Презентація на тему «Профілактики захворювань органів дихання»


Рейтинг презентації 4.67 на основі 3 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Профілактики захворювань органів дихання» - Слайд #1

Профілактики захворювань органів дихання


Слайд #2
Презентація на тему «Профілактики захворювань органів дихання» - Слайд #2

Система дихання, як і інші системи організму людини, має власні механізми захисту. Ці механізми запобігають розлади функціонування системи дихання. Тим не менше, і такий захист потребує підтримки, яка полягає у профілактиці захворювань органів дихання.


Слайд #3
Презентація на тему «Профілактики захворювань органів дихання» - Слайд #3

Найпростішою та ефективною профілактикою захворювань органів дихання вважається проведення часу на свіжому повітрі і регулярне провітрювання приміщення.


Слайд #4
Презентація на тему «Профілактики захворювань органів дихання» - Слайд #4

 
Куріння і вживання спиртних напоїв негативно позначаються на дихальній системі. Всі шкідливі речовини, що потрапляють в організм з тютюнового диму або з алкоголю, потрапляють в тканини легенів, травмуючи слизову. У цьому зв'язку курці входять до групи ризику захворювань дихальної системи, зокрема на рак. Крім того, вони частіше схильні до розвитку таких захворювань, як хронічний бронхіт і емфізема легенів. Відповідно, одним із заходів профілактики захворювань органів дихання є відмова від сигарет і від спиртного.


Слайд #5
Презентація на тему «Профілактики захворювань органів дихання» - Слайд #5

Інші заходи профілактики захворювань органів дихання включають спеціальну гімнастику. Правильним і природним вважається носове дихання, яке не супроводжується жодними шумами. А от ротовий дихання не є нормальним, оскільки порожнину рота є органом не дихальної, а травної системи.


Слайд #6
Презентація на тему «Профілактики захворювань органів дихання» - Слайд #6

 
Перевага носового дихання ще й у тому, що, проникаючи в легко крізь порожнину носа, повітря зігрівається і очищується. Крім того, носова порожнина, зокрема розташовані в ній волоски, затримує хвороботворні мікроби і бруд, не даючи їм проникнути всередину дихальної системи.
 
Крім усього іншого, дихання носом ефективно стимулює нерви порожнини носоглотки, значить, відбувається стимуляція активності головного мозку. У цьому зв'язку ефективною профілактикою захворювань органів дихання є правильне носове дихання.
 


Слайд #7
Презентація на тему «Профілактики захворювань органів дихання» - Слайд #7

Профілактикою захворювань органів дихання можуть служити інгаляції. Інгаляція - це вдихання пари гарячої рідини, в якості якої може виступати відвар лікувальних трав або, наприклад, пара від картоплі. Однак саме лікарські трави є найефективнішим засобом для інгаляцій. Вони знімають запалення і вбивають хвороботворні мікроби, загоюють слизову. У сучасній медицині часто застосовують спеціальні інгалятори на основі холодної пари. Такі препарати за рахунок їх компактності і зручності використання можна застосовувати в міру необхідності в будь-якому місці. До складу засобу для таких інгаляторів можуть входити лікарські добавки рослинного походження для посилення терапевтичного ефекту і прискорення одужання.


Слайд #8
Презентація на тему «Профілактики захворювань органів дихання» - Слайд #8

 
До слова, кімнатні горшкові квіти також забезпечують прекрасну профілактику захворювань органів дихання, так як виробляють кисень, поглинаючи вуглекислоту. Крім того, рослини володіють властивістю затримання шкідливих сполук, які шкодять дихальній системі. За визнанням вчених найкориснішим рослиною вважається хлорофітум, який рекомендується розташовувати в місцях підвищеного забруднення.


Слайд #9
Презентація на тему «Профілактики захворювань органів дихання» - Слайд #9

Дуже корисні для профілактики захворювань органів дихання ефірні масла, особливо хвойних порід дерев - ялівцю та сосни. Такі масла можна придбати в будь-якій аптеці, а їх використання дуже просте. Для того, щоб вдихати аромат ефірних масел, необхідно закапати кілька крапель в аромалампу і запалити під нею свічку. Аромати створять вкрай корисний мікроклімат в будь-якому приміщенні. Крім того, вдихання ароматів цілющих масел значно скорочує терміни одужання при захворюваннях дихальних шляхів. Корисно також додавати декілька крапель масла у воду для купання.