Презентація на тему «Австралія -Ноев ковчег для сумчастих тварин»


Рейтинг презентації 5 на основі 2 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Австралія -Ноев ковчег для сумчастих тварин» - Слайд #1

Австралія -Ноев ковчег для сумчастих тварин
Робота учениці 8-б класу
Приморського регіонального
українсько – болгарського
багатопрофільного ліцею
Коновальської Юлії


Слайд #2
Презентація на тему «Австралія -Ноев ковчег для сумчастих тварин» - Слайд #2

2
Твариний світ Австралії
Тваринний світ Австралії та прилеглих великих і малих островів дуже своєрідний.
Природа створила в Австралії ніби величезний заповідник. Фауна материка вирізняється високим ендемізмом і глибокою давністю. Тут збереглися тварини, дуже близькі до тих, що населяли Землю в далекі часи.


Слайд #3
Презентація на тему «Австралія -Ноев ковчег для сумчастих тварин» - Слайд #3

3
Представники тваринного світу Австралії(Летюча собака)
Серед різних видів кажанів особливої уваги варті великі крилани, або летючі собаки. Крилани є також у тропічних областях Африки та Азії. Летючі собаки люблять м'які плоди. Шкода, якої вони завдають садівництву Південного Уельсу (штат Австралії) оцінюється тисячами фунтів стерлінгів. Живуть летючі собаки зграями.


Слайд #4
Презентація на тему «Австралія -Ноев ковчег для сумчастих тварин» - Слайд #4

4
Представники тваринного світу Австралії(Єхидна)
Єхидна водиться в сухих місцях Австралії, Тасманії та на Новій Гвінеї. Тіло її вкрите грубою шерстю, а на спині – голками. Маленька головка витягнута й утворює щось подібне до дзьоба. Єхидна особливо охоче поїдає мурашок. Самка відкладає одне яйце й ховає його в сумку на черевці. Маля живиться молоком матері, яке виділяється з отворів молочних залоз, що відкриваються всередину сумки.


Слайд #5
Презентація на тему «Австралія -Ноев ковчег для сумчастих тварин» - Слайд #5

5
Представники тваринного світу Австралії (Качконіс)
В Австралії, Новій Гвінеї й Тасманії живє цікаваі тварина – качконіс. Качконіс – невеликий звір, близько 60 см завдовжки, вкритий густою бурою шерстю, з перетинками на лапах і качиним дзьобом. Качконіс живе в норах по берегах річок; самка відкладає там два яйця. Малята, вилупившись з яєць, живляться молоком матері. У самки замість сосків на череві є отвори молочної залози, і молоко, виділяючись з них, збирається в заглибині на череві, звідки малята злизують його. Качконіс живиться дрібними тваринами – молюсками й рачками.


Слайд #6
Презентація на тему «Австралія -Ноев ковчег для сумчастих тварин» - Слайд #6

6
Світ птахів в Австралії
Світ птахів Австралії має своїх дуже цікавих представників. Серед них – австралійські страуси ему та каузар з голою шиєю і головою, яскраво забарвлені в гарні голубий, жовтий і червоний кольори. Голову каузара вкриває виріст у вигляді шолома.
В Австралії дуже багато різних видів папуг. Дуже красиві какаду – білі або рожеві, з яскравими чубчиками на голові; вони живуть у дуплах дерев і на скелях.


Слайд #7
Презентація на тему «Австралія -Ноев ковчег для сумчастих тварин» - Слайд #7

7
Австралійські птахи (фото)


Слайд #8
Презентація на тему «Австралія -Ноев ковчег для сумчастих тварин» - Слайд #8

8
Особливості сумчастих
Ссавців, які народжують живих малят, відносять до підкласу Справжні звірі. У цих тварин немає клоаки і травна та сечостатева системи відкриваються назовні самостійними отворами. Але є серед них такі, в яких плацента або відсутня, або нерозвинена. Це сумчасті ссавці. Самки цих тварин мають шкірну сумку на череві (звідки й походить назва ря¬ду), куди відкриваються протоки молочних залоз.


Слайд #9
Презентація на тему «Австралія -Ноев ковчег для сумчастих тварин» - Слайд #9

9
Деякі факти про сумчастих
Сумчастих ссавців в Австралії і на найближчих до неї островах близько 180 видів. Малята в сумчастих тварин народжуються недорозвиненими й безпорадними. Свій розвиток вони закінчують у складці шкіри, яка утворює на животі самиці кишеню, або сумку. У найбільшої сумчастої тварини – великого кенгуру – маля народжується завбільшки з волоський горіх, сліпим і лише з зачатками ніг.(ось так виглядає дитинча кенгуру у сумці)


Слайд #10
Презентація на тему «Австралія -Ноев ковчег для сумчастих тварин» - Слайд #10

10
Представники сумчастих тварин
Найвідомішим представником є кенгуру. У нього довгі досить великі вуха. Вони можуть рухатися незалежно одне від іншого - це допомагає тваринам вловлювати найслабші звуки.Зовнішній вид цієї тварини такий, що його ні з ким не сплутаєш: передні лапи короткі, що надає йому деяку схожість з людиною, а задні, навпаки, довгі і пристосовані для стрибків


Слайд #11
Презентація на тему «Австралія -Ноев ковчег для сумчастих тварин» - Слайд #11

11
Представники сумчастих Австралії (Тасанський диявол)
Тасманійський диявол (Sarcophilus harrisii) — хижий сумчастий ссавець, нині поширений винятково на австралійському острові-штаті Тасманія, єдиний сучасний представник роду Sarcophilus. Розміром тасманійський диявол з невеликого собаку, але має міцнішу статуру. Він відомий характерним чорним хутром, характерним запахом у разі тривоги, дуже гучним голосом і люттю, з якою пожирає їжу.


Слайд #12
Презентація на тему «Австралія -Ноев ковчег для сумчастих тварин» - Слайд #12

12
Коала- означає “не п'є”
Коала це миле австралійське звірятко, той, що нагадує плюшевого ведмедика. Багато хто навіть називають його «Ведмедик Коала", але ця назва невірна, тому що коала не має нічого спільного з ведмедями. Коала це ледачий звірок, він спить близько 20 годин на день. Коала харчується багатьма різновидами евкаліптового листя, які несьедобни для більшості інших тварин.
Слово "Коала" прийшло зі словника аборигенів, воно означає "не п'є"


Слайд #13
Презентація на тему «Австралія -Ноев ковчег для сумчастих тварин» - Слайд #13

13
Також е й інші яскраві представники сумчастих - Вомбати
Вомбати досягають довжини від 70 до 120 см і вагою від 20 до 45 кг. Їх тулуб влаштовано компактно, кінцівки короткі і сильні. На кожній з них п'ять пальців.Вомбаты їдять молоді пагони трав. Іноді в їжу вживають коріння рослин.


Слайд #14
Презентація на тему «Австралія -Ноев ковчег для сумчастих тварин» - Слайд #14

14
Зникаючі тварини
Намбат- вид ряду хижі сумчасті. Довжина голови й тіла: 175-275 мм, довжина хвоста: 130-200 мм, вага: 300-600 гр.. Намбати раніше проживали в напівпосушливих і посушливих лісах (евкаліптових і акацієвих) і луках. Тепер вони обмежені евкаліптовими лісами у найвологішій периферії ареалу.


Слайд #15
Презентація на тему «Австралія -Ноев ковчег для сумчастих тварин» - Слайд #15

15
Клімат Австралії
Переважна частина Австралії має тропічний континентальний сухий або вкрай сухий клімат. Залежно від термобаричних умов і характеру зволоження в Австралії виділяються пояси субекваторіального, тропічного і субтропічного кліматів. Саме такий клімат сприяе розвитку та розмноженню тварин які живуть тільки на території Австралії та прилеглих островів.


Слайд #16
Презентація на тему «Австралія -Ноев ковчег для сумчастих тварин» - Слайд #16

16
Ми розглянемо такі теми:
Тваринний світ Австралії
Представники тваринного світу
Сумчасті в Австралії
Зникаючі сумчасті
Клімат Австралії