Презентація на тему «Розвиток американського кінематографа»


Рейтинг презентації 4.5 на основі 2 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Розвиток американського кінематографа» - Слайд #1

Розвиток американського
кінематографа


Слайд #2
Презентація на тему «Розвиток американського кінематографа» - Слайд #2

Сучасний кінематограф США — це величезна кіноіндустрія Голлівуду, що знаходиться поблизу Лос-Анджелеса, штат Каліфорнія, де розташовані офіси та знімальні павільйони найбільших кінокомпаній США.


Слайд #3
Презентація на тему «Розвиток американського кінематографа» - Слайд #3

Становлення американського кінематографа, одного з найпопулярніших у наш час, почалося в 1892 р. і було пов'язане з американським вченим і винахідником Томасом Едісоном, який сконструював кінескоп. Перший публічний кіносеанс відбувся в Нью-Йорку в мюзик-холі Байєла і Костера. Він складався з невеликих гумористичних і танцювальних номерів.
Томас Едісон


Слайд #4
Презентація на тему «Розвиток американського кінематографа» - Слайд #4

Перша кіностудія в Голлівуді була заснована в 1911 р. Пізніше були створені чотири основні кінокомпанії — «Paramount Pictures» (1912 p.), «WarnerBrothers» (1918 p.), «Columbia Pictures» (1919 p.), «Metro Goldwyn Mayer» (1924 p.), студії яких були в Голлівуді, а також кілька дрібніших компаній. Першим фільмом, з якого почалася історія Голлівуду, був вестерн режисера Сесіла Б. де Мілля « Чоловік індіанки».


Слайд #5
Презентація на тему «Розвиток американського кінематографа» - Слайд #5

6 жовтня 1927 р. відбулася прем'єра першого кінофільму, в якому глядачі почули акторів, — це був фільм «Співак джазу». Почалися ера звукового кіно та «Золоте століття» Голлівуду. З'явилося поняття «кінозірка». У 1929 р. фільм «Співак джазу» був нагороджений спеціальною премією «Оскар» за створення першої звукової кінострічки. У наступні тридцять років було випущено тисячі фільмів. Чітко визначилися основні жанри американського кіномистецтва — вестерни, комедії, мелодрами, мюзикли, трилери.


Слайд #6
Презентація на тему «Розвиток американського кінематографа» - Слайд #6

Поняття кіножанру почало формуватися зі становленням студійної системи Голлівуду. Воно допомогло систематизувати виробництво фільмів і полегшило їх просування на ринок. Кожна студія спеціалізувалася на постановці фільмів певного жанру: на Paramount Pictures створювались комедії, на Universal Studios — фільми жахів, на Metro-Goldwyn-Mayer — мюзикли тощо. Разом з тим деякі режисери та актори почали асоціюватися у глядачів із конкретними жанрами кінофільмів: режисер Альфред Хічкок — із трилерами, Джеффрі Форд — із вестернами, Дуглас Сирк — із мелодрамами, Вес Крейвен і Ламберто Вава — з фільмами жахів, Джон By — з бойовиками, Роланд Еммеріх — із фільмами-катастрофами.
Альфред Хічкок
Джеффрі Форд
Роланд Еммеріх


Слайд #7
Презентація на тему «Розвиток американського кінематографа» - Слайд #7

Жанри американського кіно
Бойовик (екшен) — жанр кіномистецтва, що ілюструє відому тезу: «Добро повинне мати кулаки». Головний герой стикається зі злом. Не знаходячи можливості мирного вирішення ситуації, він вдається до насильства, в результаті чого знищуються десятки, а іноді й сотні лиходіїв. «Happy end» — щасливий кінець — неодмінний атрибут бойовика, зло має бути покаране.


Слайд #8
Презентація на тему «Розвиток американського кінематографа» - Слайд #8

Фільми жанру трилер не мають чітких ознак, але викликають у глядача відчуття напруженого переживання та хвилювання. Часом до трилерів зараховують фільми жахів, подекуди й детективно-пригодницькі кінострічки, акцент у яких зміщений на підготовку до якогось унікального злочину. Визнаним майстром трилерів вважається режисер А. Хічкок.


Слайд #9
Презентація на тему «Розвиток американського кінематографа» - Слайд #9

До фільмів жахів належать фільми, що мають налякати глядача, викликати почуття тривоги і страху, створити напружену атмосферу жаху чи болісного очікування чогось страшного. Основні герої таких стрічок — вампіри, перевертні, зомбі тощо. Як і в багатьох жанрах кіно, у фільмах жахів перед глядачем з'являється картина боротьби Добра зі Злом. Однак перемога не завжди залишається за Добром.


Слайд #10
Презентація на тему «Розвиток американського кінематографа» - Слайд #10

У кінострічках у жанрі фантастики вихідною ідейно-естетичною настановою є перевага уяви над реальністю. Створюється картина «дивовижного світу», протиставленого повсякденній дійсності та звичним, побутовим уявленням щодо правдоподібності. Фантастика та фільми жахів — тісно пов'язані між собою жанри кінематографа. Більшість популярних сюжетів кінофантастики запозичені з легенд і міфів. Однак кінематограф має свої переваги перед книгами: він здатен втілювати будь-які задуми у візуальній формі, що вражають унікальними спецефектами. Кінофантастику поділяють на «наукову фантастику», «фентезі» та «фільми жахів».


Слайд #11
Презентація на тему «Розвиток американського кінематографа» - Слайд #11

Головна мета жанру комедії — розсмішити глядача, створити веселий настрій. Але комічне і сміх — неоднакові поняття, адже комічним є не все смішне. Комічність — це здатність людини подивитися на себе очима інших, побачити власні вади, а також висміяти недосконалість світу. Головні герої фільмів цього жанру завжди потрапляють у кумедні ситуації.


Слайд #12
Презентація на тему «Розвиток американського кінематографа» - Слайд #12

Оскар
«О́скар» — найпрестижніша нагорода в кінематографі США та щорічний приз із багатьма номінаціями. Вручається з 1929 року Американською академією кіномистецтва, створеною Луїсом Маєром з кіностудії Metro-Goldwyn-Mayer у 1927. Сам приз — позолочена статуетка, знана з 1939 як «Оскар».
Кращий фільм
Краща чоловіча роль
Краща жіноча роль
Краща чоловіча роль
другого плану
Краща жіноча роль
другого плану
Кращий режисер
Кращий сценарій
Кращий адаптований сценарій
Кращий анімаційний фільм
Кращий монтаж
Краща операторська робота
Кращий звук
Кращий монтаж звуку
Кращі спецефекти
Кращий саундтрек
Краща пісня
Краще художнє оформлення
Кращий костюм
Кращий грим
Кращий короткометражний анімаційний фільм
Кращий короткометражний документальний фільм
Кращий документальний фільм
Кращий фільм
іноземною мовою
Номінації на Оскар


Слайд #13
Презентація на тему «Розвиток американського кінематографа» - Слайд #13

Актори Голлівудського кіно
Джейсон Стетхем 
Моніка Беллуччі
Бред Пітт і Анджеліна Джолі
Міла Йовович
Леонардо
Ді Капріо


Слайд #14
Презентація на тему «Розвиток американського кінематографа» - Слайд #14

Кінематографічне мистецтво відіграє дуже важливу роль у культурі США. Щорічно кінокомпанії Сполучених Штатів випускають сотні фільмів, що залучають у кінотеатри мільйони глядачів і приносять мільярди доларів. Сьогодні голлівудський кінематограф виступає ідеологічним знаряддям — символом сучасної Америки і засобом формування іміджу цієї країни на світовій арені.