Презентація на тему «Репродуктивне здоров’я» (варіант 1)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Репродуктивне здоров’я» (варіант 1) - Слайд #1

Репродуктивне здоров'я


Слайд #2
Презентація на тему «Репродуктивне здоров’я» (варіант 1) - Слайд #2

Стосунки без ризику
За емоціями, бажаннями сексуальних переживань забувається про головне. Адже найважливішим у житті кожного є здоров'я, а неодмінною його складовою – саме здоров'я репродуктивне. Незахищені статеві контакти, часта зміна партнерів можуть відгукнутися згодом багатьма проблемами і навіть призвести до безпліддя. А тому необхідно пам'ятати про культуру статевого життя, методи захисту та, звичайно, – відповідальність.


Слайд #3
Презентація на тему «Репродуктивне здоров’я» (варіант 1) - Слайд #3

Мовою цифр
Чи знаєте ви, що 18% дівчаток і 40% хлопців починають статеве життя у віці до 15 років, 37% – до 18-ти? Серед наслідків – небажана вагітність, інфекції, які передаються статевим шляхом, включаючи ВІЛ-СНІД. Захворювання на сифіліс та гонорею за останні десять років збільшилися у десятки разів, 15% ВІЛ-інфікованих в Україні становлять особи 15-19 років. Майже 45% юнок 15-19-ти років переривали вагітність.
За кількістю вагітностей та абортів серед підлітків нас випереджують хіба що Таджикистан та Росія (59 і 65 випадків на тисячу населення, відповідно).
Офіційно у нашій країні за минуле десятиріччя щороку проводилося від 200 до 600 тисяч абортів (571479 – у 1997 році й 201087 – у 2008), а неофіційно ця цифра сягає одного мільйона! І як результат – безпліддя, патології при вагітностях у майбутньому, низький рівень здоров'я новонароджених. За минулий рік від абортів в Україні померло 6 жінок, троє з яких переривали вагітність поза межами лікувального закладу. При цьому жінка завжди зостається сам на сам зі своїм рішенням, а психологічна травма залишає відбиток на усе життя.


Слайд #4
Презентація на тему «Репродуктивне здоров’я» (варіант 1) - Слайд #4

Засоби контрацепції


Слайд #5
Презентація на тему «Репродуктивне здоров’я» (варіант 1) - Слайд #5

Контрацепція – це єдиний метод попередження небажаної вагітності у здорової жінки репродуктивного віку, який переважно починається з 18 років і закінчується в 45 років. Протягом цього періоду у жінки, яка живе статевим життям, щомісячно при наявності овуляції з 10-го по 16-ий день менструального циклу може настати вагітність. Дослідження останніх років показують, що оптимальним терміном для наступлення вагітності є вік жінки від 20 до 35 років, тобто в 2 рази менше тривалості репродуктивного віку, коли можливе наступлення вагітності. Встановлено, що не тільки переривання небажаної вагітності, але і наступлення бажаної вагітності у жінок у віці до 20 і після 35-40 років складає групу підвищеного ризику у співвідношенні розвитку різних ускладнень, в зв'язку з чим в цих випадках необхідне використання контрацепції. Дослідження останніх років показують, що планування сім'ї шляхом більш широкого використання протизаплідних засобів здійснює сприятливий вплив на здоров'я жінки.


Слайд #6
Презентація на тему «Репродуктивне здоров’я» (варіант 1) - Слайд #6

1. Комбіновані оральні контрацептиви (99%)
2. Внутрішньоматкова спіраль (80%)
3. Презерватив (60%)
4. Сперміциди (50%)
5. Перерваний статевий акт (35%)
6. Календарний метод, спринцювання (30%)
Надійність методів контрацепції


Слайд #7
Презентація на тему «Репродуктивне здоров’я» (варіант 1) - Слайд #7

Бережіть своє здоров'я!!!