Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2)


Рейтинг презентації 4.5 на основі 10 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #1

Ангела Меркель
Городнюк Юлія 11-Б


Слайд #2
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #2

Ангела Доротея Меркель (нім. Angela Dorothea Merkel, уроджена Каснер (нім. Kasner); рід. 17 липня 1954, Гамбург) - німецький політик, лідер партії Християнсько-демократичний союз з 10 квітня 2000 року.
З 21 листопада 2005 Ангела Меркель займає посаду федерального канцлера Німеччини після перемоги керованої нею партії ХДС на дострокових виборах до бундестагу 2005 року. Перша жінка-канцлер в історії Німеччини.
(Автограф)


Слайд #3
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #3

Батьки і раннє дитинство (1954-1960)
Ангела Меркель народилася в Гамбурзі в сім'ї Хорста і Герлінди Каснерів.
Батько - Каснер Хорст, пастор в лютеранської церкви Берліна-Бранденбурга в селі КВІЦ, входив до групи теологів НДР.
Мати - Каснер Герлінда, вчителька латинської та англійської мов.
Брат - Каснер Маркус (1957 р.н.).
Сестра - Каснер Ірена (1964 р.н.).


Слайд #4
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #4

Батьки і раннє дитинство (1954-1960)
Ангела Меркель народилася в Гамбурзі в сім'ї Хорста і Герлінди Каснерів.
Батько - Каснер Хорст, пастор в лютеранської церкви Берліна-Бранденбурга в селі КВІЦ, входив до групи теологів НДР.
Мати - Каснер Герлінда, вчителька латинської та англійської мов.
Брат - Каснер Маркус (1957 р.н.).
Сестра - Каснер Ірена (1964 р.н.).


Слайд #5
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #5

Через кілька тижнів після народження Ангели її сім'я переїхала з Гамбурга в Німецьку Демократичну Республіку.
Через три роки, в 1957 році, Каснер переїхали в Уккермарк, в місто Темплін. Там Хорст Каснер брав участь у створенні внутрішньоцерковного освітнього центру. 7 липня 1957 народився брат Ангели Маркус Каснер, а 19 серпня 1964 року - сестра Ірена.


Слайд #6
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #6

У 1961 році Ангела Каснер пішла в перший клас середньої політехнічної школи в Темпліні. У шкільні роки, за спогадами однокласників і вчителів, Ангела була непримітною, але при цьому добре соціально адаптованої дівчинкою


Слайд #7
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #7

Примітними були її видатні успіхи в навчанні, особливо з російської мови та математики. У 1973 році Ангела здала на відмінно випускні іспити за повну середню школу.


Слайд #8
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #8

Студентські роки в Лейпцигу (1973-1978)
Ще в школі Ангела Каснер вирішила вступати на фізичний факультет Лейпцігського університету імені Карла Маркса і в 1973 році переїхала в Лейпциг . Вона не ставилася до опозиційно налаштованої молоді , проте за її словами в ці роки познайомилася з письменником- дисидентом Райнером Кунце , якого вважає своїм улюбленим письменником.


Слайд #9
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #9

Під час навчання в 1974 році на одній із зустрічей по молодіжному обміну зі студентами- фізиками з Москви і Ленінграда Ангела познайомилася зі своїм першим чоловіком , студентом- фізиком з Фогтланд Ульріхом Меркелем . Вінчання відбулося в церкві Темплін 3 вересня 1977 .


Слайд #10
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #10

Робота в Академії наук НДР (1978-1989)
Отримавши відмову в працевлаштуванні від Вищої технічної школи Ільменау, подружжя Меркель переїхали в столицю. Дипломований фізик отримала місце в Центральному інституті фізичної хімії при Академії наук НДР, розташованому в берлінському районі Адлерсхоф.


Слайд #11
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #11

У 1981 році подружжя розійшлося, розлучення бездітної пари був оформлений у 1982 році. У 1984 році на роботі Ангела Меркель познайомилася зі своїм нинішнім чоловіком Йоахімом Зауером, вони одружилися в 1998 році. У 1986 році Ангела Меркель провела кілька днів у ФРН, що для громадян НДР було пов'язане з попередньою перевіркою на вірність державі.


Слайд #12
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #12

Ангела Меркель працювала у відділі теоретичної хімії. 8 січня 1986 Ангела Меркель захистила дисертацію за темою «Дослідження механізму реакцій розпаду з простим розривом зв'язків та розрахунок їх швидкісних констант на підставі квантово-хімічного та статистичного методів»
Її науковим керівником був Луц Цюлікке, керівник напрямку теоретичної хімії в Центральному інституті. Отримавши ступінь доктора природничих наук, Ангела Меркель перейшла у відділ аналітичної хімії, яким керував Клаус Ульбріхт.


Слайд #13
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #13

«Демократичний прорив» (1989)
Восени 1989 року після падіння Берлінської стіни на тлі відбувалися радикальних змін стало очевидним , що в НДР з одного боку починається утворення нових демократичних партій , а з іншого боку Академія наук НДР перестане існувати. У цей момент Ангела Меркель поступила на роботу в нову партію «Демократичний прорив», спочатку , з грудня 1989 року, в якості тимчасового адміністратора ЕОМ , а з лютого 1990 вона отримала ставку референта в штаті голови партії Вольфганга Шнура . Пізніше їй була доручена розробка партійних листівок , а потім вона отримала посаду фактично прес -секретаря .
Після об'єднання Німеччини мати Ангели Меркель активно брала участь в роботі СДПН , та й Хорст Каснер також не був помічений в особливих симпатіях до ХДС.


Слайд #14
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #14

«Альянс за Німеччину» (1990)
Перші вільні вибори в Народну палату 18 березня 1990 закінчилися для партії Ангели Меркель нищівною поразкою: партія зібрала лише 0,9% голосів.
В результаті розподілу портфелів між членами передвиборчої коаліції Ангела Меркель отримала посаду заступника прес-секретаря першого і останнього вільно обраного уряду НДР.
31 серпня 1990 Краузе і міністр внутрішніх справ ФРН Вольфганг Шойбле підписали Договір про об'єднання ФРН і НДР. Як заступник прес-секретаря уряду, Ангела Меркель супроводжувала Лотара де Мезьєра в його закордонних поїздках і була присутня при укладанні Договору про остаточне врегулювання щодо Німеччини


Слайд #15
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #15

Перехід в ХДС (1990)
4 серпня 1990 з'їзд партії більшістю голосів прийняв рішення про входження до складу західнонімецького ХДС після його злиття з однойменної східнонімецької партією. Меркель була в числі 3-х делегатів від «Демократичного прориву» на об'єднавчому з'їзді ХДС, що проходив у Гамбурзі 1-2 жовтня 1990 року. У своїй промові на з'їзді Меркель представилася як колишній прес-секретар «Демократичного прориву» і співробітник апарату де Мезьєра . Напередодні цього 38 з'їзду ХДС з ініціативи Ангели Меркель відбулася її перша особиста бесіда з головою ХДС і федеральним канцлером Німеччини Гельмутом Колем .
Діяльність Ангели Меркель на посаді заступника прес -секретаря уряду НДР закінчилася 3 жовтня 1990 , в день об'єднання Німеччини. Меркель отримала штатну посаду в чині міністерського радника у Федеральному відомстві друку та інформації ФРН


Слайд #16
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #16

Федеральний міністр у справах жінок і молоді (1991-1994)
На перших загальнімецьких виборах в бундестаг 2 грудня 1990 Ангела Меркель зібрала у своєму виборчому окрузі 48,5 % відданих голосів . На установчому засіданні бундестагу нового скликання , що відбулося 20 грудня 1990 , Ангела Меркель отримала мандат його депутата .
Після ще однієї бесіди з Гельмутом Колем, на яку в листопаді 1990 року Меркель була запрошена у відомство федерального канцлера в Бонні , вона була несподівано заявлена ​​на посаду міністра в четвертому кабінеті Гельмута Коля. З ліквідованого федерального міністерства у справах молоді , сім'ї, жінок та охорони здоров'я було виділено три: федеральне міністерство охорони, федеральне відомство з питань сім'ї та літнього населення і федеральне відомство у справах жінок і молоді. Керувати цим невеликим міністерством з досить скромним колом компетенцій було доручено Ангелі Меркель , яка була приведена до присяги в якості міністра 18 січня 1991 .


Слайд #17
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #17

Федеральний міністр охорони навколишнього середовища (1994-1998)
Після наступних виборів до бундестагу , що відбулися 16 жовтня 1994 року, Ангела Меркель отримала в новому уряді Гельмута Коля портфель федерального міністра з охорони навколишнього середовища , охорони природи та ядерної безпеки. У своєму одномандатному окрузі Ангела Меркель отримала на виборах 48,6 % голосів.


Слайд #18
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #18

Голова ХДС (2000)
На федеральному партійному з'їзді ХДС, відбувся 10 квітня 2000 року в Ессені, 897 з 935 дійсних голосів було віддано за нового голови партії Ангелу Меркель. Тепер пізній початок кар'єри в партії зіграло на руку Ангелі Меркель: в очах громадськості і членів партії вона була не замішана у фінансових аферах.
2000 і 2001 роки не принесли Християнсько-демократичному союзу під керівництвом Меркель великих перемог на виборах у федеральних землях.


Слайд #19
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #19

Лідер опозиції (2002-2005)
На відміну від чіткого «ні», висловленого чинним федеральним урядом, Ангела Меркель висловила підтримку курсу Джорджа Буша.
Програвши вибори в бундестаг, Ангела Меркель вирішила встати на чолі парламентської фракції ХДС / ХСС замість Фрідріха Мерца.
На федеральному з'їзді ХДС 11-12 листопада 2002 року в Ганновері Ангела Меркель була переобрана на посту голови партії. За її кандидатуру було віддано 746 з 796 відданих голосів.


Слайд #20
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #20

Дострокові вибори в бундестаг 2005
30 травня президії ХДС і ХСС на спільному засіданні обрали Ангелу Меркель кандидатом на посаду федерального канцлера від своїх партій. Її статус в партії не піддавався сумнівам , а її внутрішньопартійні противники були знищені. «Тіньовий кабінет» Меркель з урахуванням передбачуваної коаліції з Вільною демократичною партією був представлений у скороченому складі як «команда професіоналів».
На дострокових виборах у бундестаг , що відбулися 18 вересня 2005 блок ХДС / ХСС на чолі зі своїм першим номером Ангелою Меркель отримав 35,2 % (у 2002 році - 38,5 %) проти 34,2 % , відданих за СДПН.


Слайд #21
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #21

Федеральний канцлер (з 2005)
20 вересня на першому засіданні нової фракції ХДС / ХСС Ангела Меркель була обрана її головою, отримавши на таємному голосуванні 219 з 222 голосів.
22 листопада 2005 Ангела Меркель була обрана на пост федерального канцлера ФРН, отримавши 397 з 611 голосів депутатів бундестагу 16-го скликання. Вона стала першою жінкою-федеральним канцлером і одночасно в свої 51 рік наймолодшим федеральним канцлером за всю історію ФРН. Вона також перший представник нових федеральних земель на цій посаді і перший федеральний канцлер із природничо освітою.


Слайд #22
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #22

Головування в ЄС у 2007 році
Ангела Меркель і федеральний міністр закордонних справ Франк- Вальтер Штайнмайер представляли Німеччину , що виконувала з 1 січня по 30 червня 2007 свої повноваження щодо головування в Європейському союзі.
Серед найбільш важливих напрямків своєї політичної діяльності в період головування Німеччини в ЄС Ангела Меркель назвала Договір про введення конституції для Європи , захист клімату , енергетичну політику , поглиблення трансатлантичного економічного співробітництва та добросусідські відносини з країнами Чорноморського регіону та Центральної Азії.


Слайд #23
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #23

Зовнішня політика
Урегулювання воєнних конфліктів
Напередодні війни в Іраку Ангела Меркель висловила підтримку США і « коаліції бажаючих» в їх політиці щодо Іраку.
У своїй промові в Німецькому Бундестазі 19 березня 2003 Меркель заявила про те , що ХДС підтримує пред'явлення ультиматуму Саддаму Хусейну, що став «останнім шансом зберегти мир», і закликала федеральний уряд послідувати цьому прикладу, щоб « реально запобігти війні в Іраці».
Принципові погляди Ангели Меркель на врегулювання військових конфліктів свідчать з публікацій цього періоду. В якості ultima ratio Меркель взяла участь НАТО в Косівському конфлікті 1999 року і провела при цьому історичні паралелі з історією своєї країни.


Слайд #24
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #24

Відносини з Туреччиною
До виборів 2005 року Меркель часто , в тому числі під час візиту в Стамбул , висловлювала свою думку про неможливість повноцінного членства Туреччини в Європейському союзі , пропагуючи ідею « привілейованого партнерства». На посту федерального канцлера і голови Європейської ради Меркель зберігала з цього приводу мовчання.
Також Ангела Меркель, будучи лідером консерваторів, заявила, що Туреччина ні за географічним положенням , ні по психології не є європейською країною. Меркель вважає , що в цій країні існують серйозні проблеми з дотриманням прав людини.


Слайд #25
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #25

Відносини з Близьким Сходом
Меркель стримано висловлювалася про участь Німеччини у складі миротворчих сил ООН у врегулюванні лівано- ізраїльського конфлікту 2006 року.
18 березня 2008 Ангела Меркель виступила з промовою в Кнесеті Ізраїлю , яку розпочала на івриті. Вона підкреслила історичну відповідальність Німеччини перед Ізраїлем . Безпека єврейської держави входить в інтереси Німеччини і ніколи не стане предметом торгу. Меркель стала першою жінкою- керівником іноземної держави , яка була запрошена виступити з промовою в ізраїльському Кнесеті .


Слайд #26
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #26

Відносини з Росією
У зовнішній політиці Ангела Меркель відома своєю беззастережною підтримкою американського курсу, виступаючи за зближення з США. Вона неодноразово критикувала Герхарда Шредера за «надмірну» дружбу з Володимиром Путіним і заявляла про те, що займе жорсткішу позицію щодо Росії в разі її обрання на пост канцлера. Тим не менше, після того, як Меркель очолила уряд ФРН, російсько-німецькі відносини не зазнали ніяких особливих змін.


Слайд #27
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #27

Нагороди
Ангела Меркель є почесним членом благодійної організації « Ротарі Інтернешнл» у Штральзунді .
21 березня 2006 була нагороджена Великим Хрестом ордена « За заслуги перед Італійською Республікою ».
У 2007 році була нагороджена премією імені Лео Бека Центральної ради євреїв у Німеччині. Єврейський університет Єрусалиму присвоїв їй звання почесного доктора філософії.
11 січня 2008 федеральний президент Хорст Келер нагородив Великим хрестом ордена « За заслуги перед ФРН».
16 лютого 2008 стала почесним членом футбольної команди «Енергі Котбус ».
1 травня 2008 нагороджена премією імені Карла Великого.
3 червня 2008 факультет фізики і геологічних наук Лейпцігського університету присвоїла звання почесного доктора наук.
24.09.2008 звання почесного доктора наук присвоїв Політехнічний університет Вроцлава.
У 2008 році нагороджена Великим хрестом ордена «Сонце Перу»
11 жовтня 2010 нагороджена болгарським орденом « Стара Планіна »
1 лютого 2011 Тель - Авівський університет присвоїв доктора філософії.
7 червня 2011 нагороджена президентською медаллю Свободи
Орден Заїда (ОАЕ )


Слайд #28
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #28

Нагороди
Ангела Меркель є почесним членом благодійної організації « Ротарі Інтернешнл» у Штральзунді .
21 березня 2006 була нагороджена Великим Хрестом ордена « За заслуги перед Італійською Республікою ».
У 2007 році була нагороджена премією імені Лео Бека Центральної ради євреїв у Німеччині. Єврейський університет Єрусалиму присвоїв їй звання почесного доктора філософії.
11 січня 2008 федеральний президент Хорст Келер нагородив Великим хрестом ордена « За заслуги перед ФРН».
16 лютого 2008 стала почесним членом футбольної команди «Енергі Котбус ».
1 травня 2008 нагороджена премією імені Карла Великого.
3 червня 2008 факультет фізики і геологічних наук Лейпцігського університету присвоїла звання почесного доктора наук.
24.09.2008 звання почесного доктора наук присвоїв Політехнічний університет Вроцлава.
У 2008 році нагороджена Великим хрестом ордена «Сонце Перу»
11 жовтня 2010 нагороджена болгарським орденом « Стара Планіна »
1 лютого 2011 Тель - Авівський університет присвоїв доктора філософії.
7 червня 2011 нагороджена президентською медаллю Свободи
Орден Заїда (ОАЕ )


Слайд #29
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #29

Цікаві факти
У школі одним з улюблених предметів майбутнього канцлера Німеччини була російська мова. У 1968 році 14-річна Ангела побувала в Москві в якості переможниці загальнонаціональної олімпіади.
Меркель отримала прізвисько «дівчинка Коля», коли канцлер Гельмут Коль в 1990 році несподівано для багатьох призначив її міністром у справах жінок і молоді.
7 років поспіль Меркель очолює список ста найвпливовіших жінок світу, за версією журналу Forbes.
Меркель рідко носить спідниці і сукні, віддаючи перевагу брючні костюми і блейзери, і завжди виглядає непомітно і елегантно.
Ангела і Ульріх одружилися в 1977 році, Шлюб закінчився розлученням.Подружжя поділили все спільне майно, меблі дісталася Ульриху, а Ангелі - пральна машина. Подруга Ангели порадила їй залишити Ульриху на пам'ять хоча б що-небудь, на що та відповіла: «Вистачить і того, що я залишила собі на пам'ять його прізвище».


Слайд #30
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #30

На письмовому столі Ангели Меркель стоїть портрет російської імператриці, німкені за походженням, Катерини Великої, яку канцлер вважає прикладом сильної жінки.
У дипломатичних колах канцлера називають «тефлоновим Меркель» - таке прізвисько зазвичай отримує політик, що вміє в будь-якій ситуації виходити сухим з води.
Іноді Ангелу Меркель називають «тевтонська Маргарет Тетчер».
Через небажання бути в центрі громадської уваги професор Йоахім Зауер не відвідав інавгурацію дружини.
У лютому 2009 року була випущена спеціальна версія ляльки Барбі з рудувато-білим пучком волосся і в брючному костюмі.


Слайд #31
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #31

Цитати
У Німеччині немає ідеального німця, як у Росії - ідеального росіянина.
Тому, хто по-німецьки не говорить, ми [Німеччина] не раді.
«Віра дає мені направлення, вона відкриває мені християнську звістку про сенс життя, дає надію і надихає. Але віра приносить мені також сумнів в мені самій і смиренність перед Богом. Тому я бажаю, щоб євангельська церква була міцною і підтримувала тих, хто діє по совісті перед Богом і людьми, допомагаючи їм знаходити правильні рішення »


Слайд #32
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #32

Відомі книжки про Анґелу Меркель:
"Мій шлях" (2004),
"Перше життя Анґели М." (2013),
"Анґела Меркель" (2005)


Слайд #33
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #33

http://ru.wikipedia.org/wiki/%CC%E5%F0%EA%E5%EB%FC,_%C0%ED%E3%E5%EB%E0
http://www.vesti.ru/doc.html?id=300289
http://www.peoples.ru/state/politics/merkel/
http://www.people.su/ua/73721_12
http://inosmi.ru/world/20130528/209441745.html
http://biographie.in.ua/blog/biografija_merkel_angeli/2012-11-06-258
http://www.pravda.com.ua/inozmi/deutsche-welle/2013/05/15/6989912/
http://www.woman.ru/psycho/career/article/93963/?startLeaflet=1#21
http://lichnosti.net/pset_2311.html
http://www.wisdomcode.info/ru/quotes/authors/56715.html
http://www.sinergia-lib.ru/index.php?section_id=1376&id=1231
Взято з:


Слайд #34
Презентація на тему «Ангела Меркель» (варіант 2) - Слайд #34

Дякую за увагу!☺