Презентація на тему «Гібриди»


Рейтинг презентації 3 на основі 2 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Гібриди» - Слайд #1

Гібриди
Гібрид (від лат. hybrida – помісь) — результат природного чи штучного схрещування між двома організмами різних таксонів.


Слайд #2
Презентація на тему «Гібриди» - Слайд #2

Гібриди між різними видами в межах того ж роду відомі як міжвидові гібриди.
Гібриди між різними підвидами в межах видів відомі як внутривидові гібриди.
Гібриди між різними родами відомі як міжродові гібриди.
Також зустрічаються надзвичайно рідкісні міжродинні гібриди
Класифікація гібридів


Слайд #3
Презентація на тему «Гібриди» - Слайд #3

Кожен рік в магазинах з'являються нові гібридні фрукти і овочі, хоча ще зовсім недавно звичайний банан був для вітчизняного покупця справжньою екзотикою. Гібриди досить міцно закріпилися на полицях магазинів, а такі гібридні фрукти, як нектарини і мініоли, і зовсім, як тепер здається, були завжди.
Подивимося одні з цікавих фруктів і овочів, які з'явилися на світ завдяки селекції.
Незвичайні гібриди і сорти овочів і фруктів


Слайд #4
Презентація на тему «Гібриди» - Слайд #4

Такий кавун з'явився на світ в результаті схрещування дикого кавуна, який якраз жовтого кольору (правда, їсти його неможливо), із звичайним. І тепер круглі жовті кавуни вирощують влітку в Іспанії, а овальні - взимку в Таїланді.


Слайд #5
Презентація на тему «Гібриди» - Слайд #5

Овоч «капуста романеско» є близьким родичем цвітної капусти та брокколі, тільки його ніжно-зелені суцвіття не округлої форми, а конусоподібної і розташовуються на качані по спіралі.
ЇЇпопуляризації послужили голландські селекціонери.
При приготуванні романеско не виникає характерного запаху капусти, який так не люблять діти.


Слайд #6
Презентація на тему «Гібриди» - Слайд #6

Неші - це гібрид яблука і груші, культивований багато століть в Азії. Ще його називають азіатській, пісочної, водяний або японської грушею. Кругле яблуко на смак виявляється соковитою, хрумкою грушею. Колір фрукта - від блідо-зеленого до помаранчевого. Яблокогруша має перевагу перед звичайною грушею: воно твердіше, тому краще переносить транспортування і зберігання.


Слайд #7
Презентація на тему «Гібриди» - Слайд #7

Гібриди – створіння рідкісні й незвичайні. Вони можуть з'явитися при схрещуванні тільки тих видів, які мають подібні генетичні набори. Переважно гібридні тварини виведені штучно в умовах неволі.
Гібриди тварин


Слайд #8
Презентація на тему «Гібриди» - Слайд #8

Лігр / Тигролев. Ці надзвичайні створіння вже давно визнані експертами найгарнішими та найвеличнішими гібридами серед усіх. Такі дикі кішки з'являються на світ в результаті схрещування лева і тигриці (лігри) та в результаті схрещення тигра і левиці (тигролови). Лігри – це найбільші представники родини котячих.
Гібриди великих кішок


Слайд #9
Презентація на тему «Гібриди» - Слайд #9

Собакововк. Собаки і вовки схрещуються вільно. Але вовк – тварина полохлива, вона має особливу поведінку й розвинутий інстинкт мисливця. Вовк сильніший за собаку, тож результат схрещування досить непередбачуваний. Ніколи не можна точно сказати, як гібрид поведеться в тій чи іншій ситуації: як собака чи як вовк. Спілкування з собакововком можливе лише за умови спеціальної дресировки.


Слайд #10
Презентація на тему «Гібриди» - Слайд #10

Верблюлама – гібрид верблюда і лами. Схрещування відбувається через штучне запліднення через суттєву різницю в розмірах тварин. Верблюлама має маленькі вушка і довгий хвіст, як у верблюда, але копита його роздвоєні, як у лами. А найголовніше те, що у верблюлами немає горба.


Слайд #11
Презентація на тему «Гібриди» - Слайд #11

Гібридний фазан. Надзвичайно яскравий гібридний фазан – це птах-гібрид золотого і діамантового фазана. Надзвичайне пір'я – особливість лише гібридного птаха.


Слайд #12
Презентація на тему «Гібриди» - Слайд #12

Гібриди гібридів. Так називають потомків тигрів і самок тигролева/лігра або левів та тигролевиць/самок лігра. Такі гібриди другого рівня – надзвичайно рідкісне явище. Зазвичай усі представники гібридів другого покоління перебувають у приватний власності.