Презентація на тему «Клонування» (варіант 7)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Клонування» (варіант 7) - Слайд #1

Клонування


Слайд #2
Презентація на тему «Клонування» (варіант 7) - Слайд #2

Клонування - поява природним шляхом або отримання декількох генетично ідентичних організмів шляхом безстатевого (у тому числі вегетативного) розмноження.
Доллі - самка вівці, перший ссавець, успішно клонований з клітини іншої дорослої особини.


Слайд #3
Презентація на тему «Клонування» (варіант 7) - Слайд #3

Успіхи біології показали, що і в рослин, і у бактерій подібність нащадків з організмом-виробником обумовлюється генетичної ідентичністю всіх членів клона. Тоді вже термін клонування стали вживати для позначення виробництва будь-яких ліній організмів, ідентичних даним і є його нащадками.
І вже в кінці 1990-х років XX століття, заговорили і про клонування людини. Термін перестав бути надбанням наукової громадськості, його підхопили ЗМІ, кіномистецтво, література, виробники комп'ютерних ігор, і він увійшов до мову як загальновживане слово.


Слайд #4
Презентація на тему «Клонування» (варіант 7) - Слайд #4

Найбільшу увагу вчених і громадськості привертає клонування багатоклітинних організмів, яке стало можливим завдяки успіхам генної інженерії.
У рослин природне клонування відбувається при різних способах вегетативного розмноження. У тварин клонування відбувається при амейотичному партеногенезі і різних формах поліембріонії.


Слайд #5
Презентація на тему «Клонування» (варіант 7) - Слайд #5

Розрізняють повне (репродуктивне) і часткове клонування організмів. При повному відтворюється весь організм цілком, при частковому - організм відтворюється не повністю (наприклад, лише ті чи інші його тканини).
Одне із перспективних застосувань клонування тканин - клітинна терапія в медицині. Такі тканини, отримані з стовбурових клітин пацієнта, могли б компенсувати недолік і дефекти власних тканин організму і не відторгатися при трансплантації. Це так зване терапевтичне клонування.


Слайд #6
Презентація на тему «Клонування» (варіант 7) - Слайд #6

Дякую за перегляд!
Виконала
Учениця 11-А класу
НВК №6
м. Хмельницького
Дорох Анастасія