Презентація на тему «Клонування організмів»


Рейтинг презентації 3.86 на основі 105 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Клонування організмів» - Слайд #1

Клонування організмів


Слайд #2
Презентація на тему «Клонування організмів» - Слайд #2

Клонування — процес створення ідентичних копій (тиражування) організмів або інших об'єктів у біології. Тобто, клонування — це процес нестатевого розмноження, в результаті якого отримують точні копії організмів.
Клон (від грец. — гілка, нащадок) — це потомство рослинного або тваринного організму, що утворюється внаслідок вегетативного розмноження багатоклітинних організмів або нестатевого поділу клітин одноклітинних організмів.


Слайд #3
Презентація на тему «Клонування організмів» - Слайд #3

Клітинне клонування — клонування, при якому відбувається виведення популяції клітин із однієї клітини.


Слайд #4
Презентація на тему «Клонування організмів» - Слайд #4

Молекулярне клонування — група методів у молекулярній біології та біотехнології, пов'язаних зі створенням рекомбінантних молекул ДНК і отриманням багатьох копій цієї молекули in vivo. Термін "клонування" в даному випадку означає, що з однієї клітини, що містить рекомбінантну молекулу ДНК, шляхом мітотичного поділу утворюється велика кількість ідентичних за генетичною інформацією клітин - клонів.


Слайд #5
Презентація на тему «Клонування організмів» - Слайд #5

Першим клонованим організмом була вівця Доллі. Експеримент проводився у Великобританії, у місті Мітлодіан, Шотландія. Тут вона народилася 5 липня 1996 року, преса ж повідомила про це лише через 7 місяців — 22 лютого 1997 року. Проживши 6 років, вона померла 14 лютого 2003 року. 9 квітня 2003 року муміфіковані рештки вівці було передано до Единбурзького музею.


Слайд #6
Презентація на тему «Клонування організмів» - Слайд #6

До клонування Доллі уже були перші спроби склонувати організми, зокрема були клоновані вівці Меган і Мораг тою самою групою вчених. Статті про них були опублікована у журналі Nature 1997 року. В процесі створення Доллі в 277 яйцеклітин було вселено ядра із нестатевих клітин, після чого було утворено 29 ембріонів, із яких вижила лише Доллі.


Слайд #7
Презентація на тему «Клонування організмів» - Слайд #7

Дякую за увагу!