор» (варіант 1) - Слайд #5

Легенди Кельнського собору
Архітектор собору Ґерхард, не в силах виконати креслення майбутнього собору, вирішив запросити на допомогу диявола. Сатана тут же з'явився і запропонував обмін: архітектор отримує довгоочікувані креслення, але натомість віддає свою душу. Операцію треба було зробити після перших криків півнів. Архітектор був у безвихідному становищі і погодився. Але розмову підслухала дружина архітектора і вирішила вберегти душу свого чоловіка і дістати креслення будівлі. Вона встала рано вранці й прокукурікала замість півня. Диявол негайно з'явився, передав заповітні креслення. Обман потім розкрився, але було вже пізно.


Слайд #6
Презентація на тему «Кельнський собор» (варіант 1) - Слайд #6

Легенди Кельнського собору
Існує продовження першої легенди: коли диявол дізнався про обман, він сказав: «Та настане кінець світу з останнім каменем на цьому соборі!». З тих пір собор не перестають будувати і добудовувати: закінчиться будівництво - настане Апокаліпсис, обіцяний дияволом.


Слайд #7
Презентація на тему «Кельнський собор» (варіант 1) - Слайд #7

Легенди Кельнського собору
Місто Кельн буде стояти і процвітати до тих пір, поки будуватиметься Кельнський собор.


Слайд #8
Презентація на тему «Кельнський собор» (варіант 1) - Слайд #8

Самі німці називають свій знаменитий собор величезним Домом, що, власне, і означає «собор». Вони вважають, що в Кельн потрібно йти тільки пішки: і справді, по дорозі розгортається ланцюг неправдоподібно прекрасних, воістину казкових видів.


Слайд #9
Презентація на тему «Кельнський собор» (варіант 1) - Слайд #9

Після 1945 року почали роботи з усунення пошкоджень, нанесених бомбардуваннями під час Другої світової війни в точній відповідності із задумом архітекторів середньовіччя відновлені буквально з попелу всі пілястри, Фіали, башточки, розетки, галереї, скульптури Дому.


Слайд #10
Презентація на тему «Кельнський собор» (варіант 1) - Слайд #10

Серед особливостей інтер'єру в першу чергу слід назвати такі пам'ятники середньовічного мистецтва, як ряди лавок в хорі, фрески над ними, головний вівтар, 14 скульптурних фігур - Христос, Діва Марія і апостоли на огорожі хору. Всі ці твори, швидше за все, були створені під час будівництва хору, а в епоху бароко замінені новими.


Слайд #11
Презентація на тему «Кельнський собор» (варіант 1) - Слайд #11

На сьогоднішній день грандіозний інтер'єр зодягнений в композиційні форми, звичні з часів французької готики.