Презентація на тему «Іммобілізація пошкодженої ділянки тіла людини»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Іммобілізація пошкодженої ділянки тіла людини» - Слайд #1

Іммобілізація пошкодженої ділянки тіла людини


Слайд #2
Презентація на тему «Іммобілізація пошкодженої ділянки тіла людини» - Слайд #2

План 1. Транспортна іммобілізація та її види 2. Засоби іммобілізації та її основні принципи 3. Транспортна іммобілізація при ушкодженнях шиї, хребта, тазу 4. Транспортна іммобілізація при ушкодженнях верхніх і нижніх кінцівок 


Слайд #3
Презентація на тему «Іммобілізація пошкодженої ділянки тіла людини» - Слайд #3

Слово«іммобілізація» означає «нерухомість», і під іммобілізацією розуміють створення нерухомості (спокою) пошкодженої частини тіла. Іммобілізація застосовується при периломах кісток, пошкодженнях суглобів, нервів, великих пошкодженнях м'яких тканин, важких запальних процесах кінцівок, пораненні великих судин і обширних опіках. Іммобілізація буває двох видів транспортна і лікувальна. 


Слайд #4
Презентація на тему «Іммобілізація пошкодженої ділянки тіла людини» - Слайд #4

2. Засоби іммобілізації та її основні принципи Транспортні шини поділяються на фіксують і поєднують фіксацію з витяжкою. З фіксують найбільше поширення отримали щини фанерні, дротяно-сходові, дощаті, картонні. До поєднення фіксацію з витяжкою належать шини Томаса - Виноградова та Дітеріхса. При транспортуванні на далеку відстань використовуються також тимчасові гіпсові пов'язки. 


Слайд #5
Презентація на тему «Іммобілізація пошкодженої ділянки тіла людини» - Слайд #5

Дротяні шини (типу Крамера) виготовляються двох розмірів (110x10 і 60 x10 см) із сталевого обпаленого дроту і мають форму сходів. Завдяки можливості надати шині будь-яку форму (моделювання), дешевизні, легкості і міцності сходова шина отримала широке розповсюдження. 


Слайд #6
Презентація на тему «Іммобілізація пошкодженої ділянки тіла людини» - Слайд #6

Транспортна іммобілізація при ушкодженнях шиї, хребта, тазу .Транспортна іммобілізація при пошкодженні шиї. Іммобілізацію шиї і голови виробляють за допомогою м'якого кола, ватно-марлевої пов'язки або спеціальної транспортної шини Єланського 


Слайд #7
Презентація на тему «Іммобілізація пошкодженої ділянки тіла людини» - Слайд #7

Транспортна іммобілізація при ушкодженнях верхніх і нижніх кінцівок Транспортна іммобілізація при пошкодженні плечового пояса. При пошкодженні ключиці і лопатки основна мета іммобілізації - створення спокою та усунення дії тяжкості руки і плечового поясу, що досягається за допомогою косинки або спеціальних шин. Іммобілізацію косинкою виробляють шляхом підвішування руки з валиком, вкладеним в пахвову ямку. Можна проводити іммобілізацію пов'язкою типу Дезо 


Слайд #8
Презентація на тему «Іммобілізація пошкодженої ділянки тіла людини» - Слайд #8

Транспортна іммобілізація при ушкодженнях грудної клітини. Для іммобілізації грудної клітини, особливо при переломі грудини і ребер, накладають пов'язку, що давить з марлі або зшитих рушників та потерпілому надають положення напівсидячи. Іммобілізацію можна здійснити і липким пластиром. 


Слайд #9
Презентація на тему «Іммобілізація пошкодженої ділянки тіла людини» - Слайд #9

Транспортна іммобілізація при ушкодженнях верхніх кінцівок. Пошкодження плеча. При переломах плечової кістки у верхній третині іммобілізацію здійснюють наступним чином: руку згинають у ліктьовому суглобі під гострим кутом так, щоб кисть лягла на сосок протилежної сторони. У пахвову ямку кладуть ватно-марлевий валик і прибинтовують його через груди до здорового надплечью. Передпліччя підвішують на косинці, а плече фіксують до тулуба бинтом. 


Слайд #10
Презентація на тему «Іммобілізація пошкодженої ділянки тіла людини» - Слайд #10

Транспортна іммобілізація гомілки. 


Слайд #11
Презентація на тему «Іммобілізація пошкодженої ділянки тіла людини» - Слайд #11

Виконала Бондар Дарина Л- 23
Дякую за увагу