Презентація на тему «Алкоголь та його згубна дія на організм»


Рейтинг презентації 4.11 на основі 27 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Алкоголь та його згубна дія на організм» - Слайд #1

Алкоголь та його згубна дія на організм


Слайд #2
Презентація на тему «Алкоголь та його згубна дія на організм» - Слайд #2

Алкоголь
Усі так звані алкогольні напої поділяються на дві категорії: міцні і легкі.
Такий поділ алкогольних напоїв залежить від вмісту у них етилового спирту. Чим більша його концентрація — тим міцніший напій.
Наприклад, вважається, що горілка, ром, коньяк — це міцні напої, а такі, як пиво, вино, шампанське, алкогольні соки — легкі.


Слайд #3
Презентація на тему «Алкоголь та його згубна дія на організм» - Слайд #3

Етанол
Етиловий спирт або етанол
Формула — С2Н5ОН
Етанол — рідина, яка легша за воду, має специфічний запах. За дією на організм є наркотиком. В невеликих дозах спричиняє наркотичне сп'яніння, у великих — навіть смерть.
Етиловий спирт — є розчинником. Ця функція широко використовується у фармації, медицині та харчовій промисловості. Етанол є основою ВСІХ алкогольних напоїв


Слайд #4
Презентація на тему «Алкоголь та його згубна дія на організм» - Слайд #4

Вплив
З точки зору фармакології, етанол відноситься до групи депресантів, які пригнічують центральну нервову систему.
Близько 20% етилового спирту всмоктується в шлунку і 80% — в дванадцятипалій кишці. Звідти через кров алкоголь розходиться по всьому організму. Не залишається практично жодного органу, який би не підпадав під негативну дію етанолу.


Слайд #5
Презентація на тему «Алкоголь та його згубна дія на організм» - Слайд #5

Дія етанолу на еритроцити
Поверхня еритроцитів покрита тонким шаром жирової змазки, яка при терті об стінки судин еритроцити відштовхуються один від одного.
Так як етиловий спирт є розчинником, він видаляє жирову змазку і еритроцити починають злипатися один з одним, утворюючи згустки.
Згустки, утворені дією етанолу не зможуть пройти через тонкі судини. Не отримавши необхідний кисень, нервові клітини починають відмирати. Саме внаслідок кисневого голодування мозку людина відчуває стан алкогольного сп'яніння.
Навіть одноразове вживання алкоголю приводить до відмирання великої кількості нервових клітин. А часте вживання будь-яких видів алкогольних напоїв несе за собою невідворотні негативні наслідки для людського мозку.
Тромб


Слайд #6
Презентація на тему «Алкоголь та його згубна дія на організм» - Слайд #6

Дія етанолу на мозок
Лобовий відділ кори головного мозку відповідає за вищі інтелектуальні функції людини, її моральність, пам'ять, творчі здібності.
Мозочок відповідає за регулювання рухів частин тіла людини. Саме дія алкоголю на мозочок є причиною втрати координації у п'яних.
Продовгуватий мозок регулює важливі функції організму, такі як дихання, серцебиття, кров'яний тиск, травлення, ковтання та блювання. Коли людина приймає велику дозу алкоголю, відбувається інтоксикація, тобто отруєння. У відповідь продовгуватий мозок включає захист — блювотний рефлекс.


Слайд #7
Презентація на тему «Алкоголь та його згубна дія на організм» - Слайд #7

Дія етанолу на білок
Білок — є основним будівельним матеріалом людських клітин. М'язи, шкіра, волосся, гемоглобін крові мають білкову будову.
За своєю будовою, білки — дуже складні сполуки. Білкові молекули з'єднуються у довгі ланцюги, ланцюги — у спіралі, спіралі — у клубки. Коли на якомусь етапі ці з'єднання руйнуються, білки втрачають свою біологічну активність.
Етанол руйнує білкову сполуку. Якщо ви хочете мати результат у спорті або гарне тіло, вам доведеться відмовитися від вживання алкоголю.


Слайд #8
Презентація на тему «Алкоголь та його згубна дія на організм» - Слайд #8

Дякую за увагу!!!