Презентація на тему «Боротьба зі злочинністю»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Боротьба зі злочинністю» - Слайд #1

Боротьба зі злочинністю.Руйнування веж Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку.
Підготувала
учениця 10-А класу
Джура Аліна


Слайд #2
Презентація на тему «Боротьба зі злочинністю» - Слайд #2

Всесвітній торговий центр - комплекс із семи будівель, спроектованих Мінору Ямасакі, американським архітектором японського походження, і офіційно відкритий 4 квітня 1973 року в Нью-Йорку (США). Архітектурною домінантою комплексу були дві вежі, кожна по 110 поверхів - Північна (висотою 417 м, а з урахуванням встановленої на даху антени - 526,3 м) і Південна (висотою 415 м).
11 вересня 2001 комплекс був зруйнований в результаті терористичної атаки.


Слайд #3
Презентація на тему «Боротьба зі злочинністю» - Слайд #3

Деякий час після закінчення будівництва вежі були найвищими хмарочосами в світі (до цього найвищим будинком була будівля Емпайр-Стейт-білдінг, яке після руйнування веж знову стало найвищою будівлею Нью-Йорка). Іноді ці вежі називають «символом світового панування США».


Слайд #4
Презентація на тему «Боротьба зі злочинністю» - Слайд #4

Терористичний акт 26 лютого 1993
26 лютого 1993 в 12:17 дня на територію Всесвітнього Торгового Центру заїхала вантажівка з 680 кг вибухівки, за кермом якого був Рамзі Юзеф. Він вибухнув в підземному гаражі Північної вежі. В результаті вибуховою хвилею через 5 підземних поверхів була пророблена діра діаметром 30 м, заподіявши максимальний збиток рівням В1 і В2 за всю їх історію і істотний збиток рівню В3.


Слайд #5
Презентація на тему «Боротьба зі злочинністю» - Слайд #5

Шість чоловік було вбито (в тому числі під час тисняви ​​при виході) і ще 50 000 робітників і відвідувачів не могли дихати через брак кисню на 110 поверхах веж. Багатьом людям, що перебували всередині Північної вежі, довелося спускатися вниз по темних сходах, причому у деяких на це пішло більше двох годин.


Слайд #6
Презентація на тему «Боротьба зі злочинністю» - Слайд #6

Рамзі Юзеф
Юзеф втік до Пакистану незабаром після вибуху, але був заарештований в Ісламабаді в лютому 1995 р. і екстрадований до США для судового процесу.


Слайд #7
Презентація на тему «Боротьба зі злочинністю» - Слайд #7

Терористичний акт 11 вересня 2001
11 вересня 2001р. терористи захопили рейс 11 авіакомпанії American Airlines і влаштували навмисне зіткнення його з Північної вежею в 8:46, з боку північного фасаду, між 93 і 99 поверхами. Через сімнадцять хвилин друга група терористів врізалася на такому ж викраденому літаку рейсу авіакомпанії United Airlines в Південну башту, поверхи 77-85.


Слайд #8
Презентація на тему «Боротьба зі злочинністю» - Слайд #8

Терористичний акт 11 вересня 2001
11 вересня 2001р. терористи захопили рейс 11 авіакомпанії American Airlines і влаштували навмисне зіткнення його з Північної вежею в 8:46, з боку північного фасаду, між 93 і 99 поверхами. Через сімнадцять хвилин друга група терористів врізалася на такому ж викраденому літаку рейсу авіакомпанії United Airlines в Південну башту, поверхи 77-85.


Слайд #9
Презентація на тему «Боротьба зі злочинністю» - Слайд #9

Внаслідок руйнувань, завданих Північній вежі корпусом літака, були повністю перекриті всі виходи з будівлі вище місця зіткнення, в результаті чого у пастці опинилося 1 344 людини. Удар другого літака, на відміну від першого, припав ближче до кута хмарочоса, і один сходовий колодязь залишився непошкодженим. Однак небагатьом людям вдалося безперешкодно спуститися по ньому до моменту обвалення будівлі.


Слайд #10
Презентація на тему «Боротьба зі злочинністю» - Слайд #10

Але все ж, незважаючи на те, що удар літака по Південній вежі припав нижче, тут виявилися заблокованими між поверхами або загинули відразу менш 700 чоловік - набагато менше, ніж у Північній. В 9:59 Південна вежа звалилася через пожежу, що пошкодив сталеві елементи конструкції, вже і без того ослаблені зіткненням з літаком. Північна вежа обвалилася в 10:28 ранку, після пожежі, що тривала 102 хвилини.


Слайд #11
Презентація на тему «Боротьба зі злочинністю» - Слайд #11

Наслідки
В результаті усі сім будівель комплексу були зруйновані: три найвищих будови (Північна Вежа, Південна Вежа) обрушилися, готель «Марріотт» був майже повністю знищений уламками, іншим трьом будівлям було завдано такої шкоди , що вони були визнані непридатними до відновлення і пізніше знесені. Також в результаті обвалення веж було завдано непоправної шкоди 40-поверховому будинку Дойче Банку, яке в даний час демонтовано.
На місці повалених веж-близнюків зведений меморіальний комплекс.


Слайд #12
Презентація на тему «Боротьба зі злочинністю» - Слайд #12

Кінець