Презентація на тему «Ряд Денні хижі птахи»


Рейтинг презентації 3.67 на основі 3 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Ряд Денні хижі птахи» - Слайд #1

Ряд Денні хижі птахи
Денні пернаті хижаки — одна з найбільш таємничих груп птахів, зустріч із якими здебільшого викликає захоплення їх красою та досконалістю, і відчуття загадковості.


Слайд #2
Презентація на тему «Ряд Денні хижі птахи» - Слайд #2

Про існування цих птахів знають усі. У народі їм дали загальну назву кібці — у південних регіонах України, коршаки — на півночі країни. Багато хто, особливо серед мешканців села, мисливців, лісників, голуб'ятників ставляться до них украй агресивно, при зустрічі вбивають їх і їхніх малят, розорюють гнізда, бо вважають шкідниками, які полюють на свійську птицю, голубів, мисливських птахів і дрібних звірів.Чи виправдане таке ставлення до пернатих хижаків? Чи правильно ми чинимо, знищуючи їх? Чи не зашкоджуємо такими вчинками в першу чергу собі? На ці запитання можна знайти відповіді лише з'ясувавши — якими є денні хижі птахи, хто вони і чим живуть.


Слайд #3
Презентація на тему «Ряд Денні хижі птахи» - Слайд #3

В Україні зустрічається 33 види денних хижих птахів. Серед них скопа; шуліки; яструби; канюки; луні; орли (беркут, степовий орел, могильник, підорлики великий і малий, орел-карлик); орлани (білохвіст і довгохвіст); соколи; грифи. І кожен із них — це окреме життя, окрема історія і сформовані стосунки з людиною.


Слайд #4
Презентація на тему «Ряд Денні хижі птахи» - Слайд #4

Більшість хижих птахів живиться хребетними. Кігті в них довгі і гострі, гачкоподібні — ними вони хапають і вбивають здобич. Дзьоб короткий, міцний, кінчик його загнутий гачком униз — ним хижаки розривають здобич на частини.


Слайд #5
Презентація на тему «Ряд Денні хижі птахи» - Слайд #5

 Політ в одних хижих птахів стрімкий, так що вони можуть на льоту хапати дрібних птахів або ловити звірків. Інші повільно ширяють у небі, вистежуючи здобич унизу.


Слайд #6
Презентація на тему «Ряд Денні хижі птахи» - Слайд #6

 Живуть хижі птахи парами, які у великих денних хижаків зберігаються протягом усього життя. Гніздяться на деревах або скелях. Це нагніздні птахи.


Слайд #7
Презентація на тему «Ряд Денні хижі птахи» - Слайд #7

Багато денних хижих птахів корисні людині в сільському господарстві, бо вони винищують мишоподібних гризунів і шкідливих комах. Інші, виловлюючи насамперед хворих і старих тварин, тим самим сприяють оздоровленню їхнього складу. Бага­то з денних хижих птахів стали дуже рідкісними, і їх занесено до Червоної книги.


Слайд #8
Презентація на тему «Ряд Денні хижі птахи» - Слайд #8

Соколоподібні — гніздові птахи. Гніздо будують один раз у кілька років. Самці у гніздовий період годують не лише пташенят, але й самку. Більшість соколоподібних — перелітні.


Слайд #9
Презентація на тему «Ряд Денні хижі птахи» - Слайд #9

Кондор
У кондора найбільший розмах крил серед сучасних хижих птахів. Він не дуже красивий, проте його польоту притаманні неповторні досконалість і грація.


Слайд #10
Презентація на тему «Ряд Денні хижі птахи» - Слайд #10

Сапсан
Це найшвидший птах, здатний розвивати найвищу швидкість серед усіх живих істот на планеті. Серед соколів сапсан може розділити славу хіба що тільки зі своїм родичем кречетом. З інших видів до нього близькі балобан, боривітри, кібчики.


Слайд #11
Презентація на тему «Ряд Денні хижі птахи» - Слайд #11

Яструбові  — одна з двох головних родин ряду соколоподібних або денних хижих птахів.


Слайд #12
Презентація на тему «Ряд Денні хижі птахи» - Слайд #12

Яструб
Яструб зустрічається в лісовій і лісостеповій смугах, надаючи перевагу молоднякам, чагарникам, узліссям, лісовим галявинам, полезахисним лісосмугам тощо.  В Україні яструб є звичайним гніздовим птахом, але всюди нечисельним. Під час міграції трапляється скрізь.


Слайд #13
Презентація на тему «Ряд Денні хижі птахи» - Слайд #13

Шуліки
Шуліки —група хижих птахів з довгими крилами і слабкими ногами.


Слайд #14
Презентація на тему «Ряд Денні хижі птахи» - Слайд #14

Орел
Орли будують свої гнізда на високих деревах або на високих кручах. Більшість видів відкладають по два яйця, але старше, більше пташеня часто вбиває свого молодшого брата одразу після вилуплення.Орли інколи використовуються для соколиного полювання. Вони є дуже популярними персонажами міфів та літературних творів багатьох культур. У Старому Світі, під орлом найчастіше мається на увазі беркут або пов'язані види, поширені у районах з теплим кліматом.


Слайд #15
Презентація на тему «Ряд Денні хижі птахи» - Слайд #15

Грифи
Дуже великі птахи. Маса самок до 7,5, самців до 6,5 кг, іноді навіть більше. Дорослі птахи темно-бурі, комір навколо шиї і пух на шиї — світло-бурі. У молодих птахів все оперення, в тому числі і шия, темно-бурі.У природі легко визначити за розмірами, темним забарвленням оперення (в тому числі і голови, це відрізняє грифа від сипа білоголового), характерним силуетом у польоті: широкі крила, втягнута голова, короткий клиноподібний хвіст. Довго ширяють високо в повітрі, роблячи широкі кола. Помітивши поживу, круто і швидко пікірують з висоти з гучним шумом крил. Голос — шипіння і хрипле каркання.


Слайд #16
Презентація на тему «Ряд Денні хижі птахи» - Слайд #16

Білоголовий сип
Білоголовий сип - це хижий птах з могутньою будовою тіла і розмахом крил близько двох з половиною метрів. Сип велично ширяє в повітрі, зрідка роблячи помахи крилами.


Слайд #17
Презентація на тему «Ряд Денні хижі птахи» - Слайд #17

Виконала учениця 4-Б класу Похна Анастасія