Презентація на тему «Кевлар»


Рейтинг презентації 5 на основі 3 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Кевлар» - Слайд #1

Кевлар
Виконав:


Слайд #2
Презентація на тему «Кевлар» - Слайд #2

Кевлар  — торгова назва араміду (поліпарафенілен-терефталаміда), синтетичного волокна, що має високу міцність (у п'ять разів міцніше сталі, межа міцності σ0 = 3620 МПа). Розроблений американською компанією DuPont в 1965 році, з початку 1970-x років розпочато його комерційне застосування.


Слайд #3
Презентація на тему «Кевлар» - Слайд #3

Структура кевлару. Високий ступінь упорядкованості полімеру і міцність забезпечуються міжмолекулярними водневим зв'язками .


Слайд #4
Презентація на тему «Кевлар» - Слайд #4

Застосування
Спочатку матеріал розроблявся для армування автомобільних шин, в цій якості він використовується і тепер. Крім того, кевлар використовують як армуюче волокно в композитних матеріалах, які виходять міцними і легкими.


Слайд #5
Презентація на тему «Кевлар» - Слайд #5

Кевлар використовується для армування мідних і волоконно-оптичних кабелів (нитка по всій довжині кабелю, що запобігає розтягненню і розриву кабеля), в дифузорі акустичних динаміків і в протезно-ортопедичної промисловості для збільшення зносостійкості частин вуглепластикових стоп.


Слайд #6
Презентація на тему «Кевлар» - Слайд #6

Кевларовое волокно також використовується як армуючий компонент в змішаних тканинах, що додає виробам стійкість до абразивних і ріжучих впливів. З таких тканин виготовляються, зокрема, захисні рукавички і захисні вставки в спортивний одяг


Слайд #7
Презентація на тему «Кевлар» - Слайд #7

Використання в бронежилетах
Механічні властивості матеріалу роблять його придатним для виготовлення куленепробивних жилетів. Це одне з найбільш відомих застосувань кевлару.


Слайд #8
Презентація на тему «Кевлар» - Слайд #8

Інші застосування


Слайд #9
Презентація на тему «Кевлар» - Слайд #9

Температурні властивості
Кевлар зберігає міцність і еластичність при низьких температурах, аж до кріогенних (-196 ° C).
При нагріванні кевлар не плавиться, а розкладається при порівняно високих температурах (430—480 ° C). При підвищених температурах (більш 150 ° C) міцність кевлара зменшується з часом.


Слайд #10
Презентація на тему «Кевлар» - Слайд #10

Дякую за увагу !