Презентація на тему «Види підприємницької діяльності»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Види підприємницької діяльності» - Слайд #1

Види підприємницької діяльності.


Слайд #2
Презентація на тему «Види підприємницької діяльності» - Слайд #2

Підприємницька діяльність — самостійна, ініціативна, систематична,  діяльність із виробництва продукції, виконання робіт, надання послуг та заняття торгівлею з метою одержання прибутку


Слайд #3
Презентація на тему «Види підприємницької діяльності» - Слайд #3

Розрізняють три види підприємницької діяльності:
Виробничу Фінансову
Комерційну
Об'єктом діяльності в галузі виробництва є процес господарювання з виробництва продукції, виконання робіт та надання послуг при кругообігу ресурсів:
виробничі ресурси – виробництво – готова продукція
(роботи, послуги) – товар – продаж – валовий дохід –
фінансовий результат.


Слайд #4
Презентація на тему «Види підприємницької діяльності» - Слайд #4

Виробниче підприємництво
Виробниче підприємництво передбачає: визначення виду виробничої діяльності та номенклатури асортименту продукції (товарів, робіт, послуг), яку буде виробляти підприємець. Підприємство може існувати доти, доки має споживачів об'єктів своєї господарської діяльності; виявлення потреби у товарах, необхідних потенційному споживачеві (маркетингова діяльність); оформлення контракту між підприємцем і покупцем товару; здійснення самого виробництва товарів і послуг.
Фінансовий результат виробничого підприємництва характеризують прибуток і рентабельність виробництва продукції (відношення прибутку до затрат виробництва). Чим успішніше працює підприємство, тим вищі ці показники.


Слайд #5
Презентація на тему «Види підприємницької діяльності» - Слайд #5

Комерційна діяльність
Суть комерційної діяльності становлять торгово-обмінні операції з купівлі-продажу (перепродажу) товарів при кругообігу ресурсів:
Схема комерційного підприємництва аналогічна схемі виробничої підприємницької діяльності. Відмінність полягає у відсутності в комерційному підприємництві виробництва по випуску продукції та необхідності в зв'язку з цим забезпечувати це підприємство сировиною. Комерційній підприємницькій діяльності передує аналіз ринку, на основі якого визначаються обсяг і ціна товару, що закуповується, обсяг і ціна реалізації цього товару.
Комерційна діяльність передбачає:
добір кадрів, здатних виконувати операції придбання, транспортування, продажу товарів та інші торгово-посередницькі послуги;
придбання товарів для наступного їх продажу;
будівництво, оренду або придбання складських приміщень та торгових точок для зберігання та продажу товарів;
залучення сторонніх організацій для виконання посередницьких робіт;
фінансування підприємства для придбання товарів;
збирання необхідної інформації для визначення постачальників (продавців) і покупців; продаж товарів покупцеві.


Слайд #6
Презентація на тему «Види підприємницької діяльності» - Слайд #6

Фінансова діяльність
Об'єктом фінансової діяльності є процес господарювання з купівлі-продажу грошей, валюти, цінних паперів та обслуговування розрахункових операцій при кругообігу ресурсів: ресурси для господарської діяльності – придбання фінансових ресурсів – продаж – валовий дохід – фінансовий результат.
Схема фінансової діяльності аналогічна комерційній. Підприємець виступає як продавець фінансового товару або дає його в борг за певну плату. Грошова виручка від продажу фінансового товару використовується для покриття витрат і отримання прибутку.


Слайд #7
Презентація на тему «Види підприємницької діяльності» - Слайд #7

Під звичайною діяльністю мають на увазі будь-яку діяльність підприємства, а також операції, які її забезпечують або виникають внаслідок здійснення такої діяльності.
До надзвичайної діяльності відносять такі операції або події, які відрізняються від звичайної діяльності, не відбуваються часто або регулярно та не передбачаються підприємцем. Це – стихійні лиха, пожежі, техногенні аварії, експропріація приватної власності державою тощо.
Одні й ті ж події можуть бути надзвичайними для одного підприємства і звичайними для іншого.
Звичайна діяльність, у свою чергу, поділяється на операційну та іншу (фінансову й інвестиційну).


Слайд #8
Презентація на тему «Види підприємницької діяльності» - Слайд #8

Операційна діяльність – це основна діяльність підприємства, а також інші види діяльності, що не є інвестиційною або фінансовою діяльністю.
До основної діяльності відносять операції, пов'язані з виробництвом або реалізацією продукції (товарів, послуг), які є визначальною метою створення підприємства і забезпечують основну частку його доходу.
Інша операційна діяльність включає реалізацію виробничих запасів, оперативну оренду активів тощо.
Підприємницька діяльність може здійснюватись лише за умови державної реєстрації суб'єктів господарювання.
Держава здійснює регулювання окремих видів підприємництва шляхом ліцензування та обмеження окремих видів підприємницької діяльності для певних організаційних форм господарювання.