Презентація на тему «Біотехнологія» (варіант 1)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Біотехнологія» (варіант 1) - Слайд #1

БІОТЕХНОЛОГІЯ
РОБОТА
УЧЕНИЦІ 11-Б КЛАСУ
ІВАНКІВСЬКОЇ ЗОШ
I-III СТУПЕНІВ №1
КОСТЮК ЯНИ


Слайд #2
Презентація на тему «Біотехнологія» (варіант 1) - Слайд #2

БІОТЕХНОЛОГІЯ
Використання живих організмів і біологічних процесів у виробництві. Біотехнологія – міждисциплінарна галузь, що виникла в стику біологічних, хімічних і технічних наук. З розвитком біотехнології пов'язують вирішення глобальних проблем людства-ліквідацію недостачі продовольства, енергії, мінеральних ресурсів.


Слайд #3
Презентація на тему «Біотехнологія» (варіант 1) - Слайд #3

БІОТЕХНОЛОГІЯ ВПЛИВАЄ НА ТАКІ НАУКИ ЯК
ЕКОЛОГІЯ
БІОЛОГІЯ
БОТАНІКА
АНАТОМІЯ
ЗООЛОГІЯ
ЦИТОЛОГІЯ


Слайд #4
Презентація на тему «Біотехнологія» (варіант 1) - Слайд #4

Біотехнологія застосовується навколо нас у багатьох предметах щоденного вжитку-від одягу, який ми носимо, до їжі, яку споживаємо. Протягом століть фермери, пекарі, пивовари застосовували технології для зміни та модифікації рослин та продуктів харчування. Давнім прикладом слугує пшениця.


Слайд #5
Презентація на тему «Біотехнологія» (варіант 1) - Слайд #5

Сьогодні біотехнологія використовує сучасні наукові методи, які дозволяють покращити чи модифікувати рослини, тварини, мікроорганізми з більшою точністю та передбачуваністю


Слайд #6
Презентація на тему «Біотехнологія» (варіант 1) - Слайд #6

Біотехнологія впливає на розробку традиційних і нових їстівних продуктів та напоїв. Наприклад, білок одноклітинних, молочні продукти, пекарські вироби, виробництво пива.


Слайд #7
Презентація на тему «Біотехнологія» (варіант 1) - Слайд #7

У медицині біотехнологічні прийоми і методи грають головну роль при створенні нових біологічно активних речовин і лікарських препаратів, призначених для ранньої діагностики та лікування різноманітних захворювань.


Слайд #8
Презентація на тему «Біотехнологія» (варіант 1) - Слайд #8

За допомогою біотехнології активного розвитку набула генна інженерія. Почали добувати інсулін, потрібний людям хворим на цукровий діабет, гормон росту людини, соматотропін, вакцини.