Презентація на тему «Грінпіс» (варіант 1)


Рейтинг презентації 3 на основі 4 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Грінпіс» (варіант 1) - Слайд #1

Виконали: ліцеїстки ІІІ-І курсуГринюк Ольга,Колодій Тетяна,Плотнік Ірина


Слайд #2
Презентація на тему «Грінпіс» (варіант 1) - Слайд #2

Грінпіс він же “Партія Зелених” (англ. Greenpeace, у перекладі — «зелений мир») — міжнародна природоохоронна організація, заснована 1971 року в Канаді. Основне завдання організації — сприяти екологічному відродженню та привертати увагу людей та влади до збереження природи.
Фінансування організації — винятково із пожертв людей, небайдужих до збереження природи. Грінпіс не приймає фінансування бізнесу, влади та політичних партій.
Зростання популярності Грінпіса відбулося після багатьох акцій, спрямованих на збереження довкілля.


Слайд #3
Презентація на тему «Грінпіс» (варіант 1) - Слайд #3

Історія Грінпіс
У 1971 році невелика група активістів, натхнених мрією про чистий світі без війни і насильства, вирушила в плавання на невеликому рибальському судні з канадського міста Ванкувера. Активісти антивоєнного руху, майбутні засновники Грінпіс, вірили, що навіть кілька людей можуть зробити багато чого для своєї планети.
Вони були першими!
Амчитка, 1971 рік


Слайд #4
Презентація на тему «Грінпіс» (варіант 1) - Слайд #4

Корабель відправився до невеликого острова Амчитка на Алясці, в районі якого уряд США збиралося проводити підземні ядерні випробування. Організатори акції підібрали стислу, але змістовну назву для своєї команди - Green + Peace = Greenpeace. На борту не вистачило місця, і тому назва написали разом.
Протести екологів змусили уряд США припинити випробування в районі Амчитка до кінця 1971 року. Острів став пташиним заповідником


Слайд #5
Презентація на тему «Грінпіс» (варіант 1) - Слайд #5

У 1970-ті роки Грінпіс проводив безліч акцію протесту проти комерційної полювання на китів. Перша експедиція Грінпіс вирушила з канадського міста Ванкувер, щоб провести акцію протесту біля радянських китобійних кораблів. Активісти Грінпіс маневрували на невеликих надувних човнах між кораблями і тваринами, на яких були направлені гарпуни, прикриваючи велетів своїми тілами. Вперше в історії китобійної індустрії мисливці на китів зіштовхнулися з протистоянням проти їх жорстокого промислу. Грінпіс продовжував подібну тактику протесту перед ісландською, іспанськими і японськими мисливцями на китів. У 1982 році Грінпіс домігся розгляду Міжнародної китобійної комісії мораторію на комерційну полювання на китів, який з 1986 року набрав чинності. У 1994 році зона антарктичних морів була оголошена заповідником для китів.


Слайд #6
Презентація на тему «Грінпіс» (варіант 1) - Слайд #6

У 1985 році корабель Грінпіс «Воїн веселки» («Rainbow Warrior») провів евакуацію мешканців тихоокеанського атола Ронгелап. Понад 95% населення атола постраждали від радіаційного зараження після вибуху атомної бомби на американському полігоні. Екіпаж «Воїна веселки» планував незабаром здійснити акцію протесту проти випробувань, які збиралася проводити Франція на атолі Муруроа. Агенти французьких спецслужб підірвали корабель напередодні акції. Загинув фотограф Грінпіс Фернандо Перейра.


Слайд #7
Презентація на тему «Грінпіс» (варіант 1) - Слайд #7

У 1990-х роках Грінпіс привертав увагу громадськості до проблеми забруднення повітря та руйнування сфери. Наукові докази того, що озоносфера руйнується вуглеводнями груп CFC's і HFC's, ігнорувалися політиками та великими промисловими магнатами. Грінпіс проводив акції на заводах відомих фірм, на яких відбувався викид вуглеводнів. У 1992 році з ініціативи Грінпіс німецькі вчені розробили технологію Greenfreeze, яку можна використовувати у виробництві екологічних безпечних охолоджуючих автоматів. У 2000 році компанія Coca-Cola використовувала подібні установки на Олімпіаді в Сіднеї.


Слайд #8
Презентація на тему «Грінпіс» (варіант 1) - Слайд #8

У 1996 році Грінпіс почав кампанію проти генетично модифікованих продуктів харчування. Почалися акції проти імпорту генетично зміненої сої в Європу із США, проти вирощування генетично модифікованої кукурудзи в безлічі країн світу. У 1999 році уряд Євросоюзу встановив мораторій на ввезення і вирощування генетично змінених культур.


Слайд #9
Презентація на тему «Грінпіс» (варіант 1) - Слайд #9

Сьогодні Грінпіс - це велика міжнародна екологічна організація, у якій понад 2, 5 мільйонів прихильників по всьому світу. Представництва Грінпіс існують в більше 40 країнах світу.
Країни поширення Грінпісу


Слайд #10
Презентація на тему «Грінпіс» (варіант 1) - Слайд #10

Структура міжнародної організації Грінпіс
Міжнародна організація складається з Грінпіс Інтернешнл (Stichting Greenpeace Council) в Амстердамі і національних офісів по всьому світу. Їх в даний час 41. Кожним офісом керує Правління, яке обирає представника для участі у Щорічних Загальних Зборах. Метою зборів є створення довгострокової стратегії організації, внесення необхідних змін в структуру управління, встановлення рамок бюджету Грінпіс Інтернешнл і обрання Міжнародного Правління з чотирьох членів і голови.
Грінпіс Інтернешнл спостерігає за організаційним розвитком офісів Грінпіс, курує флот Грінпіс, координує планування та здійснення глобальних кампаній і т.д.


Слайд #11
Презентація на тему «Грінпіс» (варіант 1) - Слайд #11

Чому немає офісу Грінпіс в моєму регіоні або місті?
Ми отримуємо багато запитів про відкриття офісів. Як будь-яка інша організація, Грінпіс працює в рамках бюджету, і ми повинні ретельно зважувати свої бажання і можливості.
Відкривати номінальне представництво в регіоні, яке не матиме належних адміністративних і фінансових ресурсів для ефективної роботи, ми вважаємо неприпустимим.
Однак, ми тісно співпрацюємо з багатьма регіональними природоохоронними організаціями і разом вирішуємо екологічні проблеми регіонів. Ви можете допомагати екологічним організаціям з Вашого міста, регіону.


Слайд #12
Презентація на тему «Грінпіс» (варіант 1) - Слайд #12

Розглянемо коротко деякіпроекти грінпісу:
Відновлювана енергетика
Зміна клімату
Захистимо Арктику
Збереження лісів
За збереження прісноводних ресурсів


Слайд #13
Презентація на тему «Грінпіс» (варіант 1) - Слайд #13

Відновлювана енергетика


Слайд #14
Презентація на тему «Грінпіс» (варіант 1) - Слайд #14

Зміна клімату


Слайд #15
Презентація на тему «Грінпіс» (варіант 1) - Слайд #15

Захистимо Арктику


Слайд #16
Презентація на тему «Грінпіс» (варіант 1) - Слайд #16

Збереження лісів


Слайд #17
Презентація на тему «Грінпіс» (варіант 1) - Слайд #17

За збереження прісноводних ресурсів


Слайд #18
Презентація на тему «Грінпіс» (варіант 1) - Слайд #18